چرا باید از فوم زیر موکت استفاده کرد؟
تا به حال شده به این فکر کنید که چگونه می توانید فرش و موکت را در یک جا ثابت نگه دارید؟ حتما تا به حال از ترمز فرش و چسب فرش و موکت استفاده کرده اید. ولی در مورد فوم زیر فرش و مزایای آن برای استفاده در زیر فرش اطلاعات کافی ندارید. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد فوم زیر موکت و فرش، انواع و مزایای استفاده از آن ها صحبت کنیم.
فوم زیر موکت و هدف استفاده از آن چیست؟
روش های سفت کردن موکت در محل نصب
قبل از اینکه بخواهیم در مورد فوم زیر موکت و فرش صحبت کنیم، اجازه دهید تا در مورد موکت و انتخاب آن ها به عنوان کفپوش حرف بزنیم. به طور کلی، موکت ها و فرش ها جزء کفپوش های ایمنی هستند که همیشه انتخاب آن ها مزایای خاص خودش را داشته است. اما موضوعی که همواره در مورد موکت ذهن ما را درگیر کرده و می کند، سر خوردن موکت ها و نحوه نصب آن هاست.
شاید بسیاری از ما از چسب موکت یا فرش برای محکم کردن موکت در جای خودش استفاده کنیم. اگرچه این روش هم جزء روش های ایمن است و می تواند مزایای خاص خودش را داشته باشد. اما چون جای چسب روی زمین، پارکت و سرامیک می ماند، شاید بهتر باشد که از روش مناسب دیگری برای نصب موکت استفاده کنین.
فوم زیر موکت دومین روش برای نصب موکت در جای مناسب است. فوم زیر فرش که برای زیر موکت هم استفاده می شود، از جنس خاصی بوده و می تواند موکت را در جای خود محکم نگه دارد. از مزیت این فوم ها می توان به افزایش طول عمر موکت ها به واسطه نصب آن ها در یک مکان مناسب اشاره کرد.
استفاده از فوم زیر موکت چه هدفی دارد؟
استفاده از فوم زیر موکت می تواند با هدف افزایش طول عمر موکت ها، جلوگیری از لیز خوردن آن ها و ثابت نگه داشتن موکت انجام شود. اگرچه شاید در ابتدای امر تصور کنید که خرید فوم زیر موکت هیچ مزیتی ندارد و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی باید آن ها را عوض کنید. ولی این فوم ها کیفیت بسیار بالایی دارند و به راحتی تغییر شکل نمی دهند. بنابراین شاید بتوان گفت که اصلی ترین هدف برای استفاده از فوم زیر موکت، افزایش ایمنی در یک مکان باشد. همانطور که فرش می تواند ایمنی افراد را در یک مکان افزایش دهد، یک فوم مناسب نیز می تواند باعث ثابت ماندن فرش و جلوگیری از سر خوردن آن شود. در ادامه بیشتر با مزایای فوم های زیر موکت آشنا می شویم.
آیا از فوم زیر موکت استفاده می کنید؟ بسیاری از افراد تصور می کنند هزینه برای خرید این فوم ها، دور ریختن پول است و هیچ فایده ای ندارد. از طرفی در سال های اخیر بسیاری از ساختمان ها با استفاده از فوم، کف سازی شده اند. سوال اینجاست که این فوم های زیره موکت چه فایده ای دارند و چرا استفاده از آن توصیه می شود.
فوم زیر فرش و موکت یک محصول اختصاصی برای جلوگیری از آسیب به موکت و همچنین کف ساختمان است. این فوم ها بین موکت و کف قرار می گیرند. شاید تصور کنید فوم های زیره، محصولی جدید هستند که به تازگی وارد بازار شده اند. با نگاهی به تاریخچه انواع زیره موکت، نمونه هایی از این محصولات را می توان دید. فوم های اولیه از متریال طبیعی و عموما موی حیوانات ساخته می شدند اما این روزها مواد بسیار کارامدتری برای ساخت این محصول استفاده می شود
فوم زیر موکت چیست؟
از تزریق کپسول های گازی درون مواد مایع، فوم هایی نرم و انعطاف پذیر تولید می شود که بیشترین حجم گاز را در خود جای داده اند. پروسه تولید این فوم ها تکنولوژی پیچیده ای دارد ولی همیشه از سلول های باز یا بسته برای جداسازی کپسول های گاز، استفاده شده است. طریقه ساخت و تولید این محصولات هر چه که باشد در نهایت یک سطح نرم و حجیم با قابلیت انعطاف بسیار بالا به دست می آید. برای موکت اتاق خواب از این فوم ها استفاده می شود.
فوم زیر موکت یک لایه حجیم و منعطف است که با هدف خاصی برای موکت تولید می شود. این لایه روی سطح کف قرار گرفته و به عنوان یک حائل بین کف ساختمان و موکت عمل می کند. هدف از قرار داردن این فوم ها، افزایش طول عمر موکت و جلوگیری از آسیب به گوشه های موکت است. فوم های مناسب و با ضخامت مطلوب، از چروکیده شدن موکت نیز جلوگیری می کنند و موجب صاف و یکنواخت ماندن موکت می شوند.
از طرفی چنانچه موکت دارای رنگ ثابت نباشد، فوم زیره از نفوذ رنگ به سطح کفپوش ها جلوگیری می کند. اگرچه خرید موکت از مواد نامرغوب توصیه نمی شود ولی هنوز هم محصولاتی که کیفیت مناسب ندارند در بازار به فروش می رسند. این موکت های غیر استاندارد، گاهی رنگ ثابت ندارند و موجب آسیب به کف ساختمان می شوند.
از همه مهم تر اینکه فوم زیره موکت یک عایق بسیار مناسب است و از اتلاف انرژی در ساختمان جلوگیری می کند. چنانچه بخواهید در هزینه های پرداختی انرژی صرفه جویی کنید می توانید یکی از همین پدها را برای لایه زیرین موکت، استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: روشی شگفت انگیز برای تعمیر موکت سوخته
جنس فوم زیر فرشی چیست؟
پد موکت از محصولات متنوعی تولید می شود. مواد پلیمری و شبه لاستیک از رایج ترین پدها برای فرش و موکت هستند که بیش از سایر نمونه ها شناخته شده اند. اغلب افراد این پدها را به عنوان ترمز فرش و موکت! خریداری می کنند زیرا از سُر خوردن و جمع شدن موکت جلوگیری می کنند. اما تکنولوژی ساخت و شکل ظاهری فوم ها به گونه ای دیگر است.
Polyurethane از پر مصرف ترین مواد پلیمری است که در بسیاری از صنایع از آن استفاده می شود. پلیاورتانها به شکلهای مختلف در ساخت فوم های نرم و سخت، رزین، رنگ ها، الاستومرها، ترموپلاستیک الاستومرها، لوله های فاضلاب و …. به کار می روند. در ساخت انواع فوم زیره موکت نیز از شکال مختلف پلی اورتان استفاده می شود. برخی از رایج ترین انواع فوم پی اورتان اینها هستند:
- فوم پلی اورتال اولیه
- فوم پلی اورتال پیوندی
- فوم پلی اورتال پارچه ای
فوم سایلنت
فوم زیر موکت سایلنت، نوعی فوم یک دست و کاملا انعطاف پذیر است. چگالی این محصول بیش از سایر نمونه های موجود است. تراکم فوم به حدی بالاست که نور از ان عبور نمی کند و رنگ فوم، کدر دیده می شود. این فوم ها برای پوشش کف سیمانی و بتونی مناسب هستند زیرا از سایر فوم ها اندکی سفت تر می باشند. رنگ سفید فوم سایلنت کاملا مشخص است. علاوه بر موکت و فرش از این فوم برای پوشش زیره پارکت و کفپوش های چوبی نیز استفاده می شود. قیمت این پدها از سایر نمونه های موجود در بازار گران تر هستند و این به دلیل چگالی بالاتر فوم است.
بیشتر بدانید: ایا فرش روی موکت سر میخورد
فوم متال سایلنت
این محصول دارای روکش آلومینیومی است که مقاومت فوم را افزایش داده است. از این فوم زیر موکت در مکان هایی که دارای گرمایش از کف هستند، استفاده می شود. روکش آلومینیوم به کار رفته در این محصول، گرمای کف را به سطوح بالا انتقال می دهد. در ضمن آلومینیوم استفاده شده در فوم موجب افزایش مقاومت این لایه در برابر رطوبت می شود.
انواع فوم زیر موکت معمولی
برای نصب موکت در سطوح سنگی و سرامیکی لازم است تا از قبل یک لایه فوم روی کف ساختمان اجرا شود. فوم معمولی خاصیت ارتجاعی بیشتری دارد و نور را از خود عبور می دهد. قیمت این فوم ها مقرون به صرفه تر است و همه خواص فوم های دیگر را دارا هستند.
مزایای استفاده از فوم در زیر موکت
افزایش طول عمر موکت از مهم ترین مزایای این فوم ها است. بدون استفاده از یک لایه پد، موکت به کف ساختمان ساییده می شود و در معرض پارگی و آسیب قرار دارد. فوم ها مانع خرد شدن الیاف موکت می شوند و این موجب حفظ ضخامت موکت در مدت زمان بیشتری می شود.
فوم زیر موکت موجب می شود تا به هنگام راه رفتن، فشاری به پاها وارد نشود. در واقع کف ساختمان، نرم و راحت تر از حالتی است که از موکت به طور مستقیم روی سنگ و سرامیک یا بتون و … استفاده شده است. این فوم ها از انتقال صدا به طبقه زیرین نیز جلوگیری می کنند. به خصوص در آپارتمان های مسکونی این ویژگی بسیار مطلوب است. فوم های زیر موکت برای خانواده هایی که فرزند دارند یک محصول بسیار ضروری است. با استفاده از این فوم ها دیگر نگران دویدن و پریدن کودک تان نیستید و کمترین میزان صدا به پایین منتقل می شود.
پیشنهاد ویژه : موکت آشپزخانه را چطوری انتخاب کنم؟
فوم زیر موکت قابل شستشو و نظافت است. همین امر حفظ بهداشت و تمیزی موکت و فوم را ساده کرده است. در مناطقی که آب و هوای سردتری دارند حتما از فوم برای زیر فرش و موکت استفاده کنید. این محصولات ضخامت متنوعی دارند و از انتقال سرمای کف به فضای داخلی، جلوگیری می کنند.
- افسانه رجب پور
- 18 مهر 1402
- 4440 بازدید
4 دیدگاه برای “چرا باید از فوم زیر موکت استفاده کرد؟”
سلام فوم سایلنت موکت رو از کجا تهیه کنیم
سلام روی چه کفی میخواید نصب کنید؟
سلام و خسته نباشید ممنون میشم در مورد قیمت فوم موکت هم بهم بگین که به چه صورت هست و از کجا میتونم تهیه بکنم؟
سلام وقتتون بخیر باشه خانم سارا
این مطلب آموزشی هست و اطلاعی در مورد قیمت فوم موکت نداریم خدمتتون بدیم