انواع موکت مدل جدید

بهترین اندازه برای ضخامت موکت چقدر است؟

تولید موکت در مقایسه با گذشته تغییرات زیادی داشته است. پیشرفت تکنولوژی در بافت موکت نیز بی تاثیر نبوده است. محصولات جدید به لحاظ جنس و نوع بافت بسیار با کیفیت تر از موکت های قدیمی هستند. شاید تا همین نیم قرن پیش، انتخاب های محدودتری برای خرید موکت وجود داشت اما این روزها تنوع کفپوش موکتی بسیار بیشتر شده است. این تنوع نه تنها در طرح و نقش بلکه در ضخامت موکت نیز دیده می شود.

فهرست مطالب

    وجود محصولات متنوع در بازار موجب شده تا انتخاب کمی دشوار شود. دیگر تنها ملاک انتخاب، رنگ و روی موکت نیست بلکه باید همه موارد را در نظر گرفت. سوالی که بسیاری از خریداران را به فکر واداشته اینست که آیا موکت ضخیم بهتر است یا موکت نازک تر؟

     

    ضخامت موکتانواع موکت با ضخامت متفاوت

    کفپوش موکت عایق صوتی و صدای مزاحم است. اگر در منطقه ای شلوغ زندگی می کنید قطعا باید کف منزل را با موکت سرتاسری بپوشانید تا آلودگی صوتی کمتری داشته باشید. از طرفی با نصب موکت، صدای داخل ساختمان نیز به بیرون منتقل نمی شود. در روزگاری که خانه های نقلی و آپارتمانی در کنار هم سبز شده اند، وجود کفپوش های عایق صدا، یک نعمت است. ضخامت موکت چه کم باشد چه زیاد، می تواند تا حدود زیادی جلوی آلودگی صوتی را بگیرد. به خصوص ساختمان هایی که در کنار اتوبان ها واقع شده اند حتما به کفپوش های عایق صدا نیاز دارند.

    موکت عایق سرما و گرما نیز هست. شاید تصورش را نکنید ولی کفپوش هایی مثل فرش و موکت تا حدود زیادی از اتلاف انرزی جلوگیری می کنند. موکت از ورود سوز و سرمای زمستان به داخل خانه جلوگیری می کند . برای اینکه سرمای کولر در محیط باقی بماند، کف ساختمان را با کفپوش های عایق حرارتی بپوشانید. موکت های ضخیم تر از نظر عایق صدا و حرارت کارایی بهتری دارند.

    سایت مطالعه: موکت کبریتی در دکوراسیون داخلی منازل

    ضخامت موکت اداری

     

    موکت ضخیم بهتر است یا موکت کم ضخامت؟

    کفپوش های موکت با توجه به نوع نخ و بافت در ضخامت های متفاوت تولید می شوند. هر کدام از این محصولات برای فضای خاصی کاربرد دارند. موکت های ضخیم در مکان های پر رفت و آمد نصب می شود زیرا در برابر سایش و فرسایش مقاوم تر است. آنچه بیش از ضخامت موکت اهمیت دارد، تراکم موکت است. تراکم به معنای وزن نخ در هر سانتیمتر مربع است. در واقع هر چه تراکم نخ در متراژ موکت، بیشتر باشد کفپوش استحکام بهتری دارد. محصولات کم تراکم با نخ کمتری بافت شده اند و در مقایسه با موکت های بافت متراکم دارای وزن کمتری هستند.

    ضخامت موکت در کنار تراکم الیاف، یک امتیاز است اما به تنهایی ضخامت نمی تواند ملاک انتخاب خوبی باشد. برای مثال در مورد موکت پرز بلند این موضوع به وضوح دیده می شود. اندازه الیاف این کفپوش ها بلندتر از موکت نمدی است ولی این به تنهایی گویای کیفیت موکت نیست. انواع موکت ایرانی پرز بلند در نوع کم تراکم و متراکم تر تولید می شوند. به لحاظ دوام، طول عمر و کیفیت محصولات دارای تراکم بالا استانداردهای بهتری دارند. همین امر در مورد موکت هایی با پرز کوتاه و حتی موکت نمدی نیز صدق می کند.

    کفپوش های مدرن پرزبلند

     

    ضخامت موکت چقدر باشد؟

    موقع خرید علاوه بر طرح و رنگ به تراکم و بافت موکت نیز توجه کنید. موکت های با ضخامت کمتر به راحتی در زیر پا، چین می خورند و حرکت می کنند. این محصولات از نظر عایق حرارتی و صوتی به مراتب ضعیف تر از انواع ضخیم تر و متراکم تر هستند. جنس لایه زیرین موکت در افزایش ضخامت و ماندگاری آن تاثیرگذار است. لایه های ضعیف و نازک به سرعت ساییده شده و از بین می روند.

    به نظر می رسد ضخامت و تراکم دو جزء جدانشدنی در موکت هستند که روی طول عمر محصول تاثیر دارند. حالا سوال اینجاست که اندازه استاندارد این ضخامت چقدر است؟

    به طور معمول محصولاتی با ضخامت بین ۷ تا ۹ میلیمتر کارایی خوبی دارند. اغلب موکت های نصب شده در منازل و ساختمان های اداری نیز از همین نوع است. در مکان های پر رفت و آمد و ا ساختمان های لوکس می توان از موکت با الیاف ۱۱ تا ۱۲ میلیمتر نیز استفاده کرد. این کفپوش ها استاندارد خوبی در برابر سایش داشته و طول عمر بالاتری نیز دارند.

    اندازه لایه زیرین نیز به این ضخامت اضافه می شود. محصولاتی با لایه پلی اورتان یا فوم با ضخامت بیشتر و وزن سبک تر تولید شده اند. اگر ساختمان دارای گرمایش از کف باشد بهتر است از محصولات ضخیم تر با لایه زیرین ترکیبی استفاده کرد.

    ضخامت موکت اتاق خواب

     

    ضخامت موکت اداری

    نصب موکت در ساختمان های اداری یک انتخاب هوشمندانه است. موکت حس صمیمیت و در خانه بودن را ایجاد می کند. در ساختمان هایی که موکت نصب شده، کارمندان و مراجعه کنندگان احساس آرامش بیشتری دارند. موکت باید به اندازه کافی نرم باشد ولی در عین حال باید دارای پشتیبانی و لایه زیرین بسیار محکم و مناسبی نیز باشد. موکت اداری در مقایسه با کفپوش های خانگی دارای تراکم بالاتری است اما نصب موکت پرز بلند در ادارات چندان رایج نیست. به طور معمول موکت تایل با تراکم بالا در ساختمان های اداری کارایی بهتری دارد.

    موکت های ضخیم تر دارای انعطاف پذیری کمتری هستند ولی در صورت داشتن تراکم بالا، ماندگاری بیشتری دارند.ترکیبی از ضخامت و تراکم مهم است زیرا یک لایه ضخیم با چگالی کم ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشد. به طور معمول هر چه سطح زیر ضخیم ضخیم تر باشد ، کیفیت بهتری نیز خواهد داشت. ضخامت این کفپوش ها تا چند سانتیمتر هم می رسد.

    نتیجه گیری:

    • کفپوش های موکتی دارای ضخامت متفاوتی هستند. محصولات ضخیم تر لزوما کیفیت بالاتری ندارند.
    • برخی از موکت های نازک با چگالی بالا به مراتب، کیفیت بالاتری دارند.
    • نگهداری از موکت های پرز کوتاه بسیار راحت تر است و راحت تر تمیز می شوند.
    • موکت ضخیم تر دارای الیاف نرم تر و بلندتری است ولی پایه مبل به راحتی روی کفپوش را کوبیده می کنند.
    • ضخامت در درجه دوم اهمیت قرار دارد قبل از آن به تراکم توجه کنید.
    • برای مکان های عمومی و پر رفت و آمد، محصولات ضخیم تر با تراکم بالا پیشنهاد می شود
    • جنس و ضخامت بکینگ موکت و لایه زیره روی کیفیت محصول اثرگذار است.

    پیشنهاد سایت: فوت و فن خرید موکت اتاق خواب دخترانه

    • افسانه رجب پور
    • 9 مهر 1402
    • 3076 بازدید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جستجو در سایت

    سبد خرید

    درحال بارگذاری ...
    مقایسه محصولات
    لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!