لایه پشتیبان موکت

لایه پشتیبان موکت چیست و از چه جنسی ساخته شده است؟

موکت از قدیمی ترین کفپوش های خانگی است که این روزها با تغییر در کیفیت به برترین کفپوش اداری و تجاری نیز تبدیل شده است. موکت های تولید شده در دهه گذشته به وضوح از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. تکنولوژی به کار رفته در تولید این محصول به مدد متخصصان ایرانی و ماشین آلات جدید دارای رشد زیادی بوده است. کیفیت موکت بستگی به جنس مواد به کار رفته در تولید آن و همچنین به کارگیری لایه پشتیبان موکت دارد. خرید موکت هزینه بر است اما می توانید روی متریال با کیفیت تر سرمایه گذاری است. به این ترتیب نیازی به تعویض زود هنگام موکت و کفپوش های بافت نیست. در انتخاب کفپوش دقت کنید تا در آینده مجبور به پرداخت هزینه اضافی برای تعویض و ترمیم نباشید. علاوه بر الیاف خود موکت، جنس متریال به کار رفته در بکینگ نیز اهمیت زیادی دارد.

لایه پشتیبان موکت چیست؟

Carpet Backing یکی از رایج ترین شاخص ها در تعیین کیفیت ، ماندگاری و عملکرد موکت است. در حال حاضر همه برندهای موکت موجود در بازار دارای دو لایه پشتیبان هستند. اولین لایه به هنگام تولید و توسط دستگاه های بزرگ موسوم به ماشین خرید موکت تافتینگ ایجاد می شود. به طور ساده این دستگاه را می توان به چرخ خیاطی های خانگی تشبیه کرد که نخ ها و الیاف را به هم متصل می کنند. به این ترتیب اولین لایه پشتیبان موکت در پروسه تولید به محصول افزوده می شود. لایه بکینگ موکت در ایجاد ثبات و پایداری آن نقش موثری دارد. کیفیت این لایه اهمیت زیادی در دوام محصول داشته و کارایی آن را افزایش می دهد.

لایه پشتیبان اولیه درموکتپس از تکمیل فرایند بافت الیاف موکت، دومین لایه پشتیبان بر روی محصول نهایی اجرا می شود. لایه پشتیبان موکت در میزان عایق صوتی و حرارتی آن تاثیر گذار است. این لایه کیفیت، دوام، ثبات و طول عمر موکت را به طرز شگفت انگیزی بهبود می دهد.

پیشنهاد سایت : موکت تایل مدولار چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

انواع لایه پشتیبان در موکت

بدون تردید استفاده از لایه های پشتیبان اول و دوم در بالا بردن کیفیت موکت تاثیر زیادی دارد در حال حاضر از متریال مختلفی برای تولید این لایه های بکینگ استفاده می شود. جنس متریال به کار رفته در بکینگ ارتباط مستقیم با الیاف به کار رفته در موکت و نوع کاربری آن دارد. انواع موکت ایرانی با متریال مرغوب و لایه پشتیبان با کیفیت توانسته از رقبای خارجی پیشی بگیرد. دستگاه های پیشرفته و نیروی متخصص در پروسه تولید مهم ترین رکن در کیفیت محصول تولیدی است. لایه پشتیبان اولیه(( Primary backing) اساس موکت را تشکیل می دهد که بافت روی آن انجام شده است اما لایه پشتیبان ثانویه ( secondary backing ) در پایداری آن نقش دارد و روی لایه اولیه چسبانده می شود.

لایه پشتیبان برای موکت

لایه پشتیبان موکت نمدی

همانطور که در مطالب قبلی بارها ذکر شد، موکت نمدی از محصولات غیر بافت به حساب می آید. در پروسه تولید این محصول از بافت استفاده نشده و الیاف توسط به هم پیچیده شدن به یکدیگر متصل شده اند. به همین علت بافت تار و پود به روش های مرسوم را در موکت نمدی نمی بینید. وجود لایه پشتیبان در این محصول مقاومت موکت را در برابر ساییدگی و فرسایش افزایش می دهد و الیاف نرم و انعطاف پذیرتر می شوند.

لایه پشتیبان از الیاف مصنوعی

موکت ظریف مصور طرح موج از نخ پروپیلن تولید شده و از پر طرفدارترین محصولات بازار است. استفاده از الیاف مصنوعی نظیر پلی اورتان و پروپیلن در صنعت موکت سازی بسیار رایج است. بیشترین استفاده از الیاف ذکر شده در لایه پشتیبان اولیه موکت است. این لایه، موکت را در برابر رطوبت حفظ می کند و ماندگاری آن را افزایش می دهد. الیاف پروپیلن و پلی اورتان قیمت بسیار مناسب تری نسبت به محصولات طبیعی دارند. این لایه توصط پرس گرم و در پروسه تولید به قسمت پشت موکت چسبانده می شود.

لایه پشتیبان موکت چیست؟

بکینگ موکت پی وی سی

Vinyl Backing لایه های pvc اغلب به عنوان لایه دوم و ثانویه روی موکت تایل قرار می گیرند. وینیل بکینگ با پرس گرم به پشت موکت تایل چسبانده شده و کیفیت آن را به مراتب بالاتر می برد. محصولاتی که با وینیل پشتیبانی می شوند مناسب فضاهای پر تردد و عمومی هستند. این لایه در افزایش انعطاف پذیری و جلوگیری از نفوذ رطوبت به زیر موکت بیشترین تاثیر را دارد. این محصول به عنوان موکت اداری و تجاری در بسیاری از ساختمان ها نصب شده و دارای طول عمر بالایی است.

لایه پشتیبان موکت فومی

فوم از مواد مصنوعی پر کاربرد در صنعت است. بیشتری استفاده از فوم در عایق بندی برای جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی است. انواع فوم عایق صوتی و حرارتی بسیار خوبی هستند. استفاده از بکینگ فوم به عنوان لایه پشتیبان در موکت موجب می شود تا سطح موکت نرم و سبک تر باشد. موکت هایی با لایه های فوم مناسب نصب در مکان های کاملا مسطح و هموار هستند زیرا هر ناهمواری می تواند عملکرد محصول را کاهش دهد. استفاده از فوم پلی یورتان در مقایسه با سایر محصولات فومی در پروسه تولید موکت رایج تر است.

بکینگ موکت خانگیGel Foam Backing یکی دیگر از لایه های پشتیبان موکت است که گاهی با فوم اشتباه گرفته می شود. این لایه، ماده ای بسیار محکم است که موجب افزایش انعطاف پذیری محصول می شود. موکت هایی که با ژل فوم بکینگ شده اند در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند . جالب تر اینکه لایه پشتیبان ژل فوم مانع از لغزش و سُر خوردن موکت روی زمین می شود. ژل فوم نیازی به لایه اولیه ندارد. برای نصب موکت با لایه ژل فوم حتما باید سطح زیر کار، صاف و هموار باشد. در مکان هایی که احتمال لغزندگی در اثر رطوبت وجود دارد می توان از این محصول استفاده کرد. این موکت به سطح زمین کاملا فیکس می شود و ثابت است.

بکینگ قیر

استفاده از Bitumen Backing به عنوان اصلی ترین متریال در موکت تایل با استقبال زیادی روبرو شده است. منظور از قیر به عنوان لایه پشتیبان، ایزوگام یا قیر گونی و غیره نیست. نوعی قیر اصلاح شده که از ترکیبات پلیمری تهیه شده در فرایند تولید موکت  استفاده می شود. این ماده مقاومت موکت در برابر رطوبت را به مراتب بالاتر برده است. جالب تر اینکه قیر از مواد قابل بازیافت است.

قبل از تصمیم برای خرید موکت در مورد جنس و کیفیت محصول  از فروشنده سوال کنید.

پیشنهاد سایت : کفپوش های عایق صدا و حس آرامش در خانه

  • افسانه رجب پور
  • 3 مهر 1402
  • 2700 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!