جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
کفپوش آزمایشگاه ارزان

کفپوش آزمایشگاه چه ویژگی هایی دارد؟

خرید کفپوش مناسب یکی از دغدغه های خریداران است. اغلب مواقع ویژگی های ظاهری کفپوش، بیش از سایر جنبه ها خودنمایی می کند در حالی که کفپوش مناسب باید با توجه به مکان نصب، انتخاب شود. برای مثال بحث زیبایی و جلوه های بصری برای کفپوش آزمایشگاه اهمیت چندانی ندارد ولی بهداشتی بودن، بدون درز بودن، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و …. از مهم ترین اصول برای انتخاب کفپوش در آزمایشگاه هستند.

کفپوش آزمایشگاه چه جنسی است؟

آزمایشگاه بیمارستان یک مکان مهم است که در آن فعالیت های مهمی انجام می شود. همه المان های دکوراتیو در این فضا باید بر اساس، ویژگی های خاص طراحی شوند. به خصوص اهمیت کفپوش ها را نمی توان نادیده گرفت. یک کفپوش آزمایشگاه نامناسب نه تنها در روند کار اختلال ایجاد می کند حتی احتمال بروز خطا در آزمایش ها را نیز افزایش می دهد.

در مورد قیمت کفپوش آزمایشگاه نمی توان هیچ سقفی را تعیین کرد. اگر یک کفپوش ارزان دارای ویژگی های مناسب برای چنین مکانی باشد باید به هر قیمتی ان را خریداری کرد. حیطه کاری آزمایشگاه ها خیلی گسترده است از یک آزمایشگاه کوچک در بیمارستان گرفته تا آزمایشگاه های شیمیایی، الکتریکی و …. همگی به کفپوش خوب نیاز دارند. در ادامه برخی از مهم ترین ویژگی های کفپوش مناسب برای آزمایشگاه بررسی شده است.

کفپوش آنتی استاتیک آزمایشگاه

استاندارد بهداشتی در کفپوش آزمایشگاه

انتقال آلودگی به نتایج آزمایش از بزرگ ترین مشکلات در آزمایشگاه های بیمارستانی است. در محیط های پزشکی از وسایلی استفاده می شود که به لحاظ بهداشتی، بهترین باشند. پروسه کاری در یک آزمایشگاه به این صورت است که یک محیط کنترل شده برای نتیجه آزمایشات و کشت و غیره مورد نیاز است. کفپوش آزمایشگاه به دلیل سطح گسترده ای که دارد می تواند منبع آلودگی بزرگی باشد و نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.

از ویژگی های مهم کفپوش آزمایشگاه می توان به ضد لک بودن و عدم نفوذ پذیری در برابر آلودگی ها اشاره کرد. به همین علت در همه مراکز پزشکی و درمانی از کفپوش آنتی باکتریال آزمایشگاهی استفاده می شود. این محصولات مانع رشد باکتری و قارچ و کپک و عوامل آلوده کننده هستند.

بیشتر بدانید : کفپوش آنتی باکتریال چیست و چه کاربردی دارد؟

استاندارد کلین روم (اتاق تمیز) برای آزمایشگاههای ساخت واکسن و آزمایشگاههای تحقیقاتی اجباری است. این استاندارد مربوط به جذب ذرات معلق موجود در فضا توسط کفپوش آزمایشگاه است. در حالت عادی شاید متوجه این ذرات نباشید اما دستگاه های حساس نسبت به این ذرات معلق تاثیر منفی نشان می دهند. در سایر آزمایشگاه ها، آنتی باکتریال بودن و مقاومت در برابر مواد شیمیایی، کافی است.

قیمت کفپوش آزمایشگاه

استاندارد مقاومت در کفپوش آزمایشگاه

مواد ضد عفونی کننده، اسیدها، مواد شیمیایی قوی در محیط های آزمایشگاهی به وفور پیدا می شود. پوشش کف در آزمایشگاه باید در برابر هر نوع مواد شیمیایی، مقاوم باشد. هر لحظه امکان ریختن مواد مایع شیمیایی روی سطح کفپوش آزمایشگاه هست. بنابراین مقاوم بودن سطوح اهمیت زیادی دارد.

علاوه بر مواد شیمیایی، کفپوش آزمایشگاه باید در برابر فشار و ضربه و خراشیدگی و … نیز دوام زیادی داشته باشد. وسایل سنگین و چرخ دار می توانند سطح کفپوش را تخریب کنند بنابراین لازم است تا محصولاتی دارای مقاومت و ضریب سختی بالا در این مکان نصب شود.

مورد دیگر مقاومت بالای کفپوش آزمایشگاه در برابر تغییرات دمایی است. گرما و سرمای شدید نباید به پوشش کف سالن آزمایشگاه، آسیب برساند. مجموعه های آزمایشگاهی شامل محوطه های بزرگی هستند و نمی توان کفپوش ها را در فواصل زمانی کوتاه، تعویض کرد.

کفپوش آنتی استاتیک آزمایشگاه

کفپوش مناسب برای آزمایشگاه با توجه به نوع کاربری از مواد مختلفی تولید می شود. در مورد آزمایشگاه هایی که با دستگاه ها و ابزارهای الکترونیکی مرتبط هستند همیشه کفپوش آنتی استاتیک و ضد الکتریسیته ساکن در اولویت است.

کفپوش مناسب برای آزمایشگاه

نظافت کفپوش آزمایشگاه

نحوه مراقبت و شستشوی کف سالن های آزمایشگاهی روی کیفیت کار تاثیر می گذارد. کفپوش آزمایشگاه دارای یک لایه رویی مقاوم در برابر رطوبت و مواد شوینده است. مقاومت در براربر حرارت نیز یک مزیت برای کفپوش های آزمایشگاهی است زیرا در برخی موارد از بخار آب برای شستشوی کف آزمایشگاه استفاده می شود.

کفپوش آزمایشگاه نیابد در اثر شستشو با آب و یا استفاده از مواد ضد عفونی کننده دچار پوسیدگی یا فرسودگی شود. ضد آب بودن از الزامات پوشش کف آزمایشگاه است. برای مثال پاک کردن خون از کفپوش آزمایشگاه بیمارستان ضروری است ولی این کار تنها با اب، امکان پذیر نیست. مواد شوینده و ضد عفونی کننده قوی برای نظافت کف آزمایشگاه استفاده می شود.

بدون درز بودن کفپوش آزمایشگاه

کف آزمایشگاه باید صاف و هموار باشد. هر نوع درز و شکاف و ناهمواری می تواند در روند کار اختلال ایجاد کند. در آزمایشگاه های تولید محصولات شیمیاییف اهمیت این موضوع بیشتر حس می شود. در مکان هایی که با مواد شیمیایی یا وسایل سنگین سر و کار دارند همیشه از کفپوش هایی استفاده می شود که دارای درز نباشند. برای پوشش کف آزمایشگاه های خاص از مواد مایع استفاده می شود.

کفپوش اپوکسی آزمایشگاه و کفپوش پلی یورتان به حالت رزین مایع هستند و برای هر فضا به صورت اختصاصی اجرا می شوند. بعد از اجرای اپوکسی و رزین پلی یورتان در محل، متریال مایع به سرعت سفت و جامد می شود. در این محصولات هیچ درز و شکافی وجود ندارد و پوشش کامل و یکنواختی در سطوح ایجاد می کند.

کفپوش تایل و رولی دارا درزها و اتصالات متعددی هستند. نصب این نوع کفپوش ها حتی در صورت دارا بودن سایر شرایط نیز، پیشنهاد نمی شود. علاوه بر موارد ذکر شده، درزهای بین کفپوش آزمایشگاه می تواند مکانی برای رشد و تکثیر انواع باکتری و میکروب باشد. در این درزها گرد خاک و آلودگی ها به دام می افتند و تمیز کردن آن نیز کار دشواری است.

نصب و اجرای کفپوش آزمایشگاه

حاشیه های کفپوش آزمایشگاه

لبه های بیرونی کفپوش می تواند محلی برای نفوذ آلودگی ها به لایه رویی سطوح باشد. نصب قرنیزها در کناره های خارجی کفپوش و محل اتصال آن به دیوار، کافی نیست. برای پوشش کامل کلیه سطوح کف لازم است تا از یک لایه رزین اپوکسی در دور تادور کفپوش آزمایشگاه استفاده شود.

اطلاعات بیشتر : کفپوش آزمایشگاه چه ویژگی هایی دارد؟

چنانچه پوشش کف آزمایشگاه از کفپوش پی وی سی باشد حتما یک لایه رزین مایع روی قرنیزها کار می شود. این رزین باید به اندازه ۱۵ سانتیمتر روی دیوار را نیز پوشش دهد. در این صورت احتمال انتقال آلودگی ها به صفر می رسد. بنابراین علاوه بر جنس متریال و مواد اولیه، اجرا و نصب کفپوش آزمایشگاه نیز اهمیت زیادی دارد.

نکات مهم در انتخاب کفپوش آزمایشگاه

پوشش کف ساختمان را بر اساس کاربری انتخاب کنید. اگر در یک فضا، مواد شیمیایی وجود دارد حتما از کفپوش هایی با استاندارد مقاومت بالاتری استفاده شود. همچنین در مورد آزمایشگاه هایی که با مواد داغ و مذاب در ارتباط هستند نیز شرایط خاص در نظر گرفته شود.

نکته مهم دیگر در مورد صاف و مسطح بودن کفپوش آزمایشگاه است. منظور از هم سطح بودن، نبود ناهمواری در کفپوش است. برای مثال سرامیک های آج دار مناسب محیط آزمایشگاهی نیستند. اما هموار بودن به مهنای نداشتن شیب و زوایه در کف نیست.

کفپوش آزمایشگاه باید در یک راستا باشد و به صورت ملایم و با زاویه شیب مناسب به سمت چاهک و مجرای فاضلاب، شیب داشته باشد. به این ترتیب نظافت و تمیز کردن کفپوش ها بسیار ساده تر خواهد شد. آب و مواد شوینده باید راهی برای عبور و حرکت به مجرای فاضلاب داشته باشند. وجود رطوبت به عنوان عامل ایجاد آلودگی و رشد و تکثیر عوامل بیماری زا تاثیر زیادی دارد.

در نهایت کفپوش آزمایشگاه باید قابلیت رنگ پذیری بالایی داشته باشد. در اغلب آزمایشگاه ها، از پوشش کف برای نشانه گذاری و تعیین جهت و حتی هشدار استفاده می شود. در این موارد از تضاد رنگی و اجرای خطوط استفاده می شود.

  • افسانه رجب پور
  • آبان 15, 1402
  • 2068 بازدید

۴ دیدگاه برای “کفپوش آزمایشگاه چه ویژگی هایی دارد؟”

    • پیام اسمی گفت:

      خیلی متشکرم خانم اسماعیلی از لطف و همراهی شما بزرگوار

  1. سیدعلی خوش نیت گفت:

    پست بسیار مفید است. با تشکر از شما این اطلاعات مفید.

    • پیام اسمی گفت:

      ممنون از شما جناب خوش نیت گرامی بسیار لطف دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!