قرنیز در دکوراسیون داخلی

کاربرد قرنیز در دکوراسیون داخلی خانه

موقع نصب انواع کفپوش سنگی و سرامیکی، خرید پارکت لمینت و پی وی سی از قرنیز در کناره های دیوار استفاده می شود. جنس قرنیزها و نحوه به کارگیری آن باید هماهنگ با سایر المان های طراحی باشد. برای مثال اگر کف ساختمان پارکت شده از قرنیزهای چوبی استفاده می شود ولی در مورد کفپوش های سرامیکی، نصب قرنیز از جنس سنگ یا سرامیک هماهنگی بهتری دارد. خرید قرنیز در دکوراسیون داخلی یک عنصر اکتیو است به این معنا که در دید کلی و نمای عمومی دکوراسیون تاثیر خواهد داشت.

فهرست مطالب

     

     

    قرنیز چیست؟

    قرنیز( Baseboard) در معماری به عنوان تخته پایه در پای دیوارها نصب می شود. پس از نصب کفپوش یک قطعه نواری با ارتفاع مشخص در تقاطع دیوار و کف ساختمان، متصل می شود. این قطعه قرنیز یا تخته پایه نام دارد که علاوه بر زیبایی، کاربردهای دیگری هم دارد. در واقع قرنیزها از هر جنسی که باشند مثل یک کمربند دورتادور پای دیوار را پوشش می دهند. جنس کفپوش هر چه که باشد همیشه از قرنیز استفاده می شود. در این مورد تفاوتی بین کفپوش های مدرن و انواع سنتی تر وجود ندارد. این متریال از دیرباز در معماری و ساختمان سازی به کار گرفته می شد ولی این روزها تنوع زیادی در مواد اولیه و طرح قرنیزها به وجود آمده است.

    راهنمای انتخاب قرنیز

    نصب قرنیز در پای دیوار

     

     

    جنس قرنیز در دکوراسیون داخلی

    همانطور که تغییرات زیادی در کفپوش های ساختمان به وجود آمده، جنس قرنیزها هم بسیار متنوع تر شده است. امروزه تولید کننده های مصالح ساختمان برای هر نوع کفپوشی یک قرنیز متناسب را تولید کرده اند. به کارگیری قرنیز ضروری است ولی انتخاب طرح و جنس آن تا حدود زیادی می تواند سلیقه ای باشد. در این مورد هیچ محدودیتی نیست ولی موقع خرید دقت داشته باشید که انواع قرنیز به طور یکسان نصب نمی شوند.

    با توجه به جنس قرنیز می توان از موادی نظیر ملات ساختمانی، چسب، میخ، پرچ، منگنه و …. برای اتصال قرنیز به دیوار استفاده کرد. به طور کلی مصالح مختلفی در ساخت قرنیزها به کار می رود که هر کدام روش نصب متفاوتی دارند. برخی از این متریال عبارتند از:

     

     

    کاربرد قرنیز در دکوراسیون داخلی

    در طراحی داخلی باید جزئی ترین موارد را در نظر گرفت. حتی چیزهایی که در دید مستقیم نیستند یا مواردی که شاید بی اهمیت به نظر برسند. نادیده گرفتن کوچکترین نکات منجر به عدم هماهنگی در دکوراسیون فضای داخلی ساختمان می شود. قرنیزها در موقع ساخت بنا و یا هنگام نوسازی کار می شوند و معمولا در بازه های زمانی کوتاهتر تعویض نمی شوند.


    • جلوگیری از انتقال رطوبت به دیوار گچی

    در گذشته معماران از قرنیز برای جلوگیری از انتقال رطوبت کف ساختمان به دیوار، استفاده می کردند. به این ترتیب موقع نظافت و شستشوی کف، دیوار گچی خیس و مرطوب نمی شد. در این مورد قرنیزهای مقاوم تر نظیر سنگ ها کاربرد گسترده داری داشتند. البته همیشه اولویت با جلوه های ظاهری و زیبایی قرنیز بوده و این مورد اهمیت زیادی داشته است.

    جنس قرنیز چیست؟


    • محافظت از نازک کاری دیوار

    دیگر کاربرد قرنیز در دکوراسیون داخلی اینست که از نازک کاری دیوار در برابر برخورد اشیا و اثاثیه جلوگیری می شود. قرنیزها مانع برخورد مستقیم پایه های مبلمان به دیوار شده و از تخریب و آسیب به دیوار جلوگیری می کنند. این مورد در اسباب کشی های به وضوح دیده می شود. قرنیزها حجمی را در پای دیوار به وجود می آورند که از دیوارها در مقابل خراشیدگی و ضربه محافظت می کند.


    • پوشش درز کفوش ها در پای دیوار

    پوشاندن درز انبساط کفپوش لمینت یکی دیگر از مواردی است که موجب زیبایی دکوراسیون داخلی می شود. برای نصب کفپوش پارکت لمینت در پای دیوار فضایی در حدود یک سانتیمتر برای انبساط در نظر گرفته می شود که با قرنیز از دید پنهان می ماند. در ضمن با اتصال قرنیزها، امکان جابجایی تایل های لمینت نیز وجود ندارد.

    قرنیز پی وی سی


    • امکان عبور کابل و لوله های تاسیسات

    معمولا همراه با بازسازی ساختمان، برخی از سیم کشی ها و تاسیسات داخلی نیز جابجا می شوند. بیرون بودن سینم و کابل های برق یا لوله های تاسیسات گرمایشی و آبرسانی اصلا ظاهر خوبی ندارد. در ساختمان های اداری اغلب از داکت برای پنهان کردن سیم و لوله های در دید، استفاده می شود. البته در منازل مسکونی به کار گیری داکت چندان توصیه نمی شود. این وسیله ظاهر خشک و زمختی دارد و با دکوراسیون لوکس و شیک همخوانی ندارد. قرنیز در دکوراسیون داخلی جایگزین داکت های ساده می شود. این قرنیزها تاسیسات با ضخامت اندک را به خوبی پوشش می دهند. اندازه و ضخامت این نوع قرنیز کمی بیشتر از انواع ساده تر است.

     

     

    نصب قرنیز در دکوراسیون داخلی

    با توجه به جنس قرنیز از روش های مختلفی برای نصب ، استفاده می شود. اگر جنس دیوار پشت کار گچی باشد می توان قرنیز سنگی را به دیوار چسباند. با استفاده از ملات و دوغاب سیمانی سنگ به دیوار متصل می شود. با توجه به اینکه قسمت پایین قرنیز روی کفپوش قرار دارد، امکان سقوط قرنیز وجود نخواهد داشت.

    در روش دیگر با استفاده از دستگاه منکنه کوب به دیوار پستی دوخت زده می شود و قرنیز به آن نصب می شود. در صورت لزوم می توان از چسب مخصوص نیز استفاده کرد. کیفیت چسب در این مورد اهمیت زیادی دارد در صورت عدم مقاومت چسب،امکان جدا شدن قرنیزها از دیوار وجود دارد. در این مورد از چسب های بی رنگ استفاده می شود تا در صورت بیرون زدن چسب از اطراف قرنیز، جلوه بدی نداشته باشد.

    انواع قرنیز طرح دار و گل برجسته نیز در بازار موجود است اما هنوز قرنیزهای سنگی به دلیل طرح های طبیعی طرفداران زیادی دارند. قرنیزهای سفید و ساده را می توان با هر نوع دکوراسیونی هماهنگ کرد اما در مورد انواع قرنیزهای رنگی بهتر است به طرح و رنگ کفپوش ساختمان توجه کنید. در نظر داشته باشید که با وجود مبلمان، هنوز هم بسیاری از دیوارها در دید مستقیم قرار دارند. بی اعتنایی به انتخاب قرنیز مناسب اصلا توصیه نمی شود. این موضوع حتی در اولین نگاه هم به سادگی دیده می شود.

    فرض کنید کف ساختمان دارای کفپوش لمینت است. برای دکوراسیون شکیل تر چه نوع قرنیزی را انتخاب می کنید؟ انواع قرنیزهای pvc یا سنگی با طرح چوب؟

    • افسانه رجب پور
    • مهر 9, 1402
    • 3456 بازدید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جستجو در سایت

    سبد خرید

    درحال بارگذاری ...
    مقایسه محصولات
    لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!