موکت زیر فرشی چیست و چه کاربردی دارد؟
تا به حال شده به این موضوع فکر کنید که چرا از موکت زیر فرشی به جای پارکت استفاده نمی کنید؟ یا اصلا چرا در بعضی از خانه ها از موکت های زیر فرشی استفاده می کنند؟ موکت ها از جمله محصولاتی هستند که از قدیم تا به امروز طرفداران خاص خودشان را داشته اند. اما هنوز هم برخی از مردم نمی دانند که چرا باید موکت های زیر فرشی را به جای کفپوش های دیگر انتخاب کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد موکت زیر فرشی، نحوه انتخاب درست این موکت و جزئیات موکت های زیر فرشی صحبت کنیم.
اهمیت انتخاب موکت زیر فرشی برای یک مکان
اهمیت انتخاب کفپوش مناسب برای یک مکان
انتخاب کفپوش مناسب برای یک مکان باید بر اساس شرایط آن مکان تعیین شود. امنیت یک مکان و افرادی که در آن حضور دارند، تا حد زیادی وابسته به کفپوشی است که برای آن مکان مورد استفاده قرار می گیرد. پس اینکه بتوانید بهترین کفپوش را برای یک محیط انتخاب کنید، قطعا اهمیت بسیار زیادی دارد.
این روزها آنقدر تنوع کفپوش و موکت زیر فرشی زیاد است که هیچ بهانه ای برای عدم انتخاب درست آن ها ندارید. فقط کافیست که به شرایط یک محیط و افرادی که در آن رفت و آمد دارند، توجه داشته باشید. در این صورت می توانید بهترین کفپوش را برای یک مکان انتخاب و مورد استفاده قرار دهید.
موکت زیر فرشی یا کفپوش های دیگر؟ کدام را انتخاب کنیم؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد انتخاب موکت زیر فرشی و خصوصیات این موکت ها صحبت کنیم، اجازه دهید تا در مورد اینکه بهتر است موکت های زیر فرشی را انتخاب کنید یا کفپوش های دیگر صحبت کنیم. همانطور که اشاره کردیم، انتخاب کفپوش مناسب برای یک مکان اهمیت بسیار زیادی دارد. شما باید بر اساس شرایط خودتان بهترین موکت یا کفپوش را برای یک مکان انتخاب کنید. اما اگر می پرسید که موکت زیر فرشی گزینه مناسب تری است یا کفپوش های دیگر؟ باید بگوییم که همه چیز به سلیقه و شرایط شما بستگی دارد.
اگر قرار است که در محیط هایی اقدام به نصب کفپوش کنید که افراد مسن یا کودکان حضور دارند، توصیه ما به شما انتخاب موکت است. چون این موکت ها هستند که با ظاهر شیک و ایمن خودشان، باعث حفظ زیبایی یک مکان می شوند. اما اگر قرار است که برای محیط های خاص و لاکچری اقدام به انتخاب کفپوش کنید، شاید موکت زیر فرشی گزینه خوبی برای شما محسوب نشود.
موکت آشنای مادر بزرگ ها و پدر بزرگ هاست ولی جوان تر ها هم به با آن غریبه نیستند. انواع موکت پرز بلند، موکت تایل، موکت پارکتی و …. از پر طرفدارترین کفپوش های خانگی و اداری هستند. خرید موکت ساده برای زیر فرش با توجه به نوع کاربری و فضای مورد نظر انجام می شود. انواع موکت های مدل جدید جایگزین مناسبی برای فرش ماشینی هستند و معمولا به صورت تکی استفاده می شوند. نوعی موکت در بازار موجود است که به موکت زیر فرشی معروف است. آیا می دانید این محصول چه کاربردی دارد؟
در ساختمان های قدیمی که سطح رویه کفپوش ها کمی آسیب دیده است می توان از موکت سراسری استفاده کرد. به این ترتیب با کمترین هزینه، مشکل کفپوش حل می شود. به خصوص در ساختمان های اجاره ای که امکان تعویض کفپوش ها نیست، این ترفند خیلی کار راه انداز است. موکت رول در متراژ بالا تولید می شود. این محصول در عرض ۲ تا ۴ متر و با طول متفاوت برای کف ساختمان ایده آل است. در بسیاری از ساختمان ها کف بنا به صورت کامل با موکت پوشیده شده است.
اما وقتی کف خانه دارای کفپوش های تر و تمیزی است می توانید از یک قطعه موکت خوشرنگ برای اتاق پذیرایی استفاده کنید. به این ترتیب دورتادور موکت خالی است و می توانید کفپوش پارکت یا سرامیک را نیز ببینید.
موکت زیر فرشی چیست؟
فرش ایرانی کالایی لوکس و با ارزش است که زیبایی خیره کننده ای دارد. هنوز هم خیلی از خانواده ها ترجیح می دهند برای اتاق پذیرایی از یک قطعه فرش نفیس استفاده کنند. در این صورت فرش دستبافت برای فضای بین مبلمان به کار می رود و موکت اتاق خواب هم جدای از این فضا نصب می شود. تا اینجای کار مشخص است ولی گاهی موکت و فرش به طور هم زمان در یک فضا وجود دارند. به این ترتیب که موکت در زیر و فرش روی موکت قرار می گیرد. این دکوراسیون به دلایل مختلفی با استقبال روبرو شده است.
موکت زیر فرشی از نوع ساده است و با موکت اتاق خواب و سالن پذیرایی تفاوت دارد. این نوع موکت ها بدون پرز هستند و طرح و بافت خاصی ندارند. استفاده اختصاصی از این محصول، برای زیر فرش است و کارایی زینتی ندارد.
چرا از موکت زیر فرشی استفاده می کنیم؟
فرض کنید دارای فرزند کوچکی هستید که به تازگی راه افتاده است. افتادن و سر خوردن کودک روی سرامیک های کف، عواقب ناخوشایندی دارد. در این صورت بهترین کار اینست که کل خانه را با موکت، پوشش دهید. برای اینکه اتاق پذیرایی خیلی ساده نباشد از یک قطعه فرش برای بین مبل ها استفاده کنید تا در عین زیبایی، فضا برای کودک نوپایتان امن باشد. در مورد خانواده هایی که با مادربرزگ و پدر بزرگ هم زندگی می کنند، این طراحی ایده آل است. موکت نرم و انعطاف پذیر است و جلوی ضربه به بدن را می گیرد. این محصول به خصوص برای سطوح لیز و لغزنده بسیار موکت است.
موکت زیر فرشی کاربرد دیگری هم دارد که در اینجا به آن اشاره می شود. فرش های ظریف روی سطح پارکت یا سرامیک، سُر می خورند و مدام جا به جا می شوند. یک راه ساده برای جلوگیری از حرکت فرش ها اینست که از یک موکت مناسب برای زیر فرش استفاده کنید. سطح اصطکاک موکت با سرامیک و … بیشتر است و مانع حرکت فرش می شود.
پیشنهاد سایت : شیوه های رایج در رنگرزی موکت
چگونه موکت زیر فرشی مناسب خریداری کنیم؟
موقع انتخاب موکت توجه داشته باشید که برای چه منظوری آن را خریداری می کنید. موکت برای پذیرایی با موکت اتاق کودک از نظر طرح و جنس تفاوت دارد. حتی موقع خرید موکت با توجه به محل نصب، باید روی ظاهر آن نیز دقت کنید اما موکت زیر فرشی چندان در دید نیست و بیشتر نقش محافظتی و جلوگیری از سر خوردن و جمع شدن فرش را دارد. این موکت ها به صورت رولی هستند و برای زیر فرش های نفیس و ظریف بافت استفاده می شوند.
هر نوع موکت که در فروشگاه می بینید برای این منظور مناسب نیست. موکت زیر فرشی دارای ویژگی های خاصی است که در ادامه به مهم ترین موارد، اشاره شده است.
اندازه الیاف موکت زیر فرشی
در بازار ۲ نوع موکت از نظر بلندی الیاف موجود است. موکت تافتینگ دارای الیاف بلندتری از موکت پرز کوتاه است. هر چه الیاف موکت بلندتر و تراکم آن بیشتر باشد، از نظر ظاهری زیباتر است. در سالهای اخیر استفاده از موکت پرز بلند در خانه ها بسیار رایج شده است تا جایی که می توان گفت این محصول جای فرش ماشینی را نیز گرفته است. توجه داشته باشید که موکت با الیاف بلند مناسب زیر فرش نیست . انواع موکت زیر فرشی کرم، سرمه ای، قرمز و … باید از انواع پرز کوتاه انتخاب شوند در غیر این صورت فرش روی موکت خوب دیده نمی شود.
موکت ساده برای زیر فرش
مدل موکت برای زیر فرش اهمیت زیادی دارد. قسمت بیشتر موکت زیر فرشی اصلا دیده نمی شود. بنابراین لزومی ندارد از موکت های مدل دار و شیک تر استفاده کنید. برای زیر فرش معمولا از موکت ساده استفاده می شود. بلندی الیاف و یا نقض و نگار موکت هم اهمیتی ندارد. موضوع مهم این است که حتی با یک موکت ساده برای زیر فرش هم مشکل سُر خوردن موکت حل می شود.
طرح موکت زیر فرشی
موکت ایرانی با نقش های زیبا و فریبنده ای تولید شده که حتی افراد مشکل پسند نیز نمی توانند از آن چشم بردارند. اما وقتی صحبت در مورد موکت برای زیر فرش است روی گزینه های ساده تری فکر کنید. موکت هایی که طرح های شلوغ دارند مناسب استفاده در زیر فرش نیستند. معمولا در طراحی فرش از چندین رنگ و نقوش مختلف استفاده شده است. به نظرتان نقوش فرش در کنار موکت ساده زیباتر به نظر نمی رسد؟
بیشتر بدانید: چرا فرش روی موکت سر میخورد
رنگ موکت برای زیر فرش
در مورد انتخاب رنگ به حاشیه فرش دقت کنید رنگ زمینه اصلی فرش هم می تواند ایده خوبی برای رنگ موکت باشد. هماهنگ بودن رنگ موکت و فرش موجب می شود تا دکوراسیون نظم بیشتری داشته باشد. یکی از رنگ های اصلی زمینه فرش را برای موکت در نظر بگیرید این رنگ باید هماهنگ با سایر المان های دکوراتیو باشد.
معمولا ۲ یا ۳ رنگ در تم رنگی دکوراسیون به کار می رود. رنگ های خنثی و تک رنگ برای کف ساختمان ایده آل هستند و می توانید روی آن از قالی و قالیچه هم استفاده کنید. شما می توانید از رنگ هایی مثل سرمه ای، کرم، قرمز و رنگ های متنوع دیگر استفاده کنید.
موکت برای زیر فرش کرم رنگ هماهنگی خوبی با فرش های دستباف ایرانی دارد. این رنگ از پر کاربردترین رنگ ها در دکوراسیون داخلی است و تم محبوب بسیاری از افراد است. موکت زیر فرشی کرم مناسب دکوراسیون کلاسیک است
قیمت موکت برای زیر فرش
انواع موکت زیر فرشی از نوع پرز کوتاه است. موکت نمدی به دلیل بدون پرز بودن برای این کار عالی است. از نظر قیمت هم موکت های ساده نظیر موکت نمدی، ارزان تر هستند. گاهی حتی قیمت موکت زیر فرشی تا نصف موکت اتاق پذیرایی و مدل های جدیدتر، می رسد.
موکت پشمی قیمت بالاتری دارد ولی هرگز از این نوع موکت برای زیر فرشی استفاده نمی شود. در مقایسه با انواع موکت پرز بلند و تافتینگ نیز هزینه خرید موکت برای زیر فرش خیلی کمتر تمام می شود. تنوع رنگی موکت های ارزان قیمت زیر فرشی هم زیاد است و می توانید متناسب با رنگ زمینه فرش، یک موکت مناسب را با بودجه کمتری تهیه کنید.
پیشنهاد سایت : موکت طرح سرامیک در طراحی کلاسیک
نکات استفاده از فرش روی موکت
مهم ترین نکته در این مورد مربوط به پیچ خوردگی فرش است. با خرید موکت زیر فرشی از سُر خوردن آن جلوگیری می کنید ولی امکان حرکت فرش روی موکت وجود دارد. فرش های بزرگتر معمولا به صورت ثابت روی موکت باقی می مانند اما قضیه در مورد قالیچه های سبک، متفاوت است. به خصوص در مواردی که موکت دارای پرزهای بلندتری است همیشه امکان چین خوردن و جمع شدن فرش وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل می توانید از یک طرف، پایه های مبلمان را روی فرش قرار دهید. به این ترتیب فرش روی موکت فیکس خواهد شد.
نکته دیگر در مورد نظافت و جارو کردن کف منزل است. پرز و مو به خوبی روی سرامیک های کف دیده می شوند ولی شاید روی موکت به سختی بتوان مو را تشیص داد. فراموش نکنید اگرچه خانه همیشه تمیز به نظر می رسد ولی به طور هفتگی موکت ها را با مکش زیاد جاروبرقی تمیز کنید. موقع نظافت هفتگی ابتدا روی فرش را جارو کرده و سپس زیر فرش و روی موکت را نیز تمیز کنید. موکت زیر فرشی به مرور پر از گرد و خاک و آلودگی می شود.
برای شستشوی موکت زیر فرشی از آب و مواد شوینده استفاده کنید. به طور کلی موکت در برابر آب و رطوبت دچار آسیب نمی شود و رنگ و طرح آن ثابت باقی می ماند. اما با توجه به اینکه موکت زیر فرشی از انواع ساده و بدون پرز است قطعا در شستشوی آن مشکلی نخواهید داشت.
- افسانه رجب پور
- 1 شهریور 1402
- 6760 بازدید
10 دیدگاه برای “موکت زیر فرشی چیست و چه کاربردی دارد؟”
سلام موکت طرح کبریتی برای زیر فرش مناسبه؟ فرشم ۱۵۰۰ شانه هست
سلام بله موکت کبریتی برای زیر فرش مناسب هست
سلام خوبید من موکت برای زیر فرش سرمه ای می خواستم. ممنون میشم راهنمایی کنید قاعدتا نباید پرز دار باشه که باعث لیز خوردن بشه.
با تشکر از شما
بله برای زیر فرش سرمه ای یا هر رنگ دیگه ای باید از موکت لوپ و کم پرز استفاده کنید من موکت رها رو پیشنهاد میدم حتما ببینید
میشه برام توضیح بدید چگونه فرش را با موکت ست کنیم ؟
سلام وقتتون بخیر باشه تماس بگیرید بهتر میتونیم راهنماییتون کنیم
سلام من این موضوع رو سرچ کردم : چطور موکت های ساده را تبدیل به موکت طرح دار کنیم؟ به مطلب شما رسیدیم همچین کاری امکان پذیره؟
یک مقدار موضوع سوالتون واضح نیست ممنون میشم بیشتر توضیح بدین
سلام وقت بخیر
بهترین موکت ساده برای زیر فرش چه مدلیه ممنون میشم عکسش رو برام بفرستید و راهنماییم کنید.
سلام و عرض ادب مدل رها ظریف مصور را پیشنهاد میدم