آیا ساختار چمن مصنوعی برای محیط زیست خطرناک است؟
بدون تردید چمن مصنوعی بهترین جایگزین برای چمن های طبیعی در مناطق خشک و بدون بارندگی است. نصب چمن مصنوعی در محوطه و میادین ورزشی راهکاری هوشمندانه برای صرفه جویی در منابع آبی و حفظ ذخایر آب های زیر زمینی است. آیا به راستی ساختار چمن مصنوعی آلاینده محیط ریست است؟
چمن مصنوعی بهترین کفپوش برای کنار استخر، تالارهای سرپوشیده، چمن مصنوعی در روف گاردن ، اماکن تجاری و طراحی دکوراسیون همیشه سبز است. با تمام این مزایا هنوز عده ای در جایگزین کردن چمن مصنوعی به جای چمن طبیعی تردید دارند. علت اصلی این تردید زمزمه هایی است که از خطرناک بودن ساختار چمن مصنوعی و آسیب های زیست محیطی به گوش می رسد.
ساختار چمن مصنوعی چیست؟
چمن مصنوعی از الیاف مصنوعی با جنس پلی پروپیلن و یا پلی اتیلن ساخته شده است. چندین لایه مجزا در ساخت چمن مصنوعی برای افزایش کاربری افزوده شده تا ساختار چمن مصنوعی شبیه به چمن طبیعی شود. چمن مصنوعی از کفپوش های مناسب در فضای باز است و می بایست در مقابل بارندگی به خوبی زهکشی شود. چندین لایه کف و الیاف چمنی به همراه لایه های زهکشی در ساخت چمن مصنوعی و نصب آن لحاظ می شود. ساختار چمن مصنوعی و جنس لایه های آن از مواد غیر سمی است که موجب آسیب به محیط زیست نمی شود. در واقع لایه های چمن مصنوعی و ترکیبات آن به محیط زیست وارد نمی شوند و در اثر تابش نور خورشید بخارات سمی تولید نمی کنند. برخی باورها در مورد داغ شدن بیش از حد الیاف چمن مصنوعی و آسیب های زیست محیطی شنیده می شود که پایه علمی ندارد.
لاستیک به کار رفته در ساختار چمن مصنوعی موجب انعطاف پذیری و حفظ تراکم آن شده و حاوی مواد آلاینده محیط ریست نیست. در واقع جنس لاستیک چمن مصنوعی در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد و هزاران محصول دیگر با همین ساختار تولید می شود. طبق تحقیقات انجام شده تا کنون گزارشی مبنی بر آسیب زا بودن این ماده برای پوست و یا محیط زیست گزارش نشده است.
بیشتر بدانید : آیا چمن مصنوعی ضد حریق واقعا نسوز است؟
چمن دوست دار محیط زیست
چمن مصنوعی برای زمین بازی کودکان و زمین های ورزشی کاربرد وسیعی دارد. انواع چمن مصنوعی با تراکم بالا و الیاف منطف تر، مانع از آسیب فیزیکی در هنگام بازی و ورزش می شوند. در واقع چمن مصنوعی آسیب بیشتری از چمن طبیعی وارد نمی کند. انواع چمن مصنوعی آنتی باکتریال برای مهد کودک ها و زمین بازی کودکان وجود دارد که از انتشار باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند.
ساختار چمن مصنوعی به گونه ای است که نیاز به آبیاری و رسیدگی های معمول گیاهی را ندارد. حذف علف کش ها، کودهای شیمیایی، آفت کش ها از چرخه زمین بهترین راهکار برای حفظ محیط زیست است. نگهداری از چمن مصنوعی ساده است و نیازی به عملیات کاشت، آبیاری، ترمیم، سم پاشی و کوددهی ندارد. صرفه جویی سالانه آب در یک زمین فوتبال با چمن مصنوعی، بیش از یک میلیون لیتر برآورد شده است. به این ترتیب دور از ذهن نیست که در آینده ای نزدیک شاهد فراگیر شدن چمن مصنوعی در دکوراسیون داخلی و طراحی فضای باز باشیم.
- افسانه رجب پور
- 24 شهریور 1402
- 2897 بازدید
2 دیدگاه برای “آیا ساختار چمن مصنوعی برای محیط زیست خطرناک است؟”
چه سایت قشنگی دارین
تشکر فراوان جناب حیاتی عزیز خوشحالم خوب بوده