جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
نحوه ساخت پارکت لمینت

نحوه تولید و ساخت پارکت لمینت در کارخانه

تولید پارکت لمینت در کارخانه یک پروسه پیچیده است و طی چند مرحله انجام می شود. کفپوش های پارکت لمینت به صورت چند لایه تولید می شوند. برای این کار از دستگاه های پیشرفته ای استفاده می شود که فشار و حرارت لازم را برای ترکیب لایه ها، ایجاد می کند. نحوه ساخت پارکت لمینت در همه شرکت های تولید کننده ایرانی و خارجی یکسان است اما مواد استفاده شده در ساخت و تولید، تنوع زیادی دارد.

استفاده از چوب و فراوارده های چوبی در دکوراسیون داخلی از دیرباز مرسوم بوده ولی ساخت پارکت لمینت به سبک و سیاق فعالی، مرسوم نبوده است. کفپوش چوبی از لحاظ ساخت با آنچه در پارکت لمینت، می بینید فرق دارند. عمده تفاوت پارکت لمنیت ها با سایر کفپوش ها در استفاده از لایه های متنوع است. هر کدام از این لایه ها در زیبایی، دوام و استحکام کفپوش نقش مهمی دارند.

راه های مراقبت از کفپوش های چوبی در اسباب کشی

لایه های پارکت لمینت طرح چوب

ساخت پارکت لمینت

برای ساخت کفپوش های چند لایه از روش های متفاوتی استفاده می شود اما رایج ترین شیوه، ذوب سازی است. به این ترتیب که در پروسه تولید، فشار و حرارت بالای ۳۰۰ درجه فارنهایت موجب ذوب شدن لایه ها در هم می شوند. محصول نهایی سخت و سبک است و به صورت یک لایه کاملا منسجم دیده می شود.

پارکت لمینت در گروه کفپوش های چوبی قرار دارد البته طریقه ساخت پارکت لمینت و پروسه تولید حتی روی ماهیت چوبی کفپوش نیز تغییر ایجاد کرده است. پارکت لمینت ضد آب و مقاوم به گرما نمونه ای از همین موارد است که با افزودن برخی مواد به چوب طبیعی، تولید شده است. در این میان عامل تعیین کننده کیفیت ساخت پارکت لمینت، لایه های تشکیل دهنده ان است.

لایه های پارکت لمینت

برای ساخت پارکت لمینت از چوب طبیعی و مواد شیمیایی استفاده می شود. هر کدام از این مواد به صورت لایه لایه در هم ادغام می شوند و قابل تفکیک و جداسازی نیستند. هر لایه به منظور خاصی استفاده می شود و نبود آن موجب کاهش کیفیت و برخی ویژگی های کفپوش می شود.

در لایه پارکت پارکت لمینت به صورت جدا ساخته می شود اما در نهایت این لایه ها در تولید و ساخت پارکت لمینت مورد استفاده قرار می گیرند. پروسه تولید پیچیده و در بسیار دقیق است و متریال به کار رفته در ساخت پارکت لمینت نیز دارای کیفیت متفاوتی است. در حالت کلی ۴ لایه مجزا در تولید انواع پارکت لمینت استفاده می شود.

  • لایه بیرونی (Melamine Wear Layer)
  • لایه دوم (Paper Print Layer)
  • لایه مرکزی (Core Layer)
  • لایه زیرین (Backing Stabilizing Layer)

راه های شستشو، نظافت و تمیز کردن پارکت لمینت

تولید و ساخت پارکت لمینت

روش ساخت پارکت لمینت

پارکت لمینت به صورت تایل و در ابعاد متنوع تولید می شود. ساخت تایل های مستطیل شکل، بیش از تایل های چهارگوش مربعی مورد توجه است. به هنگام نصب، تایل ها در هم قفل می شوند و نیازی به استفاده از چسب و میخ و … نیست. لایه ها مجزا نیستند و در موقع نصب، مشکل ایجاد نمی کنند. به هنگام ساخت پارکت لمینت هر لایه با لایه مجاور، به هم فشرده می شوند و قطعات یا تایل های پارکت لمینت را تشکیل می دهند.

به طور کلی در همه برندها یکی از این روش ها را در ساخت پارکت لمینت لحاظ می کنند:

الف-روش DPL

این شیوه همان فشار مستقیم است که در پروسه تولید به کار می رود. Direct Pressure Laminate یا فشار مستقیم حتی در تولید برندهای معروف پارکت لمینت هم استفاده می شود. به طور ساده می توان گفت که همه لایه ها تحت فرایند تولید، قرار گرفته و توسط فشار و گرمادهی، فشرده سازی می شود. به این ترتیب لایه های ۳ یا ۴ گانه به هم متصل می شوند و به صورت یک لایه کامل در می آیند. در برش عرضی تایل ها می توانید لایه ها را ببنید ولی امکان تفکیک و جداسازی لایه ها وجود ندارد.

روش HPL

عبارات High Pressure Laminate به معنای فشار زیاد است. به این مفهوم که لایه های تحت فشار دستگاه های تولید کننده، به هم متصل می شوند. لایه های دیگر بعد از این مرحله به لایه بیرونی چسبانده شده که آن هم با فشار زیاد است. میزان فشار وارد شده به لایه ها روی استحکام، دوام و ماندگاری محصول نهایی تاثیر مستقیم دارد.

آموزش نصب پارکت لمینت را در اینجا بخوانید

4 لایه پارکت لمینت

ساخت پارکت لمینت در ایران

تکنولوژی ساخت و تولید پارکت لمینت در داخل کشور نیز موجود است. پروسه ساخت و روش تولید در کارخانه مشابه برندهای معروف بوده و از این لحاظ تفاوتی وجود ندارد. تفاوت اصلی در جنس متریال اولیه و به خصوص لایه مرکزی و مغز پارکت لمینت است. هر چقدر چگالی فیبر به کار رفته بالاتر باشد، دوام و کیفیت پارکت لمنیت ها هم بیشتر می شود.

طرح و رنگ پارکت لمینت تاثیری در طول عمر و ماندگاری تایل ها ندارد.

معرفی بهترین برندهای پارکت لمینت ایرانی+ قیمت فروش

  • افسانه رجب پور
  • شهریور 3, 1402
  • 1810 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!