مناسب ترین کفپوش برای سیستم گرمایش از کف
نوع کفپوشی که روی سیستم گرمایش از کف قرار دارد روی مصرف انرژی و راندمان گرمایشی ساختمان تاثیر می گذارد. تقریبا هر نوع کفپوش را می توان روی این سیستم های گرمایشی نصب کرد. از نظر اجرایی، محدودیتی در متریال مختلف وجود ندارد ولی بحث مصرف انرژی و مقاومت کفپوش همچنان باقی است. انتخاب کفپوش برای سیستم گرمایش از کف یکی از آن مواردی است که باعث سر در گمی خیلی از مالکین شده است. اگر یکی از این سیستم های گرمایشی مدرن در ساختمان نصب شود بدون تردید سطح رفاه ساکنین بیشتر می شود. هزینه نصب سیستم گرمایش از کف و خرید کفپوش کم نیست پس قبل از هر اقدامی در مورد مزایا و معایب کفپوش ها اطلاعات کسب کنید.
خصوصیات کفپوش مناسب برای گرمایش از کف
انتخاب کفپوش برای ساختمان تا حدود زیادی سلیقه ای است.طرح و رنگ، بافت و نقوش کفپوش مهم ترین عامل در انتخاب آن است البته بحث هزینه ها و قیمت ها را نیز نمی توان نادیده گرفت. اما وقتی سیستم های گرمایش از کف در ساختمان نصب شده باشد باید موارد مهم تری را در نظر گرفت. قبل از نصب کفپوش های ساختمان به این دو مورد توجه کنید:
الف-ضخامت و چگالی کفپوش
برای اینکه یک کفپوش برای سیستم های گرمایش از کف مناسب باشد باید دارای چگالی بالاتری باشد. از نظر ظاهری محصولات ضخیم تر دارای چگالی بالاتری هستند. به خصوص در مورد متریال چوبی این مورد همیشه صادق است. البته کفپوش های بسیار ضخیم و بالاتر از ۱۸ میلیمتر نیز، کارایی خوبی روی سیستم گرمایش از کف ندارند.
ب- مقاومت در برابر گرما
بهترین کفپوش برای گرمایش از کف روی سرامیک متریالی است که در برابر تغییرات دما و حرارت، مقاومت بالاتری داشته باشد. گرمای کف ساختمان به مرور رطوبت کفپوش را از بین برده و به بافت آن آسیب می زند پس موقع خرید به جنس مواد اولیه و ساختار کفپوش توجه کنید. مصولاتی که عایق هستند یا در برابر حرارت، ماهیت خود را از دست می دهند اصلا در این مورد پیشنهاد نمی شوند.
بیشتر بدانید : مزایا و معایب کفپوش pvc چیست و چه کاربردی دارد؟
کفپوش برای سیستم گرمایش از کف : سنگ و سرامیک
از آنجاییکه متریال سنگ و سرامیک از نظر تراکم، بافت و دوام تا حدودی شبیه به هم است، خانواده سنگ ها و سرامیک ها، با هم بررسی می شوند. انواع کاشی و سرامیک کف یا سنگ های ساختمانی رسانای خوب گرما هستند. این محصولات دمای سیستم گرمایشی کف ساختمان را به محیط اطراف منتقل می کنند. استفاده از سنگ و سرامیک روی سیستم گرمایشی از کف به دلیل تنوع این محصولات بسیار رایج است.
در نظر داشته باشید که برخی از سنگ ها دارای ضخامت بیشتری هستند و موجب کاهش گرمایشی از کف می شوند. نصب سرامیک ها و سنگ های خیلی ضخیم روی سیستم های گرمایش از کف اصلا توصیه نمی شود.
چوب و پارکت بهترین کفپوش برای سیستم گرمایش از کف
چوب و پارکت نیز از نظر بافت تا حدودی به یکدیگر شباهت دارند و در این بررسی باهم مقایسه می شوند. کفپوش های چوبی لوکس و چشم نواز هستند. به دلیل گران بودن چوب طبیعی و همچنین محدودیت در منابع چوب، پارکت لمینت چوبی جایگزین این محصول شده است. در اغلب ساختمان های لوکس از طرح های زیبا و جذاب پارکت چوبی برای دکوراسیون داخلی استفاده شده است.
در مورد نصب پارکت لمینت روی سیستم گرمایش از کف روی سرامیک، یک نکته مهم وجود دارد. برخی از سیستم های گرمایشی کف در موقع روشن بودن، بخار تولید می کنند. اگر قبلا این سیستم ها در ساختمان نصب شده نباید از کفپوش های چوبی استفاده کنید. چوب و رطوبت ترکیبی مثل کارد و پنیر هستند. این دو اصلا با هم سازگاری ندارند. قبل از نصب کفپوش چوبی باید سیستم گرمایش از کف به خوبی عایق بندی شود. علاوه بر عایق کردن مدار گردش آب لازم است تا از یک لایه عایق سرتاسری در کف ساختمان استفاده شود.
البته در مورد پارکت چوبی هیچ مشکلی وجود ندارد. پارکت لمینت در واقع یک محصول تولیدی است و ساختار شبیه به چوب دارد اما در اصل پارکت، چوب نیست. این محصول در کارخانه و توسط دستگاه های پیشرفته تولید می شود. در تولید پارکت لمینت گرما و فشار دو عامل بسیار مهم هستند. انواع چوب های پرداخت شده و پارکت لمینت با چگالی بالا را می توان روی سیستم گرمایش از کف نصب کرد. در این صورت باید سیستم گرمایش را حداکثر روی ۲۷ درجه ثابت نگهدارید.
کفپوش PVCبرای سیستم گرمایش از کف
کفپوش پی وی سی رایج ترین محصول در ساختمان های اداری و تجاری است. سهولت نظافت pvc بزرگترین دلیل انتخاب آن در فضاهای پر رفت و آمد است. این محصول در برابر آب و رطوبت بسیار مقاوم است و به سادگی دچار باد کردگی و تورم نمی شود. پی وی سی یک محصول پلیمری است و ساختار طبیعی ندارد. نصب کفپوش PVC در منازل کمتر رایج است ولی به دلیل مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت، این کفپوش در آشپزخانه منازل جایگاه مناسبی پیدا کرده است.
موقع خرید کفپوش برای سیستم گرمایش از کف به این تکته توجه داشته باشید که پی وی سی عایق حرارت است و گرما را از خود عبور نمی دهد. به علاوه برخی از انواع کفپوش های پی وی سی با خمیر چسب تهیه شده اند که در برابر گرما و حرارت، دچار آسیب می شوند. شاید بد نباشد گزینه های دیگری را نیز بررسی کنید. احتمالا این محصول برای سیستم گرمایش از کف ساخته نشده است.
در این مقاله یاد می گیریم : تفاوت کفپوش و پارکت چیست؟
کفپوش برای سیستم گرمایش از کف ساروج
آیا می دانید ساروج چیست؟ این ماده ترکیبی از خاک رس و آهک است که از آن برای پوشش کف ساختمان استفاده می شود. جالب است بدانید که ماده ساروج در برابر رطوبت و بخار، مقاومت بالایی دارد. در سیستم های گرمایش از کف که موقع روشن بودن، بخار تولید می کنند می توان از ساروج برای پوشش کف استفاده کرد. این ماده رسانای بسیار قوی گرما و حرارت است.
کفپوش ساروج محصولی است که در کوره و تحت حرارت به عمل می آید. در بناهای باستانی از این ماده به دلیل مقاومت زیاد در برابر تغییرات جوی، به وفور استفاده شده است. اخیرا نوعی ساروج در بازار به فروش می رسد که بعد از پولیش کاری برای کف سازی ساختمان، استفاده می شود. این محصول مخصوص کفپوش برای سیستم گرمایش از کف با بخار تولید شده است. با وجود انواع کفپوش های مدرن تر، استقبال زیادی از ساروج شده و توجه معماران را به خود جلب کرده است. به نظر شما موکت گرمایش از کف چگونه است؟
اگر از سیستم های گرمایش از کف استفاده می کنید در کامنت ها بنویسید: چه کفپوشی در ساختمان نصب است؟ آیا از کارایی آن رضایت دارید؟
- افسانه رجب پور
- مهر 8, 1402
- 4136 بازدید
4 دیدگاه برای “مناسب ترین کفپوش برای سیستم گرمایش از کف”
با عرض سلام
من میخاستم برای ساختمانم از سیستم گرمایش از کف استفاده کنم بین کفپوش رزین و پارکت لمینت موندم کدوم رو انتخاب کنم لطف میکنید راهنمایی کنید
سلام وقتتون بخیر باشه در مورد کفپوش رزین خیلی اطلاعاتی ندارم ولی پارکت لمینت رو میتونید استفاده کنید البته کارشناس نصب ببینه بهتره
عالی هستید
ممنون خانم رضوانی شما به تیم گامان لطف دارید.