روش های تعمیر چمن مصنوعی
چمن مصنوعی یکی از راههای محبوب و مقرون به صرفه برای داشتن یک محیطی سبز و زیبا در خانه یا محل کار است. با این حال، مانند هر محصول دیگری، چمن مصنوعی نیز ممکن است در طول زمان آسیب ببیند و نیاز به تعمیر داشته باشد. در این مطلب، به بررسی علل آسیب دیدگی و روشهای تعمیر چمن مصنوعی خواهیم پرداخت.
انواع چمن مصنوعی در فضای بیرونی نصب می شوند. این کفپوش های همیشه سبز در معرض تغییرات آب و هوایی و آسیب های فیزیکی زیادی قرار دارند. ساختار چمن مصنوعی طوری است که بارش برف و باران یا تابش نور خورشید در روزهای گرم تابستان، نمی تواند به آن آسیب بزند. حتی چمن مصنوعی زمین فوتبال که تحت فشار و سایش بیشتری قرار دارند نیز به این سادگی ها خراب نمی شوند. اما وقتی سوراخ یا پارگی در سطح چمن دیده شود چاره ای جز ترمیم و تعمیر چمن مصنوعی نیست.
چرا چمن مصنوعی آسیب می بیند؟
در بسیاری از موارد، آسیب دیدگی چمن مصنوعی به دلیل استفاده زیاد از آن اتفاق میافتد. استفاده روزانه و عدم توجه به نگهداری، باعث فرسایش و ساییدگی فیبر چمن مصنوعی میشود. همچنین، عوامل آب و هوایی مانند باران، برف، آفتاب و باد نیز میتوانند باعث آسیب دیدگی چمن مصنوعی شوند. در بعضی موارد، حشرات، پرندگان و حیوانات خانگی نیز میتوانند به چمن مصنوعی آسیب برسانند.
الیاف پروپیلن و پلی اتیلن به کار رفته در بافت چمن مصنوعی از بهترین مواد پلیمری است. این ماده دارای دوام و استحکام زیادی است. در مقایسه با الیاف پارچه ای می توان گفت که هرگز، چمن مصنوعی پوسیده نمی شود. در واقع این محصول نوعی پلاستیک با شکل و شمایل متفاوت است. حتی در مناطق بسیار پر باران نیز، پلاستیک ها دچار پوسیدگی نمی شوند.
اشیا تیز و برنده عامل اصلی پارگی و سوراخ شدن سطح چمن مصنوعی هستند. این محصول در برابر چاقو، میخ، کاتر و …. به شدت دچار آسیب می شود. اگر خواسته یا ناخواسته از اشیا نوک تیز در سطح چمن استفاده شود، دیر یا زود شاهد وجود پارگی هایی در ساختار چمن خواهید بود. کشیدن اجسام تیز، برنده و سنگین آسیب جبران ناپذیری وارد می کند در این صورت تنها راه چاره، تعمیر چمن مصنوعی است.
چگونه چمن مصنوعی را تعمیر کنیم؟
این محصول در متراژ بالا و به صورت رول تولید می شود. هنگام نصب چمن مصنوعی هر رول به رول کناری متصل می شود. چمن مصنوعی با ظاهری طبیعی و دارای لطافت خاصی است. بر خلاف چمن های کاشته شده، امکان بذرپاشی برای ترمیم چمن مصنوعی وجود ندارد ولی همیشه امکان تعویض و رفع آسیب به ساختار چمن مصنوعی وجود دارد. اگر چمن مصنوعی شما آسیب دیده است، میتوانید آن را تعمیر کنید. ابتدا باید منطقه آسیب دیده را شناسایی کنید و سپس اقدام به تعمیر کنید. در ادامه روشهای تعمیر چمن مصنوعی را بررسی خواهیم کرد:
تعمیر چمن مصنوعی
برای برطرف کردن یک پارگی کوچک و یا سوراخ روی چمن مصنوعی نیازی نیست همه یک رول را عوض کنید. برای تعویض یک رول باید کلیه اتصالات آن را از طرفین با دو رول کناری قطع کرد. سپس از یک چمن سالم به جای قبلی استفاده کرد. اما راه های ساده تر و کم هزینه تری هم برای رفع قسمت damaged شده وجود دارد.
مراحل تعمیر و ترمیم چمن مصنوعی
در برخی از زمین های ورزشی برای نگهداری چمن مصنوعی و در هنگام نصب از ماسه سیلیکا استفاده می شود. این ماده لابلای الیاف را پر می کند و موجب ایستادن صحیح الیاف چمن می شود. بارش باران های فصلی، رفت و آمد زیاد و …. به مرور موجب می شود تا ماسه، پراکنده شود. در این صورت دیگر چمن مصنوعی به زیبایی نمی ایستند و الیاف چمن به صورت کوبیده و له شده دیه می شوند.
در این مورد نیازی به تعویض رول چمن مصنوعی نیست بلکه با استفاده از دستگاه های شانه زن و جاروی چمن می توان اصلاحات لازم را انجام داد.
ترمیم چمن مصنوعی با چسب
به طور معمول قبل از نصب چمن در زمین های بازی و محوطه، عملیات زیرسازی چمن مصنوعی انجام می شود. به این ترتیب زهکشی مناسب نیز انجام می شود و راه عبوری برای گذر آب به لوله های فاضلاب در نظر گرفته می شود. این عملیات بسیار دقیق و حساس است. پس از مدتی که از نصب چمن می گذرد امکان پارگی و جدا شدن در نقاط کناری و پیرامون چمن مصنوعی وجود دارد.
در واقع از آخرین نقاط، الیاف چمن شروع به بلند شدن از زمین کرده و از سطح زمین جدا می شوند. این الیاف در معرض آسیب جدی هستند و خیلی زود پاره و فرسوده می شوند. برای ترمیم این قسمت می توان از چسب مخصوص به صورت موضعی استفاده کرد. به این ترتیب لبه های کار با چسب به هم متصل و محکم می شوند.
تعویض و ترمیم چمن مصنوعی
در صورتی که میزان آسیب و پارگی زیاد باشد می توان قطعه فرسوده را با تکه ای دیگر، تعویض کرد.در این صورت کل محوطه تخلیه نمی شود و تنها همان قسمت که دچار ایراد شده، اصلاح می شود. این روش صرفه جویی زیادی را به همراه دارد. تصور کنید تعویض چمن مصنوعی در یک زمین بازی و پارک شهری با فضای استادیوم ورزشی و یا دیگر اماکن با وسعت زیاد، چقدر هزینه بر می دارد. در حالی که با صرف مبلغی بسیار کمتر می توان ایراد و اشکال جزئی چمن مصنوعی را به سادگی برطرف کرد. برای تعویض قسمت آسیب دیده این کارها را انجام دهید:
بیشتر بدانید : چگونه کیفیت چمن مصنوعی را بسنجیم؟
تعیین جهت چمن مصنوعی
اولین گام در تعمیر چمن مصنوعی پیدا کردن جهت بافت محصول است. این رول ها در کارخانه و توسط دستگاه های مخصوص تولید می شوند. طریقه بافت چمن مصنوعی در شکل ظاهری و دوام آن تاثیر دارد. بافت به صورت ردیفی انجام می شود ولی در ظاهر نمی توانید جای دوخت و بافت را ببینید. با برگرداندن چمن و دیدن لایه زیره چمن مصنوعی می توانید جهت بافت را تشخیص دهید. البته از نزدیک هم امکان تعیین جهت بافت ها از رویه چمن وجود دارد. قطعه تعویضی باید دقیقا در همین راستا و هم جهت با بافت چمن مصنوعی باشد.
تمیز کردن مواد پر کننده از رویه
پیش از تعمیر چمن مصنوعی باید مواد پر کننده را از روی چمن مصنوعی جدا کنید. به این ترتیب پس از برش محل آسیب دیده، محل پارگی تمیزتر رفو می شود. با استفاده از مکش جاروبرقی می توانید همه مواد پر کننده و ماسه را از روی زمین برداشته و سطح چمن را کامل تمیز کنید.
تعویض و تعمیر چمن مصنوعی پاره شده
با استفاده از یک چاقو یا کاتر، قسمت آسیب دیده را به طور کامل جدا کنید. برداشتن الیاف به تنهایی کافی نیست. حتما رویه و لایه زیره چمن مصنوعی را برش بزنید. سپس زیره کار و سطح بتونی را با نوار چسب چمن مصنوعی دو طرفه بپوشانید و قطعه جایگزین را روی قسمت برداشته شده قبلی، قرار دهید. برای اینکه در شرایط جوی و تغییرات آب و هوایی، قطعه ترمیم شده، جدا نشود حتما از چند میخ کوچک برای ثابت نگهداشتن ناحیه تعویض شده، کمک بگیرید.
چسب مایع مخصوص چمن مصنوعی نیز در بازار موجود است که برای ترمیم راحت و تمیز به کارتان می آید. با استفاده از این چسب ها بدون کثیف کاری و خیلی ظریف تر می توان پارگی و سوراخ را تعمیر کرد.
آیا آلبوم جدید چمن مصنوعی فروشگاه گامان تزئین جاوید را دیده اید؟
- افسانه رجب پور
- مهر 8, 1402
- 3221 بازدید
2 دیدگاه برای “روش های تعمیر چمن مصنوعی”
ممنون از ویدیو جالبتون در مورد جلوگیری از پوسیدگی چمن مصنوعی خیلی بدردم خورد
خوشحالیم از این بابت ممنون از شما