آشنایی با کفپوش پلیمری و ویژگی های آن + آموزش نصب
کفپوش هایی که در برابر نفوذ آب، خوردگی، پوسیدگی و خراشیدگی دارای مقاومت بالاتری هستند، طول عمر بیشتری دارند. وقتی پوشش سطوح کف ساختمان کیفیت مناسبی داشته باشد، در هزینه نگهداری، تعمیر و تعویض کفپوش صرفه جویی زیادی می شود. ک فپوش پلیمری همه این قابلیت ها را به همراه دارد. طیف گسترده ای از پلیمرهای شیمیایی در تولید پوشش های پلیمری استفاده می شوند که هر کدام در افزایش مقاومت و بهره وری کفپوش تاثیر دارند.
کفپوش پلیمری حیاط، سمنت پلاس، کفپوش اپوکسی و پلی یورتان، موزائیک پلیمری، سنگ های مصنوعی و …. همگی از مواد پلیمری تشکیل شده اند. پوشش های پلیمری بر اساس نوع مصرف و متریال اولیه در دستته بندی های متنوعی قرار می گیرند. این پوشش ها قابلیت رنگ پذیری را دارند و از لحاظ بصری نیز در حد قابل قبولی می باشند.
کفپوش پلیمری چیست؟
کفپوش های پلیمری نوعی روسازی برای سطوح هستند که با استفاده از رزین ها، سخت کننده ها و سایر مواد شیمیایی اجرا می شوند. این پوشش را می توان یک مکانیسم محافظ قدرتمند دانست که برای ضد آب کردن سطوح استفاده می شود. مواد پلیمری در صنایع کاربرد گسترده ای دارد به خصوص وقتی هدف محافظت از سطوح حساس در برابر خوردگی باشد، پوشش پلیمری بهترین انتخاب است.
کفپوش پلیمری از دو ماده اصلی رزین ها و سخت کننده ها تشکیل شده است. این دو ماده در کنار هم واکنش نشان داده و به یک ماده پلاستیکی بسیار سخت و محکم تبدیل می شوند.
ویژگی های کفپوش پلیمری
- مقاومت مکانیکی بالا
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی اسیدی و بازها
- مقاوم در برابر آب و رطوبت و مایعات
- مقاوم در برابر خوردگی، سایش و لغزش
- مقاومت در برابر نوسانات حرارتی
- غیر قابل حل در انواع حلال صنعتی
- تنوع رنگ و قابلیت خط کشی
- چسبندگی بالا با سطوح زیرین
- عایق رطوبتی و حرارتی
- استحکام و دوام ساختاری
- اجرای سریع و آسان
- تشکیل سطوح یکپارچ و غیر قابل نفوذ
- قابلیت تعمیر و ترمیم کف ساخته شده با کفپوش پلیمری
انواع کفپوش پلیمری
پوشش های پلیمری به دلیل استحکام بالا برای مکان های عمومی مناسب هستند. در محیط های پر رفت و آمد و دارای ترافیک سنگین می توان از قابلیت های کفپوش پلیمری استفاده کرد. برای مثال در بیمارستان ها و محوطه پارکینگ و محیط های صنعتی همیشه پوشش های کف پلیمری حرف اول را می زنند. حتی برای تقویت و محافظت از سطوح افقی بتن ریزی شده نیز از کفپوش پلیمری استفاده می شود.
کفپوش های پلیمری به دلیل داشتن استحکام بالا اغلب در ترافیک سنگین و مناطق با بار زیاد مانند محیط های صنعتی یا بیمارستان ها استفاده می شوند. آنها همچنین برای تقویت و محافظت از سطوح افقی بتنی استفاده می شوند. کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان از پر کاربردترین انواع کفپوش پلیمری هستند که در بناهای زیادی نصب شده اند.
برای کف سازی حیاط و محوطه خارجی از انواع موزائیک پلیمری به صورت پیش ساخته استفاده می شود. این موزائیک ها در پارک ها، پیاده روها و مکان های عمومی نصب می شوند. برای فضای داخلی ساختمان کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان مناسب تر هستند.
اجزای اصلی در کفپوش پلیمری
ترکیبات به کار رفته در این نوع پوشش ها به گونه ای است که هر کدام به نوعی در استحکام کف پوش تاثیرگذار است. این مواد به صورت لایه به لایه روی هم قرار می گیرند و در نهایت یک لایه مقاوم، غیر قابل نفوذ و با دوام را تشکیل می دهند. برخی از ترکیبات اصلی در کفپوش پلیمری شامل این موارد هستند:
مواد پوششی
این مواد بر روی سطوح بتن به صورت چند لایه اجرا می شوند تا پوشش کارایی خوبی داشته باشد. ترکیبات به کار رفته در مواد پوششی پس از اجرا به صورت سخت و سفت در می آیند. این فرایند بدون استفاده از گرما و حرارت انجام می شود.
مواد آب بند کننده
کفپوش پلیمری در برابر آب و رطوبت کاملا ایمن است و قدرت نفوذپذیری بسیار کمی دارد. برا ایجاد این ویژگی از مواد ضد آب و به اصطلاح آب بند کننده ای استفاده می شود که قابل نفوذ در سطوح بتنی هستند. این ترکیبات معمولا بر پایه رزین اپوکسی انتخاب می شوند و دارای ویسکوزیته پایین تری هستند. پلیمرهای اپوکسی موجب می شوند تا کفپوش در برابر آب و رطوبت و همچنین گرد و غبار، نفوذ ناپذیر باشد.
پرایمرها
این مواد بر پایه رزین و غیر رزینی هستند و با رقیق کننده ها واکنش نشان می دهند. با توجه به نیاز می توان از پرامیرها در لایه میانی یا لایه نهایی کفپوش پلیمری استفاده کرد. این مواد برای آب بند کردن تخلخل های سطوح و به ویژه بتن و سیمان کارایی فوق العاده ای دارند. معمولا پرایمرها چند لایه کار می شوند برای اجرای لایه بعدی لازم است تا لایه قبلی خشک باشد در غیر این صورت از پودر سیلیس بین لایه های بعدی استفاده می شود.
لایه های میانی کفپوش اپوکسی
تعداد لایه ها بستگی به کارایی و محل نصب دارد. لایه های میانی مانع انتقال واکنش سیستم پوششی به لایه های زیرین می شوند. برای اجرای لایه های میانی می توان از رزین های متفاوت نیز استفاده کرد. به طور کلی پرایمرها و رزین ها در همه لایه ها همیشه یکسان نیست.
پوشش های ماله کشی
در کفپوش پلیمری از رزین های متفاوت استفاده می شود. این رزین ها با توجه به استفاده در یک یا چند لایه مختلف قابل اجرا هستند. پوشش های ماله کشی را می توان از ترکیب مختلف تهیه کرد به صورتی که پس از اجرا، نرم و یا سخت و شکننده باشند. این امر ارتباط مستقیم با محل نصب و کارایی کفپوش دارد.
پوشش های خود تراز
انواع کفپوش اپوکسی از پوشش های پلیمری خود تراز هستند. به این صورت که پس از ریختن مواد مایع بر روی سطح مورد نظر، ترکیبات پلیمری در محل پخش می شوند. با توجه به نوع رزین نرم یا سخت در ترکیبات، کفپوش پلیمری به صورت خود تراز شکل می گیرد.
پوشش های مسلح شده
این سطوح از لایه های چند گانه الیاف ایجاد می شوند. الیاف اشباع شده با رزین در ضخامت های متنوع قابل اجرا هستند. استفاده از پوشش های مسلح شده برای تقویت کفپوش ضروری است. این الیاف روی ضخامت نهایی کفپوش اثرگذار هستند.
پوشش های نهایی
بر خلاف سایر پوشش های کف، کفپوش پلیمری از چند لایه بر روی لایه مسلح شده برخوردار است. لایه های نهایی توسط فشار غلتک بر روی پوشش های مسلح ثابت می شوند. در نهایت یک لایه رزین، سطوح را اشباع می کند.
کفپوش پلیمری اپوکسی
کفپوش اپوکسی یکی از معروف ترین پوشش های پلیمری با کاربرد وسیع است. از این پوشش در بیمارستان ها، سالن های ورزشی، کارخانه ها، فرودگاه، صنایع غذایی، دارویی، نساجی، الکتریکی . …. استفاده می شود. نوع ترکیبات و به خصوص رزین استفاده شده در مواد اولیه، با توجه به محیط نصب انتخاب می شود.
کیفیت کفپوش اپوکسی با توجه به متریال نصب، متفاوت است. اپوکسی در سه مرحله اجرا می شود و بین هر مرحله حداقل 4-5 ساعت زمان لازم است. کفپوش پلیمری اپوکسی را می توان در ضخامت 5/ 0 تا 5 میلی متر نیز اجرا کرد. برخی از ویژگی های کفپوش اپوکسی عبارتند از:
- تنوع طرح و رنگ بالا
- عدم جرم پذیری
- خاصیت ضد باکتریایی
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
- نظافت و نگهداری آسان
- طول عمر بالا
کفپوش پلیمری پلی یورتان
پوشش کف پلی یورتان دارای انواع مختلفی است. این کفپوش چسبندگی بسیار زیادی بر روی سطوح دارد و قابل نصب بر روی سطوح فلزی، چوبی و بتن است. کفپوش پلی یورتان دو جزئی است و برای فضای باز و سر پوشیده نیز قابل استفاده است. از ویژگی های کفپوش پلیمری پلی یورتان می توان به این موارد اشاره کرد:
- مقاومت بالا در برابر ساییدگی
- دارای انعطاف پذیری و الاستیسیته بالا
- قابل اجرا در کلیه سطوح
- دارای پسبندگی فوق العاده
- اجرای بدون حلال
- مقاومت بالا در برابر فشار و عبور وسایل سنگین
طریقه نصب کفپوش پلیمری بر روی سطوح مختلف
نصب و اجرای کفپوش اپوکسی و پلی یورتان با اندکی تفاوت در اعمال لایه های میانی، تقریبا مشابه است. در هر دو مورد قبل از نصب، آماده سازی سطوح انجام می شود. برای ایجاد سطحی هموار و کاملا تراز لازم است تا کف ساختمان بدون فرو رفتگی و برجستگی باشد. خودتراز بودن کفپوش پلیمری به معنای قابلیت نصب روی سطوح ناهموار نیست.
ابتدا محل مورد نظر کاملا تسطیح می شود. ترک های کف، شکستگی ها و فرو رفتگی های احتمالی سطوح باید با مواد مناسب تعمیر شود. سپس ساب زده می شود تا کف کاملا تراز و هموار باشد. قبل از اجرای کفپوش لازم است تا گرد و غبار ناشی از ساب زدن برطرف شود.
بهترین کفپوش ورزشی برای باشگاه و استادیوم کدام است؟
اجرای پرایمر
بهترین دما برای نصب و اجرای کفپوش پلیمری 25 درجه سانتی گراد است. یک لایه ملات برای ایجاد سطح صاف و همچنین گرفتن غبارات بر روی سطوح استفاده می شود. از پرایمر اپوکسی برای اجرای کفپوش اپوکسی و پلی یورتان استفاده می شود. پس از رقیق کردن پرایمر، در دو مرحله لایه های پرامیر اجرا می شود.
قبل از خشک شدن کامل لایه پرایمر اول لازم است تا لایه بعدی بر روی سطح اجرا شود. تشخیص زمان مناسب بر عهده نصاب حرفه ای است. معمولا تست چسبندگی سطح با دست انجام می شود. به این صورت که پرایمر نباید به دست بچسبد ولی هنوز حالت چسبندگی داشته باشد. در این وضعیت می توان لایه دوم پرایمر را اجرا کرد.
راه رفتن روی پرایمر سطح ممنوع است و باعث جذب آلودگی ها می شود. از ملات ترمیمی برای اصلاح قسمت های آسیب دیده و درزگیری و پر کردن شکاف های ریز کف استفاده می شود.
اجرای ماستیک و بتونه کاری
ماستیک کفپوش نقش لایه میانی پوسس اپوکسی و پلی یورتان را دارد. این ماده دارای خاصیت خود تراز شوندگی است و پس از اجرا روی کف، صاف و هموار می شود. در این مرحله نیازی به کار دیگری نیست زیرا تراز کف به صورت خود به خودی خواهد بود.
بتونه حالت خمیری دارد و با کاردک روی سطوح کف ساختمان اجرا می شود. پس از بتونه کشی و خشک شدن بتونه لازم است تا با سمباده، سطح مورد نظر پرداخت شود.
اجرای روکش نهایی کفپوش پلیمری اپوکسی و پلی یورتان
روکش کفپوش پلی یورتان دارای دو جز است. ترکیبات نهایی پلی یورتان پس از یکنواختی و همرنگ شدن، روی سطوح اعمال می شود. میزان غلظت مواد بسیار اهمیت دارد. در صورت رقیق بودن بیش از حد، حباب هایی روی پوشش نهایی دیده می شود.
اجرای روکش نهایی کفپوش اپوکسی نیز شبیه به پوشش های پلی یورتان است. در نهایت خط کشی های مورد نظر روی کفپوش پلیمری اعمال می شود. نصب و اجرای کفپوش پلیمری توسط نصاب حرفه ای انجام می شود.
- افسانه رجب پور
- آبان 19, 1402
- 4014 بازدید
14 دیدگاه برای “آشنایی با کفپوش پلیمری و ویژگی های آن + آموزش نصب”
سلام وقت بخیر،برای کف منزل که از جنس سیمانه هم این کفپوش قابل اجراست؟
سلام وقت بخیر بله قابل اجرا هست جناب نیکخوی فقط حتما باید کف شما صاف باشه و سیمانتون هم لیسه ای تراز باشه
وقتتون بخیر برای کف خونه هم میشه از کفپوش پلیمری استفاده کرد؟ قشنگ میشه؟ هزینه کار برای هر متر چقدر است؟
سلام وقتتون بخیر باشه
برای منزل قیمت کفپوش pvc خیلی به صرفه تر در میاد براتون تا موارد دیگه.
با تشکر
سلام برای روی موزاییک در آپارتمان چ کفپوشی اپوکسی پیشنهاد میدین و هزینه یک متر مربع آن چقدر می شود ؟
در آپارتمان اصلا پیشنهاد کفپوش اپوکسی داده نمیشه و فقط از کفپوش پی وی سی استفاده کنید که مدل های مختلفی داره در بخش کفپوش میتونید ببینید.
سلام و درود. به کمک شما زمین سوله ورزشی رو کفپوش پلیمری کردیم. به قدری پایان کار زیبا و جذاب شد که گفتم اینجا نظرم رو ثبت کنم و ازتون بابت مسئولیت پذیری و تحویل به موقع کار تشکر کنم.
سلام جناب اردکانی عزیز
خیلی متشکرم بابت ثبت نظرتون و متشکرم بابت ارسال عکس و فیلم برامون.
امیدوارم در کارهای بعدی هم درخدمتتون باشیم به همین خوبی.
سلام برای زمین باشگاه ورزشی می خواهیم از کفپوش پلیمری استفاده کنیم. آیا استفاده از این نوع کفپوش را پیشنهاد می کنید یا می توانیم انتخاب بهتری داشته باشیم؟ هزینه کار مهم نیست. ممنون میشم راهنمائی کنید.
سلام و عرض ادب خرید کفپوش پلیمری داخل باشگاه ورزشی پیشنهاد نمیشه. برای باشگاه ورزشی باید از کفپوش ورزشی فوم دار و یا کفپوش گرانولی استفاده کنید تا مقاومت بالایی داشته باشه و زود از بین نره.
سلام وقت بخیر انجام کفپوش پلیمری برای مساحت ۲۲۰ متر چقدر زمان می برد؟ قیمت این کفپوش به چه صورتی محاسبه می شود؟
سلام وقت بخیر جناب زابلی در صورتی که کف فضای شما مشکل خاصی نداشته باشه حدودا دوروزه نصب میشه این کفپوش. قیمت کفپوش پلیمری هم تلفنی و به روز از مشاوران ما بپرسید.
سلام. آیا من به تنهایی بدون کمک نصاب میتونم نصب کفپوش پلیمری رو انجام بدم؟ میشه لطفا هزینه نصب رو برای هر متر مربع اعلام کنید. خیلی ممنون
سلام وقتتون بخیر جناب فرزاد. خیر نصب کفپوش های پلیمری بهتره که توسط نصاب انجام بشه. هزینه نصب بستگی به کف کار، محل نصب و حدود متراژ شما خواهد داشت.