کدام بافت موکت را انتخاب کنیم؟
موقع خرید موکت چه مواردی را در نظر می گیرید؟ به طور حتم طرح و نقش موکت عامل تعیین کننده در انتخاب است. اما برای اینکه بعد از خرید، از انتخاب تان پشینان نشوید به سایر مولفه ها هم دقت کنید. جنس، تراکم و بافت موکت هم به اندازه رنگ آن اهمیت دارد. به خصوص بافت موکت که روی ظاهر و دوام موکت هم تاثیر می گذارد و باید متناسب با فضا انتخاب شود.
پتروشیمی از فعال ترین صنایع در داخل کشور است که مواد اولیه برای ساخت موکت را نیز ارائه می کند. به این ترتیب هزینه طراحی موکت ایرانی به مراتب پایین تر از انواع موکت خارجی است. کیفیت موکتهای تولید داخل دست کمی از رقبای خارجی ندارد. با توجه به کیفیت بالا و قیمت های مناسب تر موکت داخلی، استفاده از این متریال در دکوراسیون داخلی یک بار دیگر رونق گرفته است. انواع موکت با طرح، رنگ و بافت متفاوت در بازار موجود است.
انواع بافت موکت
وقتی برای خرید به فروشگاه لوازم دکوراسیون مراجعه می کنید انواع طرح، رنگ و بافت را می بینید. شاید انتخاب از بین تنوع موجود کمی دشوار باشد ولی با شناخت نسبی می توانید انتخاب مناسب تری داشته باشید. از انواع نخ برای ساخت الیاف موکت استفاده می شود. در پروسه تولید موکت با توجه به نیاز مصرف کننده، تنوع زیادی دیده می شود.
مدل Loop Pile دارای بافت حلقه ای با ارتفاع یکسان است. برای تولید این موکت از الیاف طبیعی و مصنوعی استفاده می شود. هر چقدر فشردگی حلقه ها بیشتر باشد، پایه مبلمان و سنگینی اشیا روی، موکت جا نمی اندازد.
مدل Cut Pile الیاف در هم پیچیده با بافتی که به صورت یکسان توسط دستگاه قیچی شده است، را در این نوع بافت موکت می بینید. برای اینکه حالت الیاف در هم تنیده حفظ شود از گرما و حرارت استفاده می شود. در این نوع بافت موکت الیاف پرزها بین 5 تا 10 سانتیمتر هستند.
مدل Woven دارای نخ پشتیبان است که هم زمان با الیاف اصلی، در بافت توسط ذستگاه به هم تابیده می شود. این لایه پشتبان، دوام کار را افزایش داده است
مدل Needle Punched Nonwoven به صورت چند لایه روی هم قرار گرفته و در داخل ماشین به هم متصل شده اند. در فرایند تولید این نوع موکت از سوزن های مخصوص استفاده شده و بافت موکت یکپارچه و منظم است.
در ادامه برخی از محبوب ترین موکت های بازار با بافت متفاوت، معرفی شده است.
موکت نمدی ساده
با وجود همه شباهت های ظاهری، پروسه ساخت موکت نمدی طرح دار و نمد سنتی متفاوت است. برای ایجاد موکت نمدی از دستگاه های صنعتی استفاده می شود در حالی که همه مراحل تولید نمد سنتی توسط نیروی انسانی انجام می شود. در پروسه طراحی موکت نمدی الیاف به یکدیگر پیچیده شده و رشته های به دست آمده حلاجی می شوند. عبور الیاف از غلطک های دستگاه شباهت زیادی به نمد مالی توسط نیروی انسانی دارد. در واقع برای تشکیل نمدی الیاف در هم فشرده می شوند و به همین دلیل سرعت اجرای کار بالا و قیمت ها بسیار کاهش پیدا می کند.
بافت موکت نمدی به صورت در هم تنیده است. انواع موکت نمدی یک لایه و دو لایه با همین تکنولوژی تولید می شود. موکت دولایه دارای ضخامت بیشتری از بافت یک لایه است. از لحاظ کیفیت، دوام، نرمی و عایق سرما، موکت دو لایه ارجحیت دارد. طرح روی سطح محصول به شیوه های مختلف ایجاد می شود.
پیشنهاد سایت مطالعه :نکات انتخاب موکت خوب برای فصل زمستان
موکت سوزنی
نحوه طراحی و بافت موکت سوزنی به صورتی است که پرزها با اندکی اختلاف ارتفاع ایجاد می شوند. معروف ترین طرح موکت سوزنی را به خوبی می شناسید. انواع موکت کبریتی ظریف مصور در رنگ های متنوع به همین شیوه ساخته شده اند. موکت کبریتی از قدیمی ترین طرح ها در بافت موکت ظریف مصور است. در چند سال اخیر تکنولوژی تولید طرح های سوزنی بسیار پیشرفت کرده و امکان ایجاد طرح های متنوع به شیوه سوزنی در موکت نمدی وجود دارد.
موکت نمدی طرحدار داغی
طرح حرارتی یا داغی از زیباترین انواع بافت موکت ایرانی است. در پروسه ایجاد این محصول برای ایجاد طرح و نقش از دستگاه های مخصوص استفاده می شود. برای ایجاد تفاوت در بافت و طرح ، شیوه سوزاندن سطحی الیاف به کار می رود. موکت طرحدار داغی به روش حرارت موضعی و سوزاندن ایجاد می شود. با این روش می توان انواع طراحی ها را روی بافت موکت ایجاد کرد.
بافت موکت چاپی
استفاده از ماشین های پیشرفته چاپ زن در پروسه ساخت موکت تحولی به وجود آورده است. انواع طرح های چاپی فانتزی و ابتکاری با این شیوه بر روی سطح موکت نقش می بندد. چاپگرهای رنگی برای فرآورده موکت با طرح های رنگارنگ به کار می رود.
پیشنهاد سایت مطالعه : راه های از بین بردن لکه موکت
تاثیر بافت موکت در قیمت
برای طراحی موکت هایی با بافت متنوع از ابزار یا دستگاه هایی استفاده می شود که گاه هزینه زیادی بر قیمت ها تحمیل می کنند. بافت های چاپی یا داغی و …. یکسان قیمت گذاری نمی شوند زیرا هر کدام با تکنولوژی متفاوت تولید شده اند. در مجموع برای تعیین قیمت موکت برخی مولفه ها تاثیر زیادی دارند از جمله این موارد:
تراکم موکت: موکت هایی که دارای بافت فشرده و تراکم بالاتری هستند، استحکام و دوام بیشتری دارند. اگر در هنگام بافت موکت این مورد نیز لحاظ گردد، قیمت ها افزایش خواهد داشت. البته این امر تا حدود زیادی منطقی است زیرا ماندگاری موکت بالاتر رفته و طول عمر بیشتری دارد.
جنس الیاف موکت: برای بافت موکت از نخ پلی پروپلین، پلی اتیلن، پلی آمید و نایلونی و به ندرت نخ پشم استفاده می شود. نخ های پشمی در حد محدود تولید می شند و قیمت بالاتری دارند. برای موکت با نخ عالی، هر چقدر که هزینه کنید جای دوری نمی رود. موکت های بی دوام با نخ های نامرغوب تهیه می شوند. این محصولات طول عمر کوتاه تری دارند.
اندازه بلندی الیاف موکت: در بافت موکت از طرح های متنوعی استفاده می شوند. برخی از طرح ها با الیاف بلندتر کار شده اند. از این گروه می توان به موکت پرز بلند و خرید موکت تافتینگ اشاره کرد. اما موکت های نمدی هم به جهت بافت و هم الیاف دارای تفاوت های زیادی هستند. چنانچه تراکم موکت بالا باشد و الیاف آن نیز بلندتر باشد، قیمت نهایی افزوده خواهد شد.
- افسانه رجب پور
- 13 آبان 1402
- 2866 بازدید
4 دیدگاه برای “کدام بافت موکت را انتخاب کنیم؟”
سلام چطور ميتونم طرح مورد علاقه خودم رو سفارش بدم
سلام وقتتون بخیر میتونید طرح هارو داخل سایتمون بخش خرید موکت ببینید اگر طرح خاصی مد نظر هست هم برامون بفرستید 09361843864
ممنونم از شما از کجا می تونم در مورد اموزش بافت موکت هم یاد بگیرم؟ آیا دستگاه به خصوصی هم داره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام داخل اینترنت سرچ بفرمایید و دوره های آموزشی رو ببینید