جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
مراحل نصب کفپوش روی بتن

نکات کاربردی در اجرای کفپوش روی بتن

کف بسیاری از ساختمان های قدیمی و پارکینگ ها با بتن کار شده است. بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که هنوز هم در کفسازی، مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا سازندگان بنا برای صرفه جویی در هزینه ها و استحکام کف از سیمان و بتون استفاده می کنند. هر زمان که بخواهید امکان اجرای کفپوش روی بتن وجود دارد. معمولا انواع کفپوش اپوکسی بهترین انتخاب برای سطوح سخت بتونی هستند.

فهرست مطالب

    کفپوش اپوکسی و اجرای کفپوش روی بتن

    اپوکسی به سرعت جای خود را در بین کفپوش های جدید، باز کرده است. طرفداران کفپوش اپوکسی به دلیل مزایا و ویژگی های فوق العاده، آن را بر دیگر کفپوش های قدیمی ترجیح می دهند. اگر بخواهیم ساده بگوییم در واقع اپوکسی نوعی مایع است که پس از اجرا روی سطوح به صورت سخت و کاملا خشک و جامد دیده می شود. پس از خشک شدن سطح کفپوش اپوکسی شبیه به پلاستیک مقاوم و ضخیم است. کفپوش PVC و اپوکسی هر دو دارای ساختار پلیمری هستند.

    برای مشاهده ویژگی های کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک به اینجا مراجعه کنید.

    نصب و اجرای کفپوش اپوکسی روی بتن بسیار ساده و سریع انجام می شود و نگهداری از آن کار دشواری نیست. به نظر می رسد اغلب افراد اپوکسی را نوعی کفپوش پارکینگی می دانند زیرا در پارکینگ های عمومی به دلیل مقاومت بالا از اپوکسی استفاده می شود. واقعیت اینست که اپوکسی نوعی کفپوش دکوراتیو به حساب می آید و در همه مکان ها نصب می شود.

    کف یک واحد مسکونی یا حتی کفپوش آشپزخانه را نیز می توانید با اپوکسی پوشش دهید. در واقع اپوکسی کاربرد چند منظوره در ساختمان های مسکونی و تجاری دارد. با توجه به این مزایا نصب اپوکسی ار روز بیشتر رایج می شود:

    • اجرای کفپوش روی بتن چسبندگی بالایی دارد
    • مقاومت شیمیایی و مکانیکی اپوکسی بسیار بالاتر از دیگر کفپوش هاست
    • اپوکسی بدون حلال اجرا می شود و سازگار با محیط زیست است
    • کفپوش عایق حرارت خوبی است
    • طول عمر و دوام کفپوش زیاد است
    • پس از اجرای کفپوش، کف ساختمان ظاهر زیباتری خواهد داشت
    • اپوکسی مقرون به صرفه و ارزان قیمت است
    اجرای کفپوش روی بتن

    نکات قبل از اجرای کفپوش روی بتن

    اگرچه کار با اپوکسی در مقایسه با دیگر متریال ساده تر است ولی بدون در نظر گرفتن ملاحظاتی نباید اقدام به نصب اپوکسی کرد. اگر کف ساختمان به تازگی بتن شده باید تا زمان خشک شدن سطح بتن، کار را به تعویق انداخت. اجرای اپوکسی روی سطوح نمدار توصیه نمی شود. در مورد ساختمان های قدیمی با کف بتن نیز توجه داشته باشید که کف بنا نم نداشته باشد.

    نم و رطوبت می تواند ناشی از ترکیدگی لوله ها و یا اشکال در سیستم گرمایش از کف باشد. در همه این موارد ابتدا می بایست علت نم مشخص شده و کف ساختمان به طور کامل تعمیر شود.

    اجرای کفپوش اپوکسی روی بتن نیازی به ساب دادن کف ساختمان ندارد. صیقلی شدن بتون مانع پسبندگی مناسب اپوکسی به کف می شود. اگر قبلا بتن کامل صیقلی و صاف شده باشد با استفاده از ماله چرخشی می توان، خط و خش لازم را برای نصب اپوکسی به وجود آورد.

    پیشنهاد می کنیم مطلب علت کنده شدن کفپوش اپوکسی از کف چیست؟ را بخوانید

    اجرای کفپوش روی تاسیسات

    درحالت عادی اجرای اپوکسی روی بتن های ریخته شده با ترکیبات شیمیایی معمولی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال در دما و رطوبت محیط حدود یک ماه طول می کشد تا بتن به طور کامل خشک شود. اگر رطوبت هوا بالاتر باشد این امر حتی تا دو ماه نیز طول می کشد. در اغلب شهرهای شمالی کشور این مشکل دیده می شود.

    هرگونه میلگرد و آرماتوربندی بتن نیز می تواند در اجرای کفپوش روی بتن کمی مشکل ایجاد می کند. گاهی برخی تاسیسات در کف ساختمان وجود دارند که به صورت زوائد پلاستیکی یا چوبی از سطح بتن دیده می شوند. قبل از اینکه مایع اپوکسی روی کف ساختمان، اعمال شود لازم است تا این زوائد به درستی و دقت، هموار شود.

    نصب و اجرای کفپوش روی بتن

    در صورت اجرای غیر اصولی کفپوش(epoxy) و اعمال فشار برای پنهان کردن زوائ روی بتن، بعدها با مشکل ترک خوردن و یا برآمدگی روی سطح اپوکسی مواجه می شوید که اصلا خوشایند نیست. در این صورت به ناچار هزینه بیشتری برای ترمیم ایراد، صرف خواهد شد. بنابراین بهتر است از قبل در این مورد عملیات هموارسازی با دقت انجام شود.

    اجرای کفپوش اپوکسی روی بتن و گرمایش از کف

    سیستم های گرمایش از کف در بسیاری از ساختمان ها نصب شده است. اجرای اصولی سیستم گرمایشی و لوله گذاری ها هیچ تداخلی با نصب کفپوش اپوکسی ندارد. اینها همه به شرطی است که نصاب و بوبه کش ها کار را به درستی انجام داده باشند. چنانچه برخی تجهیزات نظیر رادیاتورها در محل نصب شده اند لازم است از قبل محل لوله ها مشخص شود. کندن عمیق که تا لایه های زیرین اپوکسی ادامه داشته باشد و با سطح بتن نیز برخورد کند اصلا توصیه نمی شود. این امر روند تعمیر کفپوش را دشوارتر می کند و هزینه های اجرای کار به مراتب بیشتر خواهد شد.

    پس از اجرای کفپوش نیز امکان سوراخ کردن اپوکسی وجود دارد. البته سوراخ های عمیق به منظور لوله کشی و غیره نباید انجام شود ولی در حد شکاف های سطحی مشکلی ایجاد نمی کند. با توجه به محل نصب و بودجه ای که در نظر گرفته شده، ضخامت اپوکسی متفاوت است. برای مثال در یک پارکینگ عمومی چند طبقه توصیه می شود که مایع اپوکسی با ضخامت بیشتری کار شود زیرا سطح پارکینگ در معرض فشار مکانیکی زیادی قرار دارد.

    نصب کفپوش روی بتن

    اجرای رنگ کفپوش روی سطح بتن

    پیشنهاد می شود اپوکسی در آخرین مرحله از بازسازی، اجرا شود. اگر قرار به رنگ آمیزی سقف و دیوارها باشد باید این کار از قبل انجام شود. چنانچه روی بتن رنگ پاشیده شود قبل از عملیات اجرای کفپوش، باید رنگ ها پاک شوند. سطح بتن دارای تخلخل مناسبی برای اجرای کفپوش است. هر نوع رنگ و مواد مشابه می تواند چسبندگی اپوکسی را روی بتن کاهش دهد.

    به این ترتیب قبل از اجرای اپوکسی، کف ساختمان با دستگاه ساب زنی اماده می شود. پس از ساب، می بایست همه گرد و خاک ها به خوبی تمیز شود. به طور کلی هیچ وسیله یا ماده ای نباید بین مایع اپوکسی و بتن وجود داشته باشد. حتی گرد و خاک نیز وجب می شود تا مایع به خوبی روی سطح، باز نشود. در این صورت پس از خشک شدن اپوکسی، احتمال نچسبیدن در برخی قسمت ها وجود دارد که دیگر نمی توان کاری انجام داد. فراموش نکنید اجرای دوباره اپوکسی هزینه زیادی در بر دارد.

    • افسانه رجب پور
    • مهر 13, 1402
    • 2385 بازدید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جستجو در سایت

    سبد خرید

    درحال بارگذاری ...
    مقایسه محصولات
    لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!