دیزاین اتاق ماساژ

10 نکته کاربردی برای دیزاین اتاق ماساژ و اسپا

اتاق ماساژ یا اسپا جایی است که تمامی افراد برای آرامش گرفتن، ریلکسی و دقایقی دوری از فشارهای زندگی به آن مراجعه می‌کنند. طراحی دکوراسیون و دیزاین این اتاق، اهمیتی بسیار فراتر از آنچه به نظر می‌رسد دارد و می‌تواند موجب شود که یک فرد تبدیل به مشتری دائم شما شده و یا اینکه بعد از دفعه‌ی اول دیگر هرگز به شما مراجعه نکند. در این مطلب به بررسی نکات مهم برای دیزاین اتاق ماساژ می‌پردازیم.

۱. اندازه اتاق یا سالن

اتاق شما باید به‌اندازه‌ای بزرگ باشد که یک میز ماساژ استاندارد به ابعاد ۱۸۵ در ۷۱ سانتی‌متر در آن به‌راحتی جا شود و فضایی هم برای قرارگیری سایر وسایل دکوراسیون و همچنین رفت‌وآمد راحت ماساژور در آنجا وجود داشته باشد. البته بزرگ‌بودن بیش از حد اتاق هم می‌تواند در افراد استرس و اضطراب ایجاد کند و هر اتاق ماساژ باید اندازه‌ای کاملاً متعادل و متناسب داشته باشد.

انتخاب کفپوش مناسب

۲. انتخاب کفپوش مناسب در دیزاین اتاق ماساژ

انواع مختلفی از کفپوش را می‌توانید بسته به سلیقه و بودجه‌ی خود برای اتاق ماساژ تهیه کنید. کفپوش چوبی باکیفیت یکی از بهترین گزینه‌ها است، چون به‌راحتی کثیف نمی‌شود و تمیز و ضدعفونی‌کردن آن هم راحت‌تر است. در صورت لزوم می‌توانید از انواع موکت و یا موکت تایل هم در کف استفاده کنید که عایق صدا و گرما هستند و فضایی گرم و صمیمی ایجاد می‌کنند. البته تمیزکردن موکت‌ها اندکی دشوارتر است.

یکی از ایده‌های بسیار جالب برای کفپوش اتاق ماساژ و اسپا، استفاده از ترموچمن مدل رزا است. این کفپوش خاص به‌آسانی نصب می‌شود و در برابر آلودگی و آب تا حد بسیار زیادی مقاوم است وجود ترموچمن در کف اتاق ماساژ، احساس حضور در طبیعت و آرامش و سرزندگی خاصی را به هر فرد القا می‌کند.

۳. انتخاب میز و صندلی مناسب

می‌توان گفت که میز ماساژ مهم‌ترین قسمت یک اتاق است. سایز استاندارد این میز به طور معمول ۲۰۰ در ۷۵ سانتی‌متر است و برای طیف وسیعی از افراد با قد و وزن متفاوت مناسب است. جنس میز باید به‌گونه‌ای باشد که افراد بر روی آن احساس راحتی کنند، همچنین به‌سادگی تمیز و ضدعفونی شود.

همچنین بهتر است که در دیزاین اتاق ماساژ، یک صندلی نرم و راحت وجود داشته باشد تا ماسور بتواند دقایقی بر روی آن استراحت کند. وجود یک روشویی هم ضروری است تا ماسور بتواند دست‌های خود را شسته و ضدعفونی کند.

۴. توجه به رایحه‌های فضای اتاق

آروماتراپی یا رایحه‌درمانی، یکی از روش‌های درمانی برای رفع افسردگی و اضطراب است و تأثیر فراوانی در بهبود خلق‌وخوی افراد دارد. یک رایحه‌ی خوب همچنین با تحریک سلول‌های مغزی انسان، باعث رهایی از مشکلاتی مانند افکار منفی و فکرکردن بیش از حد می‌شود. ایده‌های بسیار زیادی برای خوشبو کردن محیط ماساژ وجود دارند. برای مثال شما می‌توانید از انواع شمع‌های معطر استفاده کنید تا علاوه بر ایجاد فضایی با نور ملایم، عطر دل‌انگیزی هم در فضا ایجاد کنید.

توجه به رایحه_های فضای اتاق

 استفاده از عود هم ایده‌ی خوبی است. عودهایی با بوی چوب صندل، وانیل، اسطوخودوس، رز و بابونه آرامش‌دهنده هستند. البته در انتخاب رایحه به افراد میگرنی و دچار سردرد هم توجه ویژه‌ای داشته باشید و رایحه‌های ملایم را انتخاب کنید. استفاده از بخورهای سرد و گرمی که قابلیت اسانس سوزی دارند هم یکی از مناسب‌ترین ایده‌هاست و هم‌زمان با ایجاد عطری خوش، رطوبت کافی محیط را هم تأمین می‌کند. به‌خاطر داشته باشید که رایحه‌ی اتاق همواره باید ملایم و سبک باشد و رایحه‌های غلیظ و سنگین می‌توانند سردرد، سرگیجه و حالت تهوع ایجاد کنند.

۵. در نظر گرفتن فضایی برای وسایل مشتری

برای قرارگیری وسایل مشتری مانند انگشتر، ساعت و عینک می‌توانید از کمدها و کشوهای کوچک استفاده کنید. در کنار محلی که حوله‌ها و روغن‌های ماساژ قرار می‌گیرند، برای دیزاین اتاق ماساژ می‌توانید چند کمد شیک و کوچک هم در نظر بگیرید تا مشتری وسایل خود را درون آن قرار دهد. وجود اتاق رخت‌کن هم ضروری است و افراد باید مکانی امن داشته باشند تا لباس‌های خود را تعویض کنند و بهتر است کشو و کمدها با امنیت بالا و قفل‌های مخصوص در همان مکان قرار بگیرند تا فرد پس از تعویض لباس، تمامی وسایل خود را درون آن قرار دهد و با خیال راحت به ماساژگرفتن بپردازد.

۶. رعایت بهداشت و ایمنی در دیزاین اتاق ماساژ

اصلی‌ترین نکته برای رعایت بهداشت، استفاده از کادر درمانی و پرسنل آموزش‌دیده است. فرد ماساژور باید تمامی تأییدیه‌ها و گواهی‌های مربوط را اخذ کرده باشد و در اتاق ماساژ همواره از لباس فرم مخصوص خود که کاملاً شسته شده و تمیز است استفاده کند. فرد درمانگر و ماساژ دهنده باید قبل از هر بار ماساژ، دست‌های خود را بشوید و ضدعفونی کند و در صورت لزوم از ماسک، گان و سایر پوشش‌های مخصوص استفاده کند.

جنس تخت ماساژ باید به‌گونه‌ای باشد که به‌راحتی قابلیت تمیز و استریل شدن را داشته باشد. همچنین باید از روکش های یکبار مصرف شود و پس از هر بار مصرف آنها دور انداخته شوند. روغن، کرم و لوسیون‌های استفاده شده بهتر است در بسته‌بندی‌های تکی باشند و برای هر فرد یک پک مخصوص و شخصی وجود داشته باشد. وجود دستگاه‌های استریل و ضدعفونی‌کننده در اتاق ماساژ هم بسیار ضروری است.

رعایت ایمنی در اتاق ماساژ و اسپا هم نکته‌ای مهم است که باید به آن توجه کافی داشته باشید. برای مثال ارتفاع تخت و لبه‌های آن باید مناسب‌سازی شده و خطری برای افراد نداشته باشند. در دیزاین اتاق ماساژ، شمع‌ها باید در جایی قرار داده شوند که امکان سوختگی وجود نداشته باشد و دستگاه‌های گرم‌کن سنگ‌های مخصوص ماساژ، روغن‌ها و… همواره بر روی دمای درست تنظیم شوند تا امکان سوختگی به حداقل برسد.

۷. انتخاب پارچه‌های باکیفیت

پارچه‌ها در طول ماساژ به طور مستقیم با پوست انسان در تماس خواهند بود و بسیار مهم هستند. بهتر است از حوله‌هایی با الیاف میکروفایبر و نرم و باضخامت مناسب استفاده کنید. وجود یک دستگاه گرم‌کننده و استریل کننده‌ی حوله هم در ضروری است و یک حوله‌ی نرم و گرم می‌تواند آرامش فراوانی به افراد هدیه کند.

 برای روکش پارچه‌ای روی تخت ماساژ هم بهتر است که از روکش یکبار مصرف مخصوص استفاده کنید تا به مشتری از بابت بهداشتی بودن محیط هم اطمینان دهید. البته بسیار مهم است که از نوع باکیفیت این محصولات که ضخامت مناسبی هم دارند استفاده شود و سطح بسیار نرمی داشته باشند تا باعث ایجاد خارش و سوزش بر روی پوست افراد نشوند.

انتخاب رنگ مناسب

۸. رنگ مناسب برای اتاق ماساژ

برای یک اتاق ماساژ باید از رنگ‌های ملایم و یا خنثی استفاده شود و استفاده از رنگ‌های شاد و جیغ ایده‌ی مناسبی نیست. رنگ‌های آبی کاربنی و سبز درباری و رنگ‌هایی مثل سفید، کرمی، بژ و خاکستری اثرات آرام‌بخشی دارند. رنگ پارکت لمینت و یا هر نوع دیگری از کفپوش اتاق هم باید با بقیه‌ی عناصر هماهنگ باشد و تضاد و ناهماهنگی ایجاد نکند.

 رنگ در طراحی داخلی اتاق ماساژ باید به‌گونه‌ای باشد که حس آرامش را از فرد نگیرد و القاکننده‌ی محیطی صمیمی و پر از آرامش باشد و همچنین بیش از حد رنگ‌پریده و محو هم نباشد تا حس سردی و افسردگی در محیط ایجاد نکند. علاوه بر دیوارهای رنگی، شما می‌توانید برای دیزاین اتاق ماساژ، از انواع پوستر با طرح طبیعت و یا کاغذدیواری‌هایی با طرح چوب، گل و… هم برای دیزاین دیوارهای مجموعه خود استفاده کنید.

۹.استفاده از گل‌وگیاه در دیزاین اتاق ماساژ

وجود گیاهان در هر محیطی احساس شادابی و سرزندگی به افراد می‌بخشد و شما می‌توانید از این عناصر طبیعی در سالن ماساژ خودتان هم بهره ببرید. برای انتخاب گل‌وگیاه مناسب، می‌توانید از درختچه‌هایی با برگ‌های سبز و گوشتی استفاده کنید. استفاده از گل‌های زینتی با رنگ‌های ملایمی مثل صورتی هم ایده‌ی خوبی است. اما دقت داشته باشید که تعداد گل‌ها بیش از حد معمول نشود؛ زیرا ممکن است حس گرفتگی در فضا ایجاد کند و همچنین دقت داشته باشید که برخی افراد به بعضی از گیاهان حساسیت دارند و این موضوع می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

این مشکل را می‌توانید با استفاده از چمن مصنوعی و یا گرین وال حل کنید. تأثیر گرین وال مصنوعی در کاهش استرس با پژوهش‌های زیادی اثبات شده است و معایبی مانند ایجاد آلرژی و حساسیت در افراد و نیاز به آبیاری را هم نخواهد داشت. گرین وال‌ها تنوع بسیار بالایی دارند و شما می‌توانید باتوجه‌به دیزاین مخصوص اتاق خودتان از انواع گرین وال استوایی، ترکیبی، شبدر، شمشاد و… استفاده کنید.

نورپردازی برای دیزاین اتاق ماساژ

۱۰. توجه به نورپردازی

نورپردازی یک اتاق ماساژ باید بسیار ملایم و آرامش‌بخش باشد. بهترین گزینه استفاده از رنگ‌های طیف نارنجی و قرمز به‌صورت کاملاً ملایم و پراکنده است. استفاده از این دو طیف رنگی با شدت زیاد می‌تواند سیستم عصبی را تحریک کرده و آرامش را از فرد بگیرد و کمبود نور هم می‌تواند موجب شود تا شخص درمانگر دید کافی نداشته باشد و نتواند ماساژ را به‌خوبی انجام دهد.

در دیزاین اتاق ماساژ، نور باید با استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف و مخصوصاً انواع رشته‌ای و مخفی، مانند ریسه‌های نور مخفی در متعادل‌ترین حالت خود نگه داشته شود. همچنین در طول روز می‌توانید از نور طبیعی بهره ببرید و با استفاده از پرده‌های زیبا ولی نازک، اجازه دهید نور گرمابخش و آرامش‌بخش خورشید به درون سالن شما بتابد. در هنگام عصر و شب هم می‌توان از نور شمع برای ایجاد محیطی آرام بهره برد.

جمع‌بندی

در عصر امروز به دنبال بالارفتن تنش‌های زندگی، انسان‌ها همواره به دنبال راهی برای صرف دقایقی به‌دور از هیاهوی جهان برای آرام‌کردن خود هستند و مراجعه به مراکز ماساژ و اسپا، یکی از بهترین راه‌هاست. طراحی دکوراسیون اتاق ماساژ، نقشی کلیدی در ایجاد حس آرامش و صمیمیت در افراد دارد و در این مطلب به بررسی ۱۰ نکته‌ی مهم برای دیزاین اتاق اسپا و ماساژ پرداختیم. شما چه ایده‌های دیگری برای نحوه دکوراسیون اتاق ماساژ دارید؟ لطفاً با ما در میان بگذارید.

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!