اتاق عمل هوشمند | ایجاد شرایط بهینه برای عملهای جراحی موفق
اتاق عمل از حساسترین بخشهای هر بیمارستان است که شرایط آن میتواند به صورت مستقیم روی زندگی یا مرگ بیماران اثرگذار باشد. با پیشرفت تکنولوژی و ورود هوش مصنوعی به حوزههای مختلف، بسیاری از بیمارستانها به سراغ هوشمندسازی و ساخت بخشهایی مانند اتاق عمل هوشمند رفتهاند. هوشمندسازی اتاقهای عمل بیمارستانها باعث میشود که جراح بتواند تمام شرایط عمل را تحت کنترل و نظارت بگیرد و تمام دستگاهها و سیستمهای اتاق عمل را با توجه به نیاز خود و بیمار شخصیسازی کند. این اتفاق باعث به حداقل رسیدن خطای انسانی و افزایش آمار موفقیت در عملهای جراحی میشود. در این مطلب با مزایا و امکانات اتاقهای عمل جراحی هوشمند بیمارستانها آشنا میشویم.
انواع سامانههای هوشمند اتاق عمل
شما برای هوشمندسازی اتاقهای عمل بیمارستانها باید از سامانهها و تجهیزات پیشرفتهای استفاده کنید که امکان کنترل شرایط محیطی، علائم حیاتی، پیشبینی خطرات و نظارت بر مراحل مختلف عمل را برای جراحهای متخصص بیمارستان فراهم کند. امروزه در اتاق عمل هوشمند از سیستمها و سامانههای هوشمند نظارتی و کنترلی مختلفی استفاده میشود که عبارتند از:
- سیستم تنظیم روشنایی
- سامانه کاهش مصرف انرژی
- سامانه هوشمند کنترل تجهیزات و علائم حیاتی بیمار
- سامانه کنترل تردد
- سامانه هوشمند اعلام و اطفا حریق
- دوربینهای مداربسته
مهمترین امکانات اتاق عمل هوشمند
حیاتی بودن عملهای جراحی انجامشده در اتاق عمل و حساسیت تجهیزات موجود در این بخش باعث میشود که هوشمندسازی اتاق عمل از اهمیت فوقالعادهای برخوردار باشد. یک جراح متخصص میتواند با شخصیسازی شرایط عمل برای بیمار احتمال موفقیت عمل را به شدت افزایش دهد. یک اتاق عمل هوشمند میتواند درصد خطای انسانی را به حداقل برساند و در نهایت کیفیت خدمات ارائهشده توسط هر بیمارستان را بهبود ببخشد. در ادامه با برخی از مهمترین امکانات اتاقهای عمل هوشمند بیمارستانها آشنا میشویم.
قابلیت کنترل هوشمند شرایط محیطی
یکی از مهمترین امکاناتی که با هوشمندسازی اتاقهای عمل در اختیار کادر درمان قرار میگیرد، قابلیت کنترل شرایط محیطی مختلف مانند دما، فشار و رطوبت هوای موجود در اتاق عمل است. هر یک از این عوامل محیطی در عملهای جراحی حساس میتوانند نقشی تعیینکننده داشته باشند.
در نتیجه جراح متخصص میتواند با استفاده از امکانات و تجهیزات اتاق عمل هوشمند دما، میزان رطوبت و فشار اتاق عمل را به راحتی کنترل کند. سیستم هوشمند کنترل همواره شرایط را در حالت ایدهآل حفظ میکنند تا عمل جراحی با موفقیت به پایان برسد.
کنترل تجهیزات و دستگاههای اتاق عمل
هوشمندسازی بخشهای مختلف بیمارستانها، از جمله اتاقهای عمل این امکان را در اختیار پزشکان و سایر اعضای کادر درمان قرار میدهند که تجهزات و دستگاهها را به سادگی کنترل کنند. ساده شدن فرایند کنترل تجهیزات باعث میشود که پزشک در هنگام انجام عمل جراحی تمام تمرکز خود را متوجه بیمار کند و دیگر نگران تجهیزات و دستگاهها نباشد. به همین علت است که گفته میشود اتاق عمل هوشمند میتواند خطای انسانی را به شدت کاهش دهد.
ساخت میز هوشمند برای لوازم جراحی
احتمالا شما هم با چنین خبرهایی مواجه شدهاید که لوازم جراحی پس از پایان عمل در بدن بیمار جا مانده است! هشومندسازی اتاق عمل میتواند به طور کامل از گم شدن لوازم و بروز چنین مشکلات خطرناکی جلوگیری کند. میز اتاق عمل هوشمند به گونهای طراحی شده است که برای هر یک از لوازم مورد نیاز برای عملهای مختلف جایگاه ویژهای دارد. اگر این میز در مرحله آخر جراحی و پس از شمارش لوازم متوجه گم شدن یکی از آنها شود، شما را مطلع میکند.
نظارت هوشمند بر علائم حیاتی بیمار
جراحهای متخصص در اتاقهای عمل باید به صورت مداوم علائم حیاتی بیمار خود را مورد بررسی قرار دهند. بسیاری از این علائم میتوانند روند عمل جراحی را دچار تغییر کنند. اتاق عمل هوشمند به دلیل برخورداری از هوش مصنوعی میتواند با مانیتورینگ علائم حیاتی بیمار در روند تصمیمگیری برای ادامه فرایند جراحی به پزشک متخصص کمک کند.
عمل جراحی به دلیل نیاز به دقت و تمرکز بالا به تنهایی فشار زیادی را به پزشک وارد میکند. ممکن است هوش مصنوعی در هنگام عمل جراحی متوجه تغییراتی در علائم حیاتی بیمار شود که جراح به طور کامل از آن غافل است. همین امر باعث میشود که احتمال موفقیتآمیز بودن عمل جراحی افزایش پیدا کند. اهمیت این موضوع زمانی دو چندان میشود که پای مرگ و زندگی بیمار در میان باشد.
ضرورت نصب کفپوش اتاق عمل برای تجهیز این فضا
شما برای هوشمندسازی اتاقهای عمل باید از طیف وسیعی از تجهیزات و دستگاههای الکترونیکی استفاده کنید. استفاده از این تجهیزات خطر آتشسوزی و برقگرفتگی در اتاق عمل هوشمند را افزایش میدهند. بروز هر یک از این حوادث میتواند خسارتهای مالی و جانی جبراننشدنی را به همراه داشته باشد.
امروزه کفپوش بیمارستانی علاوهبر یکپارچه بودن برای جلوگیری از نفوذ و تجمع آلودگی دارای خواص کانداکتیو و آنتی استاتیک نیز هستند. کفپوشهای کانداکتیو به طور کامل در برابر جریان الکتریسیته و آتشسوزی مقاوم هستند و میتوانند از بروز این خطرات جلوگیری کنند. در نتیجه هوشمندسازی اتاق عمل بدون نصب کفپوشهای پیشرفته و باکیفیت بیمارستانی امکانپذیر نیست و میتواند برای بیماران و کادر درمان خطرات جدی را به همراه داشته باشد.
خرید بهترین کفپوش بیمارستانی از مجموعه گامان
با پیشرفت تکنولوژی و ظهور هوش مصنوعی بسیاری از بیمارستانهای بزرگ در سراسر جهان گام بلندی را برای هوشمندسازی اتاقهای عمل برداشتهاند. یک اتاق عمل هوشمند میتواند شرایط محیطی، وضعیت دستگاهها و تجهیزات اتاق عمل و علائم حیاتی بیمار را کنترل کرده و در مواقع نیاز به جراح کمک کند. هوشمندسازی اتاقهای عمل میتواند باعث کاهش شدید خطای انسانی شود.
اگر شما نیز قصد تجهیز و هوشمندسازی اتاقهای عمل را دارید، در گام اول باید به سراغ خرید کفپوش اتاق عمل بروید. مجموعه گامان به عنوان یکی از بزرگترین فروشندگان کفپوش بیمارستانی در سطح استان تهران شناخته میشود. شما میتوانید برای انتخاب کفپوش مناسب با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
چرا در اتاق عمل هوشمند از سیستمهای امنیتی و نظارتی استفاده میشود؟
به دلیل حساسیت بالای اتاق عمل و مسائل بهداشتی و برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه، در اتاقهای عمل هوشمند از سیستمهای نظارتی مانند دوربینهای مداربسته استفاده میشود.
چرا برای هوشمندسازی اتاق عمل باید از کفپوش مناسب استفاده کرد؟
استفاده از کفپوش اتاق عمل کانداکتیو و آنتی استاتیک مناسب میتواند احتمال بروز خطراتی مانند آتشسوزی و برقگرفتگی را به شدت کاهش دهد.
هوشمندسازی اتاقهای عمل در بیمارستانها چه مزایایی دارد؟
کاهش خطای انسانی، افزایش سرعت عمل، امکان کنترل علائم حیاطی بیمار و … تنها بخشی از مزایای اتاق عمل هوشمند به شمار میآیند.
- محدثه شریفی
- 7 شهریور 1402
- 752 بازدید