بهترین رنگ اتاق خواب در طراحی داخلی
انتخاب بهترین رنگ اتاق خواب
خواب و استراحت کافی ارتباط مستقیمی با تخلیه فشارهای روانی و تنش های روزمره دارد. به این جهت برای حفظ سلامتی و نشاط در زندگی خواب آرام و عمیق توصیه شده است. استفاده از طیف رنگ های روشن در طراحی اتاق خواب، آمادگی برای خواب را بیشتر می کند. رنگ هایی مثل کرم، قهوه ای روشن، کرم شکلاتی، با درجات مختلف بر حفظ آرامش اعصاب تاثیرگذار است و به داشتن خوابی عمیق کمک می کند. پارکت لمینت و کفپوش های طرح چوب انتخاب مناسبی برای پوشش کف اتاق خواب هستند. کف و دیوارهای اتاق خواب را با رنگ های تیره نپوشانید.
تنظیم ضربان قلب با رنگ اتاق خواب
از نظر روانشناسی رنگ آمیزی اتاق ها، رنگ های آبی، سبز و زرد به صورت ترکیبی کیفیت خواب را بهبود می دهند. آبی از رنگ های سرد است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کاهش داده، آرامش را در هنگام خواب تامین می کند. رنگ سبز و مکمل رنگ سبز در ترکیب با زرد هم همین حس را القا می کند. رنگ زرد از خانواده رنگ های گرم است و در آرامش اعصاب تاثیر فراوانی دارد. برای تجربه خواب آرام می توانید رنگ اتاق خواب را آبی یا سبز انتخاب کنید و از کوسن هایی با ترکیب هر سه رنگ استفاده کنید.
رنگ بنفش تحریک کننده
رنگ های خانواده بنفش، ارغوانی و قرمز، قدرت تحریک کنندگی دارند. این رنگ ها موجب بیداری ذهن و تحریک خلاقیت شده و ناخودآگاه خواب را مختل می کنند. افرادی که در اتاق خواب از طیف رنگی بنفش استفاده می کنند به طور متوسط 6 ساعت در شبانه روز می خوابند. رویاهای شبانه و حتی کابوس در خواب به صورت غیر اداری در اتاق هایی با رنگ غالب بنفش بیشتر می شود و فرد در روز بعد احساس خستگی بیشتری دارد. بهتر است در انتخاب رنگ پرده و روتختی از رنگ های دیگری استفاده کنید.
نتیجه: رنگ در طراحی داخلی و طراحی اتاق خواب نقش مهمی دارند. استفاده از رنگ های تیره موجب افسردگی و انزجار از خواب شده و مناسب اتاق خواب نیست. رنگ های تحریک کننده ای نظیر قرمز، بنفش و ارغوانی نیز خواب ناآرامی را به دنبال خواهند داشت و زیاد توصیه نمی شوند. بهترین رنگ اتاق خواب در طراحی داخلی استفاده از رنگ آبی، زرد و سبز به ترتیب درجه اهمیت است. به این ترتیب می توان آبی را بهترین رنگ اتاق خواب نامید که آرامش بخش بوده و تجربه خواب آرامی را به همراه دارد. به این ترتیب نشاط و سرزندگی صبح، ناشی از خواب عمیق شبانه در انتظار شخص خواهد بود. به همین جهت نور درمانی و استفاده از نور کم آبی در طراحی اتاق خواب بسیار رایج است.
- افسانه رجب پور
- 19 شهریور 1402
- 2790 بازدید