موکت آکریلیک

آشنایی با ویژگی های موکت آکریلیک

موکت از کفپوش های خانگی محبوب و همه پسند است. انواع موکت در رنگ های متنوع و طرح های مختلف تولید شده که در زیبایی نظیر ندارند. موکت های مدل جدید با الیاف بلندتر و پرزهای نرم تر حتی جای فرش ماشینی را نیز گرفته اند. علاوه بر منازل، موکت را می توان در ساختمان های تجاری، ادارات و گالری ها نیز نصب کرد. جنس همه موکت ها یکسان نیست در این میان موکت آکریلیک به دلیل ارزان قیمت بودن مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

موقع خرید موکت علاوه بر قیمت به سایر ویژگی های محصول نیز توجه کنید. الیاف موکت، استحکام و ماندگاری بالای موکت از مهم ترین موارد در هنگام خرید است. جنس نخ به کار رفته در بافت اصلی ترین مولفه در کیفیت محصول است.

فهرست مطالب

موکت آکریلیک چیست؟

انواع موکت با الیاف طبیعی و مصنوعی تولید می شوند. موکت های پشمی دارای الیاف طبیعی هستند. این محصولات گران قیمت بوده و به صورت سفارشی تولید می شوند. اغلب موکت های موجود در بازار از الیاف مصنوعی ساخته شده اند. آکریلیک نوعی پلیمر مصنوعی است. الیاف پلیمر پلی اکریلو نیتریل در ساخت این محصول استفاده می شود.

موکت آکریلیک از انواع الیاف مصنوعی با ساختاری شبیه به الیاف طبیعی و پشمی است. الیاف مصنوعی و سنتز شده در تولید این محصول استفاده شده که قابلیت های موکت را افزایش داده است. به دلیل شباهت های ظاهری آکریلیک با پشم، به این محصول ” پشم مصنوعی ” نیز می گویند. موکت های تولید شده با آکریلیک از نظر ظاهری بسیار شبیه به موکت پشمی هستند و حتی از نزدیک نیز قابل تشخیص نمی باشند.

پیشنهاد می شود مقاله 6 مزیت نصب موکت راه پله را نیز مطالعه نمایید
الیاف موکت آکریلیک

مزایای موکت آکریلیک

الیاف آکریلیک سبک تر از دیگر نخ های بافت هستند. دو نوع بافت با این الیاف انجام می شود. بافت آکریلیک روی پایه اصلی و کوتاه دستگاه منجر به تولید محصولی با ساختاری بسیار گرم و منعطف و شبیه به نخ پنبه ای می شود. انواع آکریلیک رنگی و ساده نیز تولید می شود که شباهت زیادی به الیاف پشمی دارند. برخی از این الیاف به صورت طبیعی و رنگ نشده در بافت موکت استفاده می شوند. آکریلیک قابیلت رنگ پذیری بالایی دارد از این رو در تولید انواع کفپوش با تنوع رنگی بالا به کار گرفته می شود.

انعطاف پذیری الیاف

منظور از انعطاف پذیری، قابلیت ارتجاعی و برگشت پذیری الیاف است. در واقع هر چه میزان برگشت پذیری الیاف موکت بیشتر باشد، در برابر پا خوردن مقاوم تر است. این محصول مناسب مکان های پر رفت و آمد نیست ولی در فضاهایی با میزان رفت و آمد عادی، الیاف موکت به خوبی در پا خور ها دوام می آورند و دچار کوبیدگی نمی شوند.

موکت ضد آلرژی بودن

این الیاف به هیچ وجه حساسیت و آلرژی ایجاد نمی کند. این در حالی است که موکت های بافت شده با الیاف طبیعی به شدت آلرژی زا هستند. اگر دچار آلرژی های تنفسی یا آسم هستید در خرید موکت دقت کنید. الیاف پشم و پنبه ای اصلا انتخاب مناسبی نیستند. علاوه بر الیاف آکریلیک، الیاف پلی استر و پلی آمید و سایر پلیمرهای مصنوعی نیز ضد آلرژی به حساب می آیند.

قابل شستشو بودن الیاف آکریلیک

محصولات تولید شده با الیاف آکریلیک قابل شستشو بوده و در برابر آب و مواد شوینده، آسیب نمی بینند. رنگ موکت های آکریلیک حتی با شسته شدن نیز کاملا ثابت است. ثبات رنگ موکت حتی در برابر نور خورشید نیز حفظ می شود. الیاف آکریلیک نه با آب و نه با نور مستقیم خورشید، تغییر رنگ نمی دهند.

ضد قارچ و حشره

از دیگر ویژگی های الیاف آکریلیک می توان یه مقاومت در برابر رشد انواع عوامل بیماری زا نظیر باکتری و قارچ و کپک اشاره کرد. در ضمن به دلیل مصنوعی بودن الیاف موکت، خطر حشرات و بید و … نیز وجود ندارد.

 

پیشنهاد می شود مقاله پیشنهادهای سه گانه برای انتخاب رنگ موکت را نیز مطالعه نمایید

مزایای موکت آکریلیک

مقاومت در برابر لکه ها

مقاومت در برابر لکه و کثیفی از دیگر مزایای موکت با الیاف آکریلیک است. مایعات رنگی نمی توانند روی سطح موکت را لک کنند. بنابراین نظافت و نگهداری از موکت بسیار راحت تر است.

قیمت موکت آکریلیک ارزان و مقرون به صرفه

قیمت موکت آکریلیک ارزان تر از سایر محصولات است و از این نظر اختلاف قیمت زیادی وجود دارد. شاید این برتری مهم ترین مزیت آکریلیک باشد اما توجه داشته باشید که هر ارزانی بی علت نیست.

مقاومت در برابر رطوبت

موکت آکریلیک در برابر نم و رطوبت بسیار مقاوم بوده و آب را در خود نگه نمی دارد. بنابراین در مکان هایی که احتمال رطوبت وجود دارد می توان از این محصول استفاده کرد. اگر به دنبال خرید یک پادری برای جلوی درب حمام و دستشویی هستید بدون تردید پادری از الیاف آکریلیک را انتخاب کنید.

مقاومت در برابر الکتریسیته ساکن

یکی دیگر از مزایای موکت آکریلیک اینست که الکتریسیته ساکن ایجاد نمی کند. این ویژگی سبب شده تا برای اتاق های کار و کامپیوتر گزینه مناسبی باشد. این خاصیت حتی در مرور زمان نیز به همین صورت باقی می ماند و مربوط به جنس الیاف موکت است. با شستن و یا هر طریق دیگر از مقاومت به الکتریسیته ساکن موکت، کم نمی شود.

معایب موکت آکریلیک

معایب موکت آکریلیک

با همه این مزایا برخی ایرادات نیز در این محصول دیده می شود. از جمله اینکه این موکت ها را نمی توان در مناطق پر رفت و آمد نصب کرد. الیاف آکریلیک تا حدودی در برابر سایش مقاومت دارند ولی در مقایسه با الیاف پلی آمید و پلی استر، ضعیف تر عمل می کنند. مقاومت سایشی و کوبیدگی موکت آکریلیک بسیار پایین تر از دیگر محصولات است. در مکان های پر رفت و آمد نظیر ساختمان های تجاری، نصب این موکت ها توصیه نمی شود.

با وجود تنوع رنگی، مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت، ضد قارچ بودن، ثبات رنگی و حتی قیمت مناسب، این موکت ها خریدارن کمتری دارند. علت این امر ماندگاری و استحکام کم الیاف در مقایسه با سایر پلیمرهاست. مشتری در مقابل پولی که می پردازد توقع دارد مدت های بیشتری بتواند از کفپوش، استفاده کند. طول عمر پایین باعث شده تا استقبال از این محصولات کمتر باشد.

برخی از تولید کنندگان با افزودن دیگر الیاف به نخ آکریلیک توانسته اند، این ضعف را برطرف کنند و محصولاتی به مراتب مقاوم تر را به بازار عرضه کنند. ترکیبات پشم و آکریلیک تا حدود زیادی مشکلات نخ آکریلیک را برطرف کرده و به طول عمر موکت افزوده است.

نکات خرید انواع موکت

موقع خرید در مورد جنس موکت اطلاعات کسب کنید. نوع بافت و تراکم الیاف موکت و جنس مواد اولیه در بافت، همگی روی کیفیت و طول عمر موکت تاثیر می گذارند. شاید یک محصول برای مکانی مناسب باشد ولی در یک مکان دیگر، نتوان از کفوش استفاده کرد.

برای مثال موکت آکریلیک انتخاب خوبی برای خانه ای با جمعیت کم است. به عنوان موکت خانگی ماندگاری این محصولات زیاد است. در آشپزخانه که امکان رطوبت نیز وجود دارد می توانید یک قطعه موکت خوشرنگ را نصب کنید. موکت اتاق خواب آکریلیک خیال تان را بابت آلرژی فرزندتان راحت می کند. این الیاف موجودات ریز و حشرات را به خود جذب نمی کنند و کاملا ایمن هستند.

اما اگر قصد نصب موکت در مرکز خرید را دارید نمی توانید روی این محصول، ریسک کنید. موکت آکریلیک تحمل فشار و ضربه را ندارد و در محیط های شلوغ خیلی دوام نمی آورد. اگرچه مشابه همین محصول در اتاق خواب منزل، دوام خوبی دارد ولی قطعا نمی توانید آن را در فضایی پر تردد نصب کنید.

 

پیشنهاد می شود مقاله موکت نسوز یا ضد حریق چیست؟ را نیز مطالعه نمایید

  • افسانه رجب پور
  • 24 مهر 1402
  • 2857 بازدید

4 دیدگاه برای “آشنایی با ویژگی های موکت آکریلیک”

  1. حسین صدیقی گفت:

    خیلی ممنونم برای خرید موکت آکریلیک به متراژ 200 متر مزاحم شدم کجا باید تماس بگیرم

    • پیام اسمی گفت:

      سلام بسیار عالی به بخش تماس با ما مراجعه کنید

  2. مطلب کاربردی و جذابی در زمینه اکریلیک بود بسیار متشکرم

    • پیام اسمی گفت:

      سلامت باشید خیلی متشکرم از شما

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...