دیوار سبز مصنوعی چیست؟ مزایا و معایب آن
دیوارهای سبز، چندین سال است که آشنای معماران و طراحان داخلی هستند. مزایای دیوار سبز مصنوعی باعث شده که بسیاری برای فضای خود از آن بهره ببرند. این نما را میشود در بسیاری از مکان های عمومی و خصوصی استفاده کرد. این دیوار به دلیل مصنوعی بودن خود مزیت های زیادی نسبت به انواع طبیعی دارد. آنها جلوه زیبایی به محیط میدهند و نصب آنها راحت است. در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر بیشتر بدانید گرین وال یا دیوار سبز مصنوعی چیست.
دیوار سبز مصنوعی چیست؟
در ابتدای مطلب باید به این نکته بپردازیم که گرین وال مصنوعی چیست؟ این یک نوع دیوار است و در نمای داخلی یا خارجی بر سطح عمودی یک بنا نصب میشود. این دیواره از گیاهان مصنوعی پلی اتیلنی ساخته میشود.
این ماده به همراه موارد دیگری در قالب های مختلف قرار میگیرد و در نهایت به شکل گل، برگ، سبزه و پنل نگهدارنده ساخته خواهد شد. این گل و گیاه مصنوعی به پنل متصل میشوند تا از طریق آن، برای اتصال به دیوار، آماده گردند. نصب آسان، یکی از مزایای دیوار سبز است.
دلیل مرسوم شدن چنین دیوارهایی این است که ما به سختی توانایی استفاده از فضای سبز طبیعی را داریم. نگهداری از چنین فضایی به شدت سخت است و میتواند ساعت ها وقت از ما را بگیرد. حمله حیوانات موذی نیز دلیلی دیگر برای استفاده نکردن از دیوارهای سبز طبیعی است. این مسائل را در گرین وال مصنوعی ندارید. این بخشی از مزایای دیوار سبز مصنوعی است.
تاریخچه دیوار سبز مصنوعی
از حدود 50 سال پیش که معماری جهان به سمت مدرن شدن حرکت کرد، چنین فضاهایی با تاکید بر عدم استفاده مستقیم از طبیعت به وجود آمد. آمریکا اولین کشوری بود که گرین وال را تولید کرد و پس از آن کشورهای اروپایی مثل هلند، فرانسه، آلمان و انگلستان نیز شروع به تولید آن کردند.
همانند بسیاری از حوزه ها، امروز کشور چین بیشترین بازار این بخش را تحت سلطه خود دارد. در ایران هم چنین دیوارهایی، به صورت وارداتی در دسترس مردم بود. اما نهایتا با خریداری و تولید قالب های آن، کار ساخت گرین وال ایرانی نیز شروع شد.
انواع دیوار سبز
برای درک بهتر مزایای دیوار سبز مصنوعی، باید اشاره کنیم که گرین وال ها دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه انواع دیوار سبز مصنوعی را بیشتر به شما معرفی خواهیم کرد.
مدولار
شاید بتوان پراستفاده ترین و بهترین دیوار سبز مصنوعی را نوع مدولار دانست. مدولار از جنس استیل گالوانیزه ساخته میشود و انعطاف پذیری بالایی دارد. منعطف بودن آن باعث میشود که بتوانیم شکل های مختلفی در دیوار سبز ایجاد کنیم و راحتتر آن را با محیط داخلی خود همسو نماییم. به دلیل استقامت بالای این سبک از دیوارها ،میتوانیم آن را دیوار سبز مستقل هم بنامیم.
گرین وال کابلی
این نوع کمتر برای دیوارهایی با گیاهان مصنوعی استفاده میشود و صرفا جنبه زینتی دارد. در این روش گیاهان به دور کابل پیچیده میشوند و تا بالا بروند. در واقع کابل ها تکیه گاهی برای گیاه هستند. هنگام بررسی مزایای دیوار سبز مصنوعی، این مدل، کمتر مورد توجه است.
دیوار شبکه ای
این روش، برای فضاهای بزرگ مناسب است. زمانی که میخواهید یک پوشش گسترده و شبکه ای از دیوار سبز داشته باشید، از این نوع دیوار استفاده کنید. اما معمولا در فضاهای کوچک نمیتوان از آن بهره برد.
مزایا و معایب دیوار سبز مصنوعی
گرین وال ها هم دارای مشکلات و خوبی هایی هستند. در اینجا به مزایای گرین وال مصنوعی و معایبش اشاره خواهیم کرد.
مزایای دیوار سبز مصنوعی
در ادامه با ما باشید تا مزایای دیوار سبز مصنوعی را بیشتر بیان کنیم. این دیوارهای قابلیت این را دارند که برای شما محیطی زیبا و دلنشین بسازند. اصلی ترین دلیل استفاده از آنها همین است. آنها میتوانند ضعف بخشی از بنا را جبران کنند.
برای مثال؛ پوششی برای یک دیوار بد شکل باشند. گرین وال های مصنوعی نیازی به مراقبت ویژه ندارند و حشره به خود جذب نمیکنند. از دیگر مزایای گرین وال مصنوعی، عایق صوت و حرارت بودن آن است. یعنی با استفاده از این پوشش، شما محیطی آرامتر خواهید داشت و دمایش در سطح مطلوبی حفظ میشود.
آنها بهراحتی و در همه جا نصب میشوند. همانند دیوارهای طبیعی حساسیت ندارند و تمیزکردنشان هم آسان است که از مزایای دیوار سبز مصنوعی محسوب میشود.
معایب دیوار سبز مصنوعی
در ادامه بررسی مزایا و معایب دیوار سبز، باید به ایرادات آن نیز اشاره کنیم. به عنوان یک مساله باید بگوییم که این دیوار با توجه به طراحی و متریال خاص خود نمیتواند همانند دیوار طبیعی اکسیژن بسازد. در نتیجه تغییری در تمیزی هوای شما نخواهد گذاشت.
پیشنهاد مطالعه: مرکز فروش دیوار سبز مصنوعی
دیوارهای سبز طبیعی این قابلیت را دارند که دمای محیط شما را به سمت خنکی ببرند. دیوارهای مصنوعی چنین کاری از دستشان ساخته نیست. دیوارهای طبیعی نسبت به نوع مصنوعی آنها، برای محیط زیست مفیدترند.
دیوار سبز را در کجا استفاده کنیم؟
این مورد کاملا بسته به دید شما دارد. گرین وال را میتوان در مکان های عمومی مثل فرودگاه، سینما، رستوران، بیمارستان، دفتر کار و حتی در خانه اجرا کرد. در خانه های مسکونی، معمولا از این نوع دیوار در تراس برای زیباترکردن آن استفاده میشود. در هر جایی که شما نیاز به زیباسازی داشته باشید، مزایای دیوار سبز مصنوعی، همراهتان خواهد بود.
اجرا و نصب گرین وال مصنوعی
به شکل کلی، پنل این دیوار با پیچ یا میخ در دیوار اصلی چفت میشود. برخی مواقع، به دلیل اینکه دیوار بنای ما از متریال خاصی استفاده کرده، نمیتوانیم آن را سوراخ کنیم. در این صورت چارچوب هایی از جنس فلز، چوب و پلاستیک به شما کمک میکنند. سپس گیاهان به پنل اصلی متصل خواهند شد و با توجه به نوع دیوار، نحوه این اتصال مشخص میشود.
گیاهانی که نصب میشوند باید با دیوار همخوانی داشته باشند تا فرم اصلی آن بهم نریزد. بعضی اوقات در نصب آنها خلاقیت هایی به خرج داده میشود که ممکن است در برنامه اصلی پیشبینی نشده باشد اما نتیجه کار را بهتر کند. این قابلیت، از مزایای دیوار سبز مصنوعی است.
سیکاس، برگ بیدی، شمشاد، پتوس، لیندا، نارون ژاپنی و پرتقالی از بهترین گیاهان برای استفاده در گرین وال مصنوعی هستند.
دیوار سبز برای ما چقدر هزینه خواهد داشت؟
عوامل زیادی بر قیمت نهایی کار تاثیر خواهند گذاشت. نوع قالبی که برای دیوار شما به کار رفته، گیاهانی که سفارش داده اید بسته به میزان ظرافتشان در دیوار، میزان پوشش، میزان استحکام و جنس دیوار و… از عوامل مهم و تاثیرگذار در قیمت گرین وال هستند.
همچنین، ممکن است که محل نصب شما توانایی نصب یک دیوار سبز مصنوعی را نداشته باشد. در چنین شرایطی باید محیط را برای نصب آماده کرد که خود هزینه دیگری را میطلبد. در کل بهتر است که قبل از سفارش، با کارشناسان گامان تزیین جاوید، درباره نوع پروژه خود و هزینه های احتمالی صحبت کنید.
جمع بندی
در این مقاله از چیستی، نصب، هزینه و مزایای دیوار سبز مصنوعی صحبت کردیم. دیوارهای مصنوعی نسبت به انواع طبیعی دارای مزیت های زیادی هستند. نگهداری زیادی نمیخواهند و بهراحتی تمیز میشوند. حشرات موذی را جذب نمیکنند و موجب آزار شما نخواهند شد.
نصب این دیوارها ساده است و در بسیاری موارد، پنل آنها با پیچ یا در نهایت میخ به دیوار اصلی متصل میشود. برای اینکه محیطی زیباتر داشته باشید، استفاده از آنها را از یاد نبرید.
- پیام اسمی
- 16 شهریور 1402
- 1754 بازدید
2 دیدگاه برای “دیوار سبز مصنوعی چیست؟ مزایا و معایب آن”
این مطلب حرف نداشت
نظر لطفتون هست خانم کشاورز عزیز ممنون که همراه ما هستین
دیدگاهها بسته شدهاند.