راهنمای نصب موکت گام به گام
موکت از قدیمی ترین کفپوش هایی است که برای فرش کردن کل خانه استفاده می شود. نصب موکت در تمام سطح کف، بهترین راه برای پیشگیری از اتلاف انرژی گرمایی و سرمایی در منازل است. انواع موکت تایل و موکت تافتینگ با تنوع رنگ و بافت در دکوراسیون داخلی استفاده می شود که قابل نصب در هر فضایی است. در مطلب راهنمای نصب موکت قصد داریم طریقه نصب و چسباندن موکت را آموزش دهیم.
موکت کفپوش مناسبی برای اتاق کودکان است و مانع از آسیب دیدن کودکان نوپا می شود. موکت های نسل جدید عایق صوتی هستند بنابر این از عبور صدا به طبقات زیرین تا حد زیادی کاسته خواهد شد. نصب موکت روی هر سطحی امکان پذیر است. سطوح کاشی و سرامیک، سیمانی، نصب موکت روی بتن و کلیه سطوح افقی و عمودی انجام می شود. در منازل نصب موکت مسکونی به عنوان کفپوش رایج است اما در گالری های نقاشی یا هتل ها، برای جلوگیری از صدای مزاحم، برخی دیوارها نیز با موکت پوشش داده شده است.
موکت های رول را می توان بدون چسب نیز کار کرد. نصب موکت بدون چسب بستگی به محل دارد. در مکان های پر رفت و آمد بهتر است موکت به کف ساختمان چسبیده باشد. در این صورت موقع راه رفتن، موکت زیر پا جمع نمی شود. البته ضخامت موکت نیز در این مورد تاثیر دارد. موکت های ضخیم نیازی به نصب ندارند. نصب موکت پرز بلند نیز بدون چسب است. این محصولات مثل فرش ماشینی هستند و به کف ساختمان چسبیده نمی شوند.
چگونه موکت را بچسبانیم؟
در بسیاری از ساختمان های عمومی نظیر ادارات، فروشگاه ها، دفاتر کار و … از موکت استفاده می شود. این موکت ها عموما از نوع پرز کوتاه یا پرز متوسط هستند. موکت های تافتینگ و دارای پرزهای بلندتر مناسب فضاهای پر رفت و آمد و شلوغ نیستند. برای اینکه کفپوش موکت در اثر تردد زیاد، جمع یا چروک نشود لازم است تا موکت به کف ساختمان چسبانده شود.
چسباندن موکت با چیزی که در نصب کاشی و سرامیک می بینید، تفاوت دارد. در واقع اجرای موکت خیلی تر و تمیزتر است و چندان ریخت و پاش و کثیف کاری به جا نمی گذارد. اگر کف ساختمان آماده باشد که کار نصب و چسباندن موکت بسیار راحت تر است البته در صورتی که ساختمان نیاز به تعمیر داشته باشد نیز می توانیم بعد از بازسازی و تعمیرات لازم، در مرحله آخر موکت را بچسبانیم.
راهنمای نصب موکت در خانه
موقع خرید موکت به هزینه نصب و اجرای موکت هم توجه داشته باشید. برخی از خریداران بدون توجه به این نکته در مدیریت بودجه با مشکل روبرو می شوند. البته چسباندن موکت با چسب چوب و… در کف ساختمان، کار چندان دشواری نیست و حتی خودتان هم می توانید این کار را انجام دهید. البته چسب مخصوص موکت نیز در فروشگاه های لوازم خانگی و موکت فروشی ها موجود است. این چسب برای همین کار ساخته شده و کارایی بهتری دارد.
در ادامه راهنمای نصب موکت بدون چسب یا همراه چسب برای مبتدی در نظر گرفته شده. با این راهنمایی می توانید موکت اتاق خواب، موکت پذیرایی و … را به راحتی نصب کنید.
زیرسازی قبل از نصب موکت
راهنمای نصب موکت را با طریقه زیر سازی شروع می کنیم. زیرسازی برای هم سطح کردن و از بین بردن پستی و بلندی کف انجام می شود. اگر کف منزل با کاشی و سرامیک پوشیده شده، مشکلی برای نصب موکت وجود ندارد و لزومی به تخریب کف و جدا کردن سرامیک نیست. اما لازم است تا کاشی های شکسته و لب پر شده، با سیمان هموار شود. هر گونه ناهمواری و شکستگی در کف ساختمان، بعد از نصب موکت به خوبی دیده می شود.
جهت زیرسازی برای سطوح غیر هم سطح از ترکیب پودر سنگ، سیمان و چسب بتن استفاده می شود. مخلوط این مواد با آب، با کمک کاردک روی سطح مورد نظر کشیده شده و پستی و بلندی های احتمالی را پوشش می دهد. در انتها روی سطح هموار، چسب کاری انجام می شود. قبل از نصب موکت، زمان لازم برای خشک شدن سطح در نظر بگیرید.
راهنمای نصب موکت و طریقه صحیح چسب زدن
کف سطح زیادی از منزل را اشغال می کند و در زیبایی دکوراسیون داخلی بسیار تاثیرگذار است لذا دقت در نصب موکت اهمیت زیادی دارد. چنانچه موکت به درستی نصب نشود، جلوه و زیبایی خود را از دست داده و بی نظمی ظاهری ایجاد می کند. در این صورت موقع راه رفتن، موکت جمع می شود یا اینکه حرکت کرده و جابجا می شود. چسباندن موجب فیکس شدن موکت و صاف و مرتب بودن آن می شود.
طبق راهنمای نصب موکت می توانید از دو نوع چسب برای چسباندن موکت در ساختمان، استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم راهنمای نصب موکت تایل را حتما ببینید
الف- راهنمای نصب موکت با چسب دو طرفه
کار با این چسب ها خیلی راحت است. یک طرف چسب، دارای پوشش است طرف چسبدار را روی زمین بچسبانید و با برداشتن روکش، موکت را روی چسب قرار دهید. چند لحظه با دست روی چسب فشار دهید تا بچسبد. از این چسب های دو طرفه برای چسباندن لبه های کار استفاده می شود ولی اگر بخواهید کل موکت را به زمین بچسبانید باید از چسب صنعتی استفاده کنید.
ب- راهنمای نصب موکت با چسب صنعتی
تقریبا در همه پروژه های نصب موکت از این نوع چسب استفاده می شود. کار با چسب صنعتی نیاز به دقت زیادی دارد. این ماده به شدن نسبت به گرما و شعله حساس است. موقع چسباندن موکت با چسب صنعتی حتما پنجره ها را باز کنید یا تهویه را روشن کنید. خطر آتش سوزی همراه با انفجار در محیط های بسته وجود دارد. به هیچوجه موقع چسباندن موکت از سیگار، کبریت و … استفاده نکنید. در صورتی که تجربه ای در این زمینه ندارید شاید بهتر باشد چسب دو طرفه را امتحان کنید. حداقل خطری خود و خانواده تان را تهدید نمی کند.
راهنمای نصب موکت: نحوه برش زدن موکت
راهنمای نصب موکت را با طریقه برش زدن ادامه می دهیم. بدون برش های دقیق و تمیز کار نصب به خوبی انجام نمی شود. اندازه گیری خطوط برش در نصب موکت باید بسیار دقیق انجام شده و حتی میلیمترها در نظر گرفته می شود. عدم رعایت اندازه ها به خوبی در گوشه ها دیده خواهد شد. با نگاه کردن به پشت موکت متوجه راه آن می شوید. این موضوع در نصب موکت برای همه اتاق ها اهمیت دارد به طور معمول راه همه قسمت های موکت در یک جهت است.
پس از خشک شدن زیرسازی کف، ابتدا اندازه گیری را انجام داده و موکت را برش زده و در نهایت چسب کاری انجام می شود. برای برش زدن موکت در کناره های دیوار از کاتر استفاده کنید. کاتر وسیله ای تیز و برنده است که برای برش های یکدست موکت مناسب است. محل برش را علامت زده و از قسمت پشت موکت برش را انجام دهید. الیاف موکت طوری است که از رویه پرزها، حالت نرم و قابل انعطاف است ولی در پشت موکت، نخ های بافت و پرز وجود ندارد.
برش زدن از قسمت پشت موکت راحت تر است زیرا الیاف و نخ بافت، مزاحم کار نمی شود و تقریبا با یک سطح صاف روبرو هستید. اگرچه موکت قابلیت برش خور دارد ولی حتما به یک وسیله تیز برای بریدن قسمت های اضافی نیاز دارید. در صورت استفاده از قیچی حتما با چاقو تیزکن، تیغه های قیچی را خوب تیز کنید. در متراژ کم با قیچی هم می توانید برش بزنید ولی در ابعاد بزرگ تر، کار با قیچی موجب آزار انگشتان می شود. بهترین وسیله همان کاتر است.
طریقه استفاده از کاتر
احتمالا در استفاده از کاتر مشکلی نداشته باشید ولی اگر برای اولین بار از این وسیله استفاده می کنید،دقت داشته باشید که به هنگام استفاده از کاتر و برش زدن، به قسمت های نصب شده آسیب نزنید. روش صحیح دست گرفتن کاتر به این صورت است که کاتر را با زاویه برای برش ها به کار بگیرید. ابتدا نوک تیز کاتر را روی موکت قرار داده و کمی دست را خم کنید تا کاتر با زاویه روی موکت قرار بگیرد. پس از یک برش، لم کار دست تان می آید.
برای اینکه برش های تمیز و کاملا اندازه ای داشته باشید از قبل محل برش را با ماژیک علامت گذاری کنید. از قسمت پشت موکت، با ماژیک پر رنگ خط برش را مشخص کنید. سپس از روی همین خط برش های لازم را انجام دهید. در انتها با زدن قرنیز کناره های دیوار را بپوشانید.
نکته: برای اینکه موکت به درستی در محل نصب شود، در برخی قسمت ها برش هایی داده می شود. به این ترتیب مقداری از موکت دور ریخته می شود. موقع خرید یکی دو متر اضافی در نظر بگیرید که موقع نصب و دور ریزها، با مشکل مواجه نشوید.
راهنمای نصب موکت
راهنمای نصب موکت در مکان های مختلف
قبل از شروع باید کف به طور کامل تمیز شده و دارای گرد و غبار نباشد. پودر سیمان یا گرد و خاک مانع از نصب صحیح موکت می شوند. با یک جارو و دستمال کف را به طور کامل تمیز کنید. بهتر است درب های اتاق ها را از لولا خارج کنید تا در هنگام نصب مانع ایجاد نکنند. اکنون می توانید موکت ها را برای نصب اماده کنید. توجه داشته باشید که در برخی قسمت ها نظیر قناسی دیوار، پایه های شوفاژ و …. موکت برش داده می شود از قبل نقشه این قسمت ها را روی کاغذ پیاده کنید تا موقع برش به مشکل برنخورید.
پس از بریدن همه قسمت ها می توانید طبق راهنمای نصب موکت گام به گام کار را اجرا کنید. از کناره های دیوار شروع کنید تا کار راحت تر انجام شود. برای اینکه پس از نصب، درز و شکافی در کناره های دیوار دیده نشود لبه های موکت را در کناره های دیوار، 15 سانتی متر بیشتر در نظر بگیرید. در یک سمت پایین دیوار، چسب دو طرفه بزنید و موکت را روی لبه دیوار قرار دهید. به این ترتیب به راحتی می توانید بقیه قسمت ها را صاف و بدون چین، نصب کنید. وقتی کار نصب تمام شد می توانید لبه های اضافی را با کاتر ببرید.
موقع استفاده از کاتر در لبه های دیوار دقت کنید، به دیوار آسیب نزنید. روی موکت نرم است ولی با رسیدن به لایه زیرین، برش کمی سخت تر انجام می شود. برای اینکه به کار تسلط داشته باشید اگر راست دست هستید حتما کاتر را در دست راست نگهدارید. چپ دست ها هم که باید بادست چپ از کاتر استفاده کنند.
راهنمای نصب موکت راه پله
راهنمای نصب موکت اتاق ها و هال و پذیرایی به پایان رسید اما در مورد راه پله ها یک نکته وجود دارد. راه پله ها پر رفت و آمدترین محل در هر ساختمانی هستند. برای اینکه موقع بالا و پایین رفتن از راه پله ها مشکلی پیش نیاید، حتما بر روی هر پله از چسب مخصوص برای چسباندن قطعات موکت استفاده کنید. چسب های دو طرفه برای راه پله مناسب نیستند. به طور کامل هر پله را چسب بزنید و چسب موکت راه پله را فراموش نکنید. چند دقیقه با دست موکت را فشار دهید تا چسب کمی خودش را بگیرد. تا خشک شدن کامل چسب نیز از رفت و آمد روی پله ها خودداری کنید.
راهنمای نصب موکت روی دیوار
اگرچه در منازل چندان مرسوم نیست اما در برخی ساختمان های عمومی، نصب موکت روی دیوار نیز رایج است. علت این کار کاهش صدای مزاحم و آلودگی صوتی در ساختمان است. برای مثال دیوار راهروی هتل با موکت پوشانده می شود تا صدای رفت وآمد مهمان ها، منتشر نشود. اگر فضای هتل پر سر و صدا و شلوغ باشد، مهمان ها احساس خوبی ندارند و این روی درآمد هتل و کسب و کار هتل داری هم تاثیر دارد.
در اغلب هتل های بزرگ و ستاره دار تمهیداتی برای جلوگیری از صدای مزاحم به کار گرفته شده، نصب موکت هتلی در اتاق ها، راهرو، راه پله ها و دیوار یکی از ساده ترین راه ها برای جلوگیری از انتقال صدا است.
یکی دیگر از مکان های مهم، مهد کودک و محل نگهداری کودکان است. در ساختمان های مهد کودک لازم است تا همه اقدامات امنیتی برای حفظ سلامت کودک انجام شود. به این منظور حتما دیوارها هم نیاز به ایمن سازی دارند.شاید تصور کنید که تنها کف ساختمان می تواند موجب آسیب کودک شود. همانطور که احتمال افتادن کودکان در حین بازی و راه رفتن هست، امکان ضربه به سر و اعضا بدن کودک و برخورد با دیوار سخت وجود دارد.
نصب موکت روی دیوار یک راه ساده برای ایمن کردن دیوارها نیز هست. موکت ضربه گیر خوبی است و مانع آسیب دیدن می شود. در مهد کودک ها و مکان های نگهداری از کودکان می توان دیوارها را با موکت، ایمن سازی کرد. به این ترتیب خطر ضربه و آسیب جدی وجود ندارد.طریقه نصب و چسباندن موکت به دیوار با روش چسباندن موکت به کف ساختمان تفاوت دارد.
قیمت نصب موکت
اگر وقت یا حوصله نصب موکت را ندارید از فروشنده بخواهید در مورد نصاب، کمک تان کند. در این صورت یک هزینه اضافی هم برای نصب موکت، پرداخت خواهید کرد. در مورد هزینه نصب موکت نمی توان از قبل مبلغی را مشخص کرد. با توجه به وسعت محل، متراژ موکت استفاده شده و جنس موکت، هزینه ها متفاوت است. اگر نیاز به زیرسازی و عملیات دیگری باشد، دستمزدها بیشتر می شود.
در این مطلب به خوبی یاد گرفتیم که چگونه موکت را به سرامیک بچسبانیم. در مورد ساختمان های قدیمی با کف موزائیک نیز طریقه اجرای کار مشابه است. در همه موارد ابتدا لازم است تا مشکلات کف ساختمان برطرف شود. اگر ساختمان بازسازی شدن و کف دچار مشکل خاصی نیست مرحله زیرسازی هم حذف می شود.
پیشنهاد می کنیم 6 مزیت نصب موکت راه پله را نیز مطالعه کنید.
- افسانه رجب پور
- شهریور 1, 1402
- 7995 بازدید
30 دیدگاه برای “راهنمای نصب موکت گام به گام”
سلام شب بخیر
ببخشید من خونم موکت هستش العان میخام موکت عوض کنم زیر منزل من چون تجاری و محله ما سرد سیر زمستان کف خونه سرد من میخاستم سوال کنم به بینم میشه این موکت جدید روی همون موکت قبلی چسب بزنم بچسبونم ؟
به مرور زمان ازیت نمیکنه ؟
از چه چسبی استفاده کنم ؟
اگر امکانش هست راهنمایم کنین ممنون میشم
سلام وقتتون بخیر باشه خیلی متشکرم از پیغامتون. نصب موکت جدید روی موکت قدیم شما کاملا بستگی به این موضوع داره که موکت قبلی شما بدون پرز باشه اگر پرزدار باشه حتما باید کنده بشه
سلام خسته نباشید میشه لطفا بگید چه ابزارهایی جزو ابزارهای نصب موکت به حساب می آن و حتما باید باشند؟ و اینکه آیا برای فضای منزل خودمون هم میتونیم انجام بدیم یا حتما باید از متخصص نصب کمک بگیریم؟ چون من میترسم زیاد برش الکی بزنیم و کار قشنگ درنیاد.
سلام وقت بخیر خانم غروی برای نصب ابزارهایی مثل: کاتر، متر، خط کش و ماژیک رو حتما در کنار دستتون داشته باشید بقیه ابزارها اضافی و جهت بهبود کار هستند
سلام وقت بخیر
ممکنه راهنمایی کنین برای لبه های موکت تافتینگ که ریش میشه چه کاری انجام بدیم و چطور؟
توی عکس اول صفحه از یه قرنیزی استفاده شده چطور اسمش چیه و از کجا میشه تهیه کرد؟
سلام روزتون بخیر خانم راهله
این ابزاری که داخل عکس میبینید نبشی هست که بین پارکت لمینت و موکت نصب شده شما هم میتونید از این ابزار استفاده کنید که هم به صورت چوبی و هم فلزیش داخل بازار هست.
اگر شما دور تا دور فضا رو دارین نصب موکت انجام میدین قسمت هایی که با دیوار تداخل داره نیاز به ابزار نداره.
خیلی ممنون از پاسخ شما
بله من دنبال مرزی بین سرامیک و موکت هستم
سلامت باشید. بسیار هم عالی این ابزار نبشی امکان پذیر هست.
با سلام
اگر با چسب کار کنیم، بعدا آثار چسب از روی سرامیک پاک میشه؟؟
ممنون
سلام وقتتون بخیر باشه
بله اگر چسب زیادی استفاده نشه قابل پاک شدن هست.
سلام عزیز
چه چسبی برای موکت خوبه میخوام خوب نصب بشه و لبه هاش بلند نشه اذیت کنه. راهنمایی کن صفایی 09143423342
سلام آقای صفایی
چسب 8888 مناسب هست اما از چسب دوطرفه هم میتونید استفاده کنید
نحوه استفاده از چسب موکت چگونه هست؟ پشت موکت رو بزنیم یا اینکه روی سطح سرامیک یا سنگمون رو بزنیم؟
میتونید هم پشت موکت و هم روی زمین رو مقداری چسب بزنید
نحوه چسباندن موکت روی سرامیک مثل سایر کفپوش ها هست؟ یا باید کار خاصی انجام داد
روی سرامیک خیلی راحت تر هست نیاز به زیرسازی خاصی نداره
بهترین چسب برای چسباندن موکت به سنگ چیه دوست عزیز؟
چسب خمیری میتونه باشه و یا چسب 8888 بهترین چسب برای چسباندن موکت به سنگ میتونه باشه
یک سوال داشتم ممنون میشم : بهترین چسب برای چسباندن موکت به سنگ چیه؟؟ صنعتی استفاده کنیم یا چسب چوب کافیه؟
سلام وقتتون بخیر بهتره از چسب صنعتی 8888 پارس استفاده کنید.
ممنونم از آموزش نصب موکت لطفا ویدیو هم بگذارید یا اگر کانال آپارات دارید معرفی کنید
بله حتما کانال آپارات هم داریم با آیدی gamantazen
ممنون میشم در مورد مراحل نصب موکت روی سرامیک هم توضیحاتی رو اضافه بفرمایید
سلام وقتتون بخیر باشه حتما سعی میکنم برای سرامیک هم توضیحش رو اضافه کنیم ممنون از توجه شما
در مورد نصب موکت بدون چسب هم ممنون میشم توضیح بدید به چه صورت است چون نمیخوام چسب بزنم و میخوام جابجا بشم و با خودم ببرم.
سلام خانم امیدی بسیار راحت هست. کافیه به اندازه فضای خودتون موکت رو برش بزنید و بعد اون رو پهن کنید. در صورتی که کل فضا رو پهن میکنید میتونید از چسب موکت استفاده نکنید
ممنون میشم فیلم نصب موکت رو هم بزارید. اگر یک توضیحی هم بدید که چطور هست که یک نصاب نصب موکت ارزان قیمت انجام میدهد و یکی دیگه انقدر اختلاف قیمت ممکنه داشته باشه به طوری که تقریبا دو برابر درمیاد. آیا نوع چسب فرق میکنه یا نحوه برش و…
در مورد فیلم بله چشم حتما
راستش قیمت نصب موکت یک روتینی داره که اگر از چندتا نصاب بپرسید یک حدودی دستتون میاد اما مدل های مختلفی میشه نصب کرد به طور مثال مدل دورچسب داریم و تمام چسب که این تفاوت ایجاد میکنه
سلام
من وقتی میخوام زیر سازی کنم از چسب چوب استفاده میکنم با سیمان تنها
دلیل چسب بتن چیه ؟
ممنون
سلام
در شرایط عادی و سطح صاف همان چسب چوب و سیمان کافی هست.