آشنایی با مزایا و معایب موکت پشمی
انواع متریال در بافت موکت استفاده می شود اما هیچکدام به نرمی و لطافت موکت های تولید شده با پشم نیستند. عکس موکت پشمی را در هر مکانی نمی بینید. این کفپوش های شیک و گرانقیمت در ساختمان های لوکس و هتل های ستاره دار، جای دارند. با وجود تنوع زیادی که در مواد اولیه تولید موکت وجود دارد، طرفداران موکت از الیاف پشمی، هر روز بیشتر می شوند.
در حال حاضر 3 نوع از این موکت طرح پشمی نرم و لطیف روانه بازار شده که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارد. عمده تفاوت در شیوه تولید و بافت نخ است. این موضوع روی کیفیت و قیمت موکت تاثیر زیادی دارد.
موکت پشمی بافته شده
برندهای مختلف موکت ایرانی و خارجی انواع موکت بافته شده را تولید کرده اند. روش بافت الیاف در این محصول شباهت زیادی به بافت پارچه دارد. به این صورت که تار و پود ها در هم دیگر بافته شده اند و در نهایت یک کفپوش کامل به وجود آمده است. با کمی دقت می توانید رد الیاف افقی و عمودی را در بافت موکت ببینید. این نوع بافت موجب شده تا استحکام و مقاومت موکت، بسیار افزایش یابد.
پیشنهاد می کنیم مطلب موکت خارجی چیست را بخوانید
این محصولات از بهترین موکت های عرضه شده هستند که به دلیل نوع بافت و وجود لایه پشتیبان، قیمت بالاتری دارند. یک لایه ضخیم جهت حفظ بافت موکت و افزایش طول عمر به آن اضافه شده که از فرسودگی موکت جلوگیری می کند. این موکت ها را تنها در دکوراسیون لوکس و لاکچری می توان دید و در فضاهای عمومی نصب نمی شوند.
انواع موکت تافند
نوع بافت این محصول به روش تافند است. به این ترتیب که تار و پودی وجود ندارد نخ بر روی لایه پشتیبان اولیه اجرا می شود و با استفاده از چسب به لایه، چسبانده می شود. برای اینکه در مرور زمان چسب، دچار مشکل نشود از لایه دیگری نیز استفاده می شود. موکت پشمی تافند بدون بافت است و توسط دو لایه اولیه و ثانویه پشتیبانی می شود. این شیوه تولید بسیار سریع تر از موکت بافته شده است. برخی دستگاه های پیشرفته و جدید قابلیت این را دارند که تا 8 برابر سریع تر موکت تافند را تولید کنند. این امر موجب کاهش هزینه های تولیدی شده و محصول نهایی به بهای کمتری به فروش می رسد.
موکت بافته نشده
در این محصول اتصال بین الیاف موکت تنها با استفاده از چسب است. در واقع عملیات بافت به شکلی که در موکت های بافته شده می بینید، وجود ندارد بلکه نخ ها تنها در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. برای فیکس شدن کار و اتصال الیاف از نوعی چسب مخصوص استفاده می شود که تحت فشار زیاد غلتک های دستگاه، الیاف را ثابت نگه می دارد. پروسه تولید این محصولات با موکت های بافته شده و تافند کاملا متفاوت است.
در مورد موکت خانگی قبلا مطلبی نوشته شده که راهنمای خوبی برای خریداران است
خرید موکت پشمی چه مزایایی دارد؟
برای پاسخ به این سوال لازم است تا مزایا و معایب موکت های پشمی را بررسی کنیم. به این ترتیب تصمیم گیری راحت می شود و می توانید با در نظر گرفتن همه موارد، موکت دلخواه تان را خریداری کنید. اولین مزیت مروبط به ماندگاری بالا و دوام است.
دوام بالای موکت پشمی
پشم طبیعی خاصیت ارتجاعی بالایی دارد و این امر قدرت انعطاف پذیری موکت را افزایش می دهد. در واقع الیاف پشم در برابر کوبیدگی و فشار قابلیت برگشت پذیری خیلی خوبی دارند. ساده تر اینکه جای پایه مبلمان و اثایه سنگین روی موکت باقی نمی ماند. از طرفی جنس الیاف طوری است که در برابر رفت و آمد و راه رفتن زیاد دچار ساییدگی و فرسودگی نمی شود. البته موکت های تولید شده با الیاف پشم مصنوعی نیز در بازار موجود هستند که همه این قابلیت ها را دارند اما به صورت محدودتر . در هر صورت دوام و طول عمر موکت پشمی حتی با الیاف مصنوعی بسیار بالاتر از الیاف پلی آمید و پلی پروپیلن است.
آشنایی با موکت پلی آمید و مکان های قابل استفاده این موکت
جلوگیری از اتلاف انرژی
پشم عایق حرارتی بسیار کارامدی است. در خانه هایی که موکت اتاق خواب یا اتاق پذیرایی از جنس پشم است، هزینه های گرمایش به مراتب کمتر است. به خصوص در مناطق سردسیر، زمستان هایی گرم با صرف کمترین مقدار انرژی خواهید داشت.
در مناطق گرم و مرطوب نیز موکت های پشمی به گونه ای متفاوت در کاهش هزینه خنک کردن ساختمان تاثیر دارند. پشم به طور طبیعی جاذب رطوبت است و می تواند بخار هوا را جذب کند. با کاهش رطوبت در تابستان های گرم، هوای اتاق خنک تر می شود.
مطلب موکت برای پذیرایی پیشنهادهای خوبی برای خریداران دارد
ثبات رنگ و قیمت موکت پشمی
الیاف پشمی قابلیت رنگ پذیری بالایی دارند و این به خاطر ساختمان مولکولی پشم است. هر نوع رنگی را می توان بر روی پشم طبیعی و مصنوعی اجرا کرد. تنوع رنگی بالای الیاف پشمی موجب محبوبیت بیشتر این موکت های خوش آب و رنگ شده است. رنگ های موکت پشمی ثابت هستند و موکت به مرور تغییر رنگ نمی دهد.
رنگ موکت پشمی در طول سالیان به هیچوجه کمرنگ نمی شود. تابش مستقیم نور آفتاب بر روی الیاف پشمی تاثیر ناخوشایندی ندارد. برخی از الیاف مصنوعی در برابر اشعه خورشید کمرنگ می شوند و تغییر رنگ آنها بسیار محسوس است. این موکت ها نه با نور خورشید و نه در موقع شستشو با آب و مواد ، ثبات رنگ خود را حفظ می کنند.
سهولت نظافت موکت پشمی
پشم از الیافی سات که نسبت به گرد و غبار و آلودگی مقاوم است. این الیاف آلودگی های محیط را در خود جذب نمی کنند. ساختار مولکولی پشم طوری است که اجازه ورود آلودگی ها به درون بافت و عمیق موکت را نمی دهد. به این ترتیب نظافت موکت پشمی بسیار ساده تر از دیگر محصولات است.
یکی از بهترین ویژگی های پشم، خاصیت ضد لکه بودن آن است. پشم در برابر کثیفی و لکه مقاومت بسیار بالایی دارد. در واقع الیاف پشم، لکه ها را در خود نگه نمی دارند و جذب نمی کنند. برای مثال وقتی چای یا نوشابه و … روی موکت ریخت، مایعات به داخل الیاف نفوذ نمی کنند و در سطح بالای موکت باقی می مانند. به این ترتیب فرصت دارید تا با خیال راحت، مواد ریخته شده را تمیز کنید. هیچ لکه و کثیفی نیز بعد از پاک کردن مایعات روی سطح موکت دیده نمی شود.
ضد حریق بودن
نصب کفپوش های مقاوم به آتش سوزی در ساختمان های مسکونی یک امتیاز بزرگ است. در صورت وقوع حوادث غیر قابلی پیش بینی، قابلیت احتراق کفپوش ها عامل تعیین کننده ای در نجات جان ساکنین است. موکت پشمی در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی دارد. الیاف پشمی در مقایسه با الیاف پلی آمید و پلی اتیلن و پلی پروپیلن، دمای احتراق بالاتری دارند.
پشم شعله ور نمی شود در صورت وقوع حریق و رسیدن شعله به موکت، الیاف پشمی شعله را گسترش نمی دهد. در بسیاری از مکان های عمومی حتی افتادن ته سیگار می تواند آتش سوزی بزرگی را به وجود آورد. با نصب موکت های ضد حریق در مکان های عمومی، از شعله ور شدن و گسترش آتش سوزی جلوگیری می شود. در صورت ریدن شعله به الیاف پشمی، آتش در همان نقطه خاموش می شود. در واقع موکت آسیب جزئی می بیند ولی شعله ور نمی شود.
بیشتر بدانید : موکت نسوز یا ضد حریق چیست؟
موکت پشمی چه معایبی دارد؟
با وجود همه مزایایی که ذکر شد برخی نکات منفی نیز در مورد این محصول وجود دارد که خریدران را دچار تردید کرده است. مهم ترین مورد، قیمت موکت پشمی بسیار بالا است.
گران قیمت بودن
چنانچه موکت از الیاف پشم طبیعی به طور صد در صد کار شود، قیمت گران تری دارد. این قیمت حتی با وجود ماندگاری و طول عمر بالای موکت پشمی باز هم زیاد است. در حال حاضر موکت های تولید شده از الیاف پشمی دارای ترکیبی از الیاف مصنوعی و پشم هستند. این محصولات به طور صد در صد از نخ پشمی کار نمی شوند بلکه درصدی ناخالصی دارند.
این امر به چهت کاهش قیمت ها انجام می شود ولی در صورتی که خرید موکت پشمی در پروسه سفارش قرار بگیرد، امکان تولید موکت پشمی خالص نیز وجود دارد. با توجه به درصد الیاف مصنوعی استفاده شده در بافت موکت، هزینه ها تفاوت دارد. اغلب موکت های مرغوب موجود در فروشگاه ها دارای 80 درصد الیاف پشم و 20 درصد الیاف مصنوعی از مواد پلیمری هستند.
مستعد حمله حشرات
الیاف پشم در برابر حمله حشرات بسیار آسیب پذیر هستند. بسیاری از حشرات و جانوران از پشم تغذیه می کنند. به این ترتیب به طور دائم باید حواس تان به موکت باشد. به خصوص قسمت هایی که در دید نیستند، می توانند مورد هجوم بید یا دیگر جانوران قرار بگیرند. برای جلوگیری از این مشکل لازم است تا هر از گاهی مبلمان را از روی موکت برداشته و قسمت های دور از دید را بررسی کنید. استفاده از حشره کش های خانگی برای جلوگیری از حمله حشرات به موکت پشمی، تا حدود زیادی موثر است.
نکته: الیاف پشمی استفاده شده در بافت موکت، مقداری ریزش دارند. این ریزش موجب آسیب به موکت نمی شود و به دلیل حمله حشرات نیست.
با در نظر گرفتن مزایای و معایب موکت پشمی امکان انتخاب بهتری دارید. موقع کاربری با توجه به محل نصب موکت، تصمیم گیری کنید.
برای مشاهده مطلب کامل و جامع مقاله انواع الیاف موکت را حتما بخوانید.
- افسانه رجب پور
- مهر 26, 1402
- 4005 بازدید
2 دیدگاه برای “آشنایی با مزایا و معایب موکت پشمی”
سلام و عرض ادب در مورد قیمت موکت پشمی صحبت نشده بود اگر ممکنه توضیح بدین
سلام و عرض ادب حتما در مورد قیمت و خرید هم مجدد به مطلب اضافه خواهیم کرد.