5 راهکار طلائی برای دیزاین آشپزخانه کوچک
یکی از قسمتهای مهم هر خانه که به خصوص برای بانوان اهمیت زیادی دارد، آشپزخانه است؛ زیرا آنها معمولا بیشتر وقت خود را در آنجا سپری میکنند. از آنجا که خانهها اغلب به شکل آپارتمانهای نقلی در آمدهاند، فضای آشپزخانهها نیز به تبع آن کوچک و نقلی شده است. به همین علت بانوان دوست دارند دیزاین آشپزخانه کوچک خودشان را به گونهای بچینند که بتوانند علاوه بر دسترسی سریع و راحت به وسایل، فضایی دلنشین و آرامبخش نیز خلق کنند.
برای اینکه چیدمان آشپزخانه کوچک خود را به درستی انجام دهید، باید بتوانید این فضای کوچک را به شکل بهینه طراحی کنید. پس نیاز است که با انواع مدل کابینت برای آشپزخانه کوچک آشنا شوید، استفاده از نورپردازی مناسب را یاد بگیرید و با انتخاب پرده مناسب، ویژگیهای کفپوش آشپزخانه و اکسسوریهای آن، دیزاین آشپزخانه کوچک لاکچری خود را انجام دهید. این مطلب با هدف آشنایی بیشتر شما با دیزاین آشپزخانه مدرن کوچک نوشته شده است، پس حتما آن را مطالعه فرمایید.
۱. انتخاب سبک، گام نخست در دیزاین آشپزخانه کوچک
زندگی مدرن امروز، مردم را از خانههای بزرگ و جادار به واحدهای آپارتمانی کوچک و جمعوجور سوق داده است. زندگی در این خانهها معمولا چالشهایی را پیش روی افراد قرار میدهد. چالشهایی مانند چیدمان آشپزخانه کوچک به گونهای است که میتواند شما را در این مسیر سردرگم کند، زیرا این چینش باید هم کاربردی باشد و هم زیبایی را با خود به همراه بیاورد.
گام نخست عبور از این چالش، انتخاب سبک چیدمان فضا است که باید یک مدل مورد علاقه خود را از بین سبکهای گوناگون طراحی آشپزخانه انتخاب کنید. در ادامه انواع سبک دکوراسیون آشپزخانه آورده شده است.
سبک مدرن
سبک مدرن یکی از سبکهای پرطرفداری است که به شدت برای آشپزخانههای کوچک امروزی توصیه میشود. برای دیزاین آشپزخانه کوچک ایرانی در این سبک از کابینتهای امدیاف و هایگلاس استفاده میشود. در این سبک از طراحی فضا، برای اینکه محیط آشپزخانه بزرگ جلوه کند، از طرحهای ساده مانند خطوط منظم هندسی و استفاده از رنگ سفید و سایر رنگهای خنثی بهره گرفته میشود. استفاده از کفپوش مناسب در این سبک بسیار مهم است.
سبک کلاسیک
طراحی آشپزخانه به سبک کلاسیک بسیار متداول است. در این سبک توجه به جزییات بسیار مشاهده میشود. در سبک کلاسیک معمولا از کابینتهای ممبران استفاده میشود. این سبک از طراحی، بیشتر برای آشپزخانههای بزرگ که ارتفاع زیادی دارند، مناسب است. از ویژگیهای منحصر به فرد این سبک، میتوان به تزیینات بسیار، طراحیهای متقارن و استفاده از عناصر عمودی اشاره کرد.
سبک روستیک
یکی از طرحهایی که برای آشپزخانههای منازل ویلایی کاربرد دارد، سبک روستیک است که ویژگیهای خاص خود را دارد. از خصوصیات منحصربهفرد این سبک میتوان به استفاده از مواد خام و طبیعی در دیزاین آشپزخانه اشاره کرد. در سبک روستیک، فضا به گونهای طراحی میشود که حس صمیمیت و گرمی به اعضای آن محیط القا میشود.
سبک مینیمال
یکی از سبکهایی که هم برای آشپزخانههای بزرگ و هم آشپزخانههای کوچک کاربرد دارد، سبک مینیمال است. این سبک به خصوص برای آشپزخانههای مدرن کوچک مناسب است، زیرا از ویژگیهای آن استفاده از لوازم خانگی کوچک، رنگهای خنثی، طرحهای ساده و بدون تزیین است. از خصوصیات دیگر این طرح میتوان به نظم و استفاده بهینه از فضا اشاره کرد که این ویژگیها حتی برای آشپزخانههای بزرگ نیز توصیه میشود. اما به خاطر داشته باشید که در این حالت بهتر است استفاده از مبلمان سفارشی این سبک را در دیزاین آشپزخانه کوچک خود مد نظر قرار دهید.
بعد از اینکه سبک غالب آشپزخانه خود را انتخاب کردید، به سراغ خرید وسایل دیگر مانند کفپوش مناسب و موکت فانتزی آشپزخانه بروید و آنها را به درستی و منظم در جای خود بچینید تا موقع آشپزی و پذیرایی به مشکل بر نخورید. کمی بینظمی و وجود وسیلههای زیاد، شاید در آشپزخانه بدون اوپن چندان مسئله خاصی نباشد، اما در آشپزخانههای اوپن این مشکل شدیدا خود را نشان میدهد.
۲. انتخاب کابینت
کابینتها قسمت مهم هر آشپزخانهای است. بهتر است در آشپزخانههای کوچک، تمام فضا را کابینت کنید تا بتوانید از حداکثر فضا استفاده نمایید و بتوانید وسایل خود را در آنها بچینید. از آنجا که عرض کابینتها را معمولا 60 سانتیمتر در نظر میگیرند، اگر محدودیت فضای شما بیش از حد است، میتوانید عرض آن را به 50 تا 30 سانتیمتر کاهش دهید تا فضای بیشتری در اختیار داشته باشید.
برای اینکه وسایل را بهطور صحیح و منظم در کابینت و روی آن بچینید، استفاده از نظم دهنده ها را فراموش نکنید. از کارهایی که میتوانید در مورد کابینتها انجام دهید، استفاده از شلف به جای برخی از کابینتهای بالایی، تعبیه درهای شیشهای و استفاده از درهای کشویی است. این کار علاوه بر ایجاد امکان دسترسی آسان به وسایل، بر زیبایی و وسعت دید آشپزخانه شما نیز میافزاید.
۳. انتخاب رنگ مناسب در دیزاین آشپزخانه کوچک
انتخاب رنگ مناسب برای تمام قسمتهای آشپزخانه امری ضروری است. بهتر است رنگ کابینت، سقف، کف و دیوارها را به گونهای انتخاب کنید که عمق زیاد آشپزخانه از ورودی آشپزخانه کوچک مشخص باشد. انتخاب رنگ مناسب حتی بر فضای احساسی آشپزخانه شما تاثیر میگذارد.
استفاده از رنگهای روشن مانند سفید و طوسی ملایم در دیزاین آشپزخانه کوچک باعث میشوند فضای کوچک آنجا بزرگ به نظر آید و انرژی و احساس مثبت در فضا پخش شود. این رنگها همچنین در نورپردازی آشپزخانه نیز تاثیر دارد و نور را بهتر منعکس میسازند. از طرف دیگر، رنگهای تیره مانند نیروانا، کاکائویی و نارنجی تیره فضا را بستهتر نشان میدهند، اما در عوض حس گرمی، اعتماد به نفس، جذابیت و حالت دفاعی محیط را به نمایش میگذارد. استفاده از رنگهای طبیعت مانند سبز، زرد و کرمی حس آرامش و تعادل را به ساکنان خانه منتقل میکند و نشاندهنده ارتباط شما با طبیعت است.
۴. نورپردازی آشپزخانه
از آنجا که آشپزخانه به عنوان قلب تپنده یک خانه است، استفاده از نورپردازی مناسب در این بخش از خانه بسیار اهمیت دارد. اما مانند هر فرآیند دیگری، نیاز به رعایت اصول طراحی دارد. انواع نورپردازی وجود دارد که میتوانید برای برقراری نور مناسب و طراحی محیطی زیبا از آنها استفاده کنید. در ادامه برخی از طرحهای نورپردازی بیان شدهاند.
- نورپردازی در قسمتهای گوناگون انواع کابینت.
- استفاده از چند منبع نوری برای نورپردازی آشپزخانه.
- استفاده از چراغهای آویز و لوسترهای مناسب.
- بهرهگیری از انواع نورپردازی مخفی و خطی در قسمتهای مختلف آشپزخانه.
- استفاده از لامپهای خاص LED.
- استفاده از لامپهای زیر کابنتی که از نورپردازی هوشمند تبعیت میکنند.
- استفاده از نورپردازیهای تلفیقی به کمک لامپهای دیوارکوب و لوسترهای دیواری.
۵. کفپوش مناسب برای آشپزخانه
همانطور که گفتیم، آشپزخانه یکی از قسمتهای مهم خانه برای بانوان است که زیبایی فضا و انتخاب وسایل آن برای آنها بسیار اهمیت دارد. از جمله متریال و وسایلی که زیبایی را به آشپزخانه شما هدیه میدهد، استفاده از کفپوش آشپزخانه مناسب است. در ادامه با برخی از محصولات و ویژگی کفپوشهای آشپزخانه، آشنا خواهیم شد.
1- کفپوش وینیل: این کفپوش به کمک فناوریهای جدید تولید شده است و دارای ویژگیهایی مانند، ظاهر طبیعی، ضدخش، ضدلک، ضد آب و رطوبت است. این نمونه از کفپوش انواع مختلفی دارد که میتوانید با توجه به میزان بودجه، سبک دکوراسیون، میزان رفت و آمد و… مدل مناسب آن را انتخاب کنید.
2- موکت: آشپزخانه معمولا محلی است که تردد زیادی دارد، این تردد احتمال لیزخوردن افراد را نیز بیشتر میکند. پس برای کاهش خطراتی مانند لیز خوردن و شکستن وسایل، میتوانید از موکت مناسب استفاده کنید. موکت کمک میکند تا فضای احساسی آشپزخانه شما تقویت شود و حس گرمی در آنجا جریان پیدا کند. فقط توجه داشته باشید که برای ایجاد این جریان نیاز است که به بهترین رنگ موکت برای آشپزخانه های کوچک توجه داشته باشید و موکتی با بافت مناسب انتخاب نمایید.
برخی از رنگهایی که میتوانید در محیط آشپزخانه استفاده کنید، شامل رنگهای کرم، خاکستری، سفید، قهوهای، قرمز و سیاه است که هر کدام از این رنگها دنیای خاص خود را دارند.
جمعبندی
در این مقاله سعی شد تا به کمک متریال مناسب، دیزاین آشپزخانه را به بهترین نحو انجام دهید. برای انجام این امر نیاز است شما سبک کلی آشپزخانه خود را بدانید و متناسب با آن دکور انتخاب کنید. برای مثال اگر آشپزخانه شما به شکل U است باید چیدمان U شکل در آشپزخانه را متناسب با سبکهای طراحی موجود انجام دهید. لطفا نظرات و تجربیات خود در زمینه دیزاین آشپزخانه را با ما در میان بگذارید.
- محدثه شریفی
- 28 مرداد 1403
- 70 بازدید