انواع کفپوش بتنی در دکوراسیون داخلی و خارجی
حتما شما هم نام بتن را به عنوان یکی از مصالح ساختمانی شنیده اید. بتن کاربردهای بسیار زیادی در ساختمان سازی دارد و این موضوع باعث شده تا کفپوش بتنی جای خود را در میان انواع کفپوش ساختمانی پیدا کند. کفپوش های بتنی کاربردهای بسیار زیادی در امر ساختمان سازی دارند و توانسته در محیط های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. اگر به دنبال خرید کفپوش بتنی حیاط، پارکینگی و اطلاع از قیمت کفپوش بتنی هستید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا بیشتر با این کفپوش ها آشنا شوید.
کفپوش بتنی چیست و چه انواعی دارد؟
اهمیت انتخاب بتن به عنوان کفپوش
یکی از مهم ترین دلایل پرکاربرد شدن بتن در امر ساختمان سازی، مقاوم بودن این مصالح ساختمانی است. انتخاب بتن به عنوان کفپوش این امکان را به شما می دهد تا از مقاومت و استحکام بتن برای پوشاندن کف ساختمان های مختلف استفاده کنید. به همین خاطر است که در حال حاضر، کفپوش های بتنی توانسته اند به یکی از بهترین کفپوش های موجود در بازار تبدیل شوند.
انواع کفپوش بتنی از نظر نحوه ساخت
به طور کلی، کفپوش بتنی می تواند به صورت از پیش ساخته شده و یا غیر آماده خریداری شود. کفپوش های بتنی از پیش ساخته شده، یکی از محبوب ترین کفپوش های بتنی هستند که می توانند برای ساختمان های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار گیرند. این کفپوش ها از نظر ساخت به چند دسته مختلف تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
- کفپوش های بتنی ویبره ای
کفپوش بتنی ویبره ای یکی از انواع کفپوش های بتنی است که می تواند برای ساختمان های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار گیرد. این کفپوش ها فقط با ویبره ساخته می شوند و فشرده سازی برای آن ها اتفاق نمی افتد. به همین خاطر، استحکام این کفپوش ها نسبت به کفپوش های بتنی پرسی پایین تر است.
- کفپوش های بتنی پرسی
کفپوش بتنی پرسی یکی دیگر از انواع کفپوش های بتنی هستند که با دستگاه های اختصاصی به صورت پرسی تولید می شوند. سایز این کفپوش ها با هم متفاوت است. بنابراین، می توان آن ها را بر اساس نیاز و رنگ دلخواه خریداری کرد و در ساختمان ها نصب نمود. پرس شدن کفپوش های بتنی باعث افزایش مقاومت و غیر قابل نفوذ شدن آن ها می شود.
- کفپوش های بتنی موزاییکی
کفپوش بتنی موزاییکی یکی از انواع کفپوش های از پیش ساخته شده است. این کفپوش ها ظاهر بسیار مشابهی با کفپوش های موزاییکی و سرامیکی دارند. سایزبندی این کفپوش ها نیز مشابه با کفپوش های موزاییکی است.
بتن به عنوان یکی از متریالهایی است که در صنعت ساخت و ساز، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این متریال به منظور ساخت بدنههای ساختمان، کف سازی و زیرسازی مورد استفاده قرار میگیرد. استحکام و مقاومت بالای بتن، باعث شده است که این متریال برای تکمیل دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور بتن برای ساخت کفپوش ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند وزن کلی سازه را تا حد زیادی کاهش دهد. کفپوش بتنی، دارای استحکام و دوام بسیار بالایی است و باعث وارد کردن بار اضافی به بنا نمیشود.
در گذشته نیز از بتن برای ساختمان سازی و به عنوان یک مصالح پایه استفاده میشده است؛ اما با روی کار آمدن کفپوش بتنی، شاهد کارایی مطلوبتر این نوع متریال ساختمانی هستیم. مناسب بودن قیمت کفپوش بتنی یکی از مزیتهای آن کفپوش است که البته در ادامه مقاله بیشتر در مورد این کفپوش و مزیتهای آن صحبت میکنیم.
برای آشنایی بیشتر با کفپوش ها به مقاله جامع انواع کفپوش ساختمانی سر بزنید
کفپوش بتنی چیست؟
بتن میتواند برای کف ساختمان جهت طراحی داخلی مورد استفاده قرار گیرد. بتنها در تنوع بالا و در سبکهای مختلف از جمله هبلکس، سیپوریکس و پرلکس برای کف ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از بتن برای طراحی داخلی و معماری مدرن و کلاسیک، رایج است. بتن را میتوان به صورت یک دست و یا سرتاسری در سطوح مختلف اجرا نمود. کفپوشهای بتنی از جمله محصولاتیاند که با ظاهر متفاوت و شکیلتر به بازار کشور ایران عرضه شدهاند.
کفپوش بتنی نوع خاصی از متریالهای ساختمانی است که میتواند مانند کاشیها، برای کف سازی ساختمانها و فضاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این کفپوشها در برابر فشار زیاد و وزن بسیار بالا، مقاومت خوبی از خودشان نشان میدهند. استحکام بالا، متناسب بودن با شرایط آب و هوایی مختلف و همچنین طول عمر و دوام بالا، از جمله مزیتهای کفپوشهای بتنی محسوب میشوند.
کفپوش بتنی به دلیل داشتن رنگهای طوسی و خاکستری، میتواند گزینه خوبی برای طراحی داخلی بسیاری از ساختمانها محسوب شود. به خصوص اینکه کفپوش رنگ طوسی و خاکستری هماهنگی خوبی با دیگر رنگهای موجود در دکوراسیون داخلی دارند.
در حال حاضر، امکان خرید انواع کفپوش بتنی که با رنگهای براق و شفاف طراحی شدهاند نیز وجود دارد. کفپوشهای بتنی با رنگهای براق و شفاف، محدودیت رنگ کمتری دارند و میتوانند با ایجاد نمای شفاف روی بتن، زیبایی خاصی به آن بدهند.
یکی از مزیتهای بتن این است که امکان مخلوط کردن آن با دیگر متریالها نیز وجود دارد. بنابراین، میتوان بتن را با خرده سنگهاترکیب کرد و نمای خاصی به کفپوش بتنی داد. در بازار کشور ایران تنوع بالایی از کفپوش با جنس بتنی وجود دارند که دارای ظاهر سنگ مرمر یا سطحهای چوبی هستند.
بتن از چه موادی تشکیل شده است؟
کفپوش بتنی مانند کاشی و سرامیکها، میتواند در کف ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. این کفپوشها نمیتوانند از کف جدا شوند و یا جابجا گردند. کفپوشهای بتنی به صورتترکیبی از چند ماده مختلف تهیه میگردند. خود کفپوشهای بتنی، از دو ماده اصلی آب و سیمان تشکیل شده است که هر کدام از مواد، روی کیفیت و دوام این کفپوش و بتن تاثیر بسیار زیادی دارند. به طور کلی، متریالهای دیگری نیز وجود دارند که برای ساخت بتن مورد استفاده قرار میگیرند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. ممکن است با توجه به کاربری و هدف استفاده از بتن، نیاز به استفاده ازترکیبات ذکر شده در درصدهای مختلف وجود داشته باشد.
- آب
- سیمان سفید
- سیمان سیاه
- پیگمنت
- رزین یا فوق روان کننده
کفپوش بتنی در طراحی فضای داخلی
قطعا کف ساختمان به دلیل وسیع بودن، تاثیر بسیار زیادی در دکوراسیون داخلی ساختمان دارد. به همین خاطر، لازم است که کفپوشهای مناسبی برای کف ساختمانها مورد استفاده قرار گیرند. در هنگام انتخاب کفپوش برای کف هر بخش از ساختمان نیاز است که به رنگ، سختی و نرمی،تراکم و بافت کفپوش توجه زیادی شود.
کفپوشهای سخت مانند کفپوش بتنی بعد از نصب امکان تعویض و جابجایی ندارند. بنابراین، لازم است که از همان ابتدا بهترین نوع کفپوش را انتخاب کنید تا بعدا و پس از نصب دچار پشیمانی نشوید. البته کفپوشهای بتنی میتوانند باترکیب رنگ یا ملات بتون، در رنگهای مختلف طراحی و تولید شوند. پس از تولید کفپوشها نیز میتوان آنها را رنگ کرد.
زمانی که نیاز به طراحی فضا و دکوراسیون داخلی یک ساختمان است، بسیار مهم است که از بتنهای پولیش خورده و صیقلی استفاده گردد که دارای سطح شفاف، براق و صافی هستند.
کفپوشهای بتنی را میتوان به عنوان کفپوش اتاق نشیمن، کفپوش سرویس بهداشتی و حمام ، کفپوش آشپزخانه، کف سازی ساختمانها، راهروها و راه پلههای ساختمان و … مورد استفاده قرار داد. چرا که این نوع کفپوشها میتوانند در هر سطح و فضایی نصب گردند. در حال حاضر، در بسیاری از ساختمانهای عمومی، مراکز تجاری، پارکینگها و … شاهد نصب کفپوشهای بتنی هستیم.
مزایای استفاده از کفپوش بتنی یا طرح بتن
زمانی که قصد خرید کفپوش بتنی را دارید، بهتر است که در مورد مزایای کفپوش بتنی اطلاعات کافی کسب کنید. از جمله مزایای استفاده از این نوع کفپوش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- امکان نظافت و تمیز کردن آسان
- داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر خراشیدگی و یا ساییده شدن
- داشتن مقاومت بالا در برابر فشار و وزن زیاد
- داشتن مقاومت بالا در برابر ضربه
- وجود تنوع در رنگ و بافت
- عایق حرارتی خوبی برای کف ساختمانها
- داشتن مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
- داشتن هزینه نگهداری پایین
- سازگار بودن با محیط زیست
- سهولت زیاد و سرعت بالا در نصب
- امکان کف سازی یک سطح به صورت بافت دار و یا ساده
- دارای طول عمر و دوام زیاد
- مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادی
معایب استفاده از کفپوش بتنی
در کنار اینکه استفاده از کفپوش بتنی مزیتهای بسیار زیادی را به دنبال دارد، برخی از معایب کفپوش بتنی نیز میتوانند قابل توجه باشند که در ادامه به برخی از معایب این کفپوشها اشاره میکنیم.
- در اکثر موارد، کفپوشهای بتنی به دلیل نداشتن زیرسازی مناسب دچار مشکل میشوند. در واقع، در زمانی که کف ساختمان دارای زیرسازی مناسبی نباشد، ممکن است که کفپوشهای بتنی به راحتی در معرض رطوبت، دچار کپک و قارچ شوند.
- از دیگر معایب کفپوش بتنی، میتوان به سرد بودن آنها اشاره کرد که به لطف به کار رفتن سیستم گرمایش از کف، این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
- با توجه به اینکه کف ساخته شده از بتن، غیر قابل انعطاف و سخت است؛ ممکن است در اثر زمین خوردن روی این کف آسیب ببینید و ظرف و ظروف نیز با افتادن روی این کف به راحتی میشکنند.
پیشنهاد می کنیم سری به مطلب مناسب ترین کفپوش گرمایش از کف بزنید
انواع کفپوش بتنی در دکوراسیون داخلی و خارجی
شرکتهای تولید کننده کفپوش بتنی به منظور ایجاد ظاهر و ساختار متفاوت در کفپوشها،ترکیبات متفاوتی را به بتنهای ساختمانی اضافه میکنند. همچنین، میتوان میزان تخلخل موجود روی کفپوشهای بتنی را با توجه به نیاز، تعیین کرد. این موضوع سبب میشود که هر یک از کفپوش بتنی بتوانند برای کاربردهای مشخصی مورد استفاده قرار گیرند. از جمله انواع کفپوش بتنی موجود در بازار، عبارتند از:
کفپوش بتنی ضد سایش
بتن در گروه مصالح بسیار مقاوم و با استحکام بالاست. به همین خاطر، کلیه کفپوشهای بتنی تولید شده، در برابر سایش و فرسایش مقاومت بسیار زیادی را از خودشان نشان میدهند. اما در مواردی که نیاز به افزایش خاصیت ضد سایش بودن کفپوشهای بتنی باشد، میتوان یک سریترکیب را به این کفپوشها اضافه کرد که ضریب سایش را افزایش میدهند.
کفپوشهای ضد سایش بتنی ازترکیب سیمان، ماسه، چسب بتن و مواد فوق روان کننده، تولید میشوند. کفپوشهای ضد سایش، در تنوع طرح و ابعاد زیادی وجود دارند و میتوانند برای فضاهای مختلف از جمله فضاهای بیرونی و داخلی ساختمانها مورد استفاده قرار گیرند. خود کفپوشهای بتنی ضد سایش در انواع مختلفی تولید میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کفپوشهای بتنی شیاردار ویژه نابینایان
- کفپوشهای بتنی ضد سایش پازلی طرح پنج ضلعی
- کفپوشهای بتنی ضد سایش پازلی طرح آی
- کف پوشهای بتنی پوست ماری
- کفپوشهای بتنی ضد سایش پازلی طرح موج
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح کنگره
- کفپوشهای بتنی ضد سایش پازلی طرح شش ضلعی
کفپوش بتنی پیش ساخته
کفپوش بتنی پیش ساخته، در واقع کفپوشی است که به صورت آماده و در کارخانه ساخته میشود و سپس برای نصب به محل پروژه انتقال داده خواهد شد. این کفپوشها مانند سنگها، کاشیها و سرامیکها در ابعاد مختلفی تولید میشوند و مانند بلوک هستند. از این کفپوش بتنی میتوان برای طراحی کف حیاط و مکانهای مختلف از جمله مکانهای عمومیاستفاده نمود.
کفپوش صنعتی
یکی از انواع کفپوش صنعتی موجود در بازار، کفپوش بتنی آراکس است. این محصول به صورت اختصاصی برای صنایع داخلی مورد استفاده قرار میگیرد و دارای استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به دیگر کفپوشهای بتنی است. این کفپوشها در هنگام تولید با یک سری افزودنیهای مختلف تولید میشوند که قدرت ضربه پذیری و استحکام کفپوشها را افزایش میدهند.
کفپوش بتنی پازلی
کفپوش بتنی پازلی یکی از انواع کفپوشهای موجود در بازار بوده که در گروه کفپوشهای بتنی از پیش ساخته شده قرار میگیرد. این نوع کفپوش، میتواند برای پیاده روها و یا معابر عمومیمورد استفاده قرار گیرد. کفپوش بتنی پازلی دارای طرحها و مدلهای مختلفی است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح آی
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح کنگره
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح موج
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح تبری
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح شش ضلعی
- کفپوشهای بتنی پازلی طرح پنج ضلعی
کفپوش بتنی طرح سنگ
کفپوش بتنی طرح سنگ، مانند سنگ فرشهای موجود در بازارند، اما با ظاهری جذابتر و متفاوتتر! این کفپوشها در طرحها و مدلهای متنوعی به فروش میروند و افراد میتوانند مطابق با هر سلیقهای اقدام به خرید کفپوش بتنی طرح سنگ کنند.
بیشتر بدانید : کفپوش pvc طرح سنگ در دکوراسیون داخلی
انواع بتن برای کف سازی پیاده رو
یکی از کاربردهای کفپوش بتنی، استفاده از آنها برای پیاده روهاست. احتمالا تا به حال، شاهد نمونههای مختلفی از کفپوشهای بتنی که در پیاده روها مورد استفاده قرار گرفتهاند، بودهاید. کفپوشهای بتنی با طرح کنگره ای و پازلی، میتوانند گزینه خوبی برای پیاده روها محسوب شوند. برای پیاده روها، میتوان از کفپوشهای مات استفاده کرد؛ بنابراین، نیازی به براق کردن کفپوش پیاده رو نخواهد بود.
نظافت و نگهداری کفپوش بتنی
یکی از مزیتهای کفپوش بتنی این است که نحوه نگهداری سادهای دارد و شاید نیازی به انجام کار خاصی برای نگهداری از آن نباشد. اما میتوان با در نظر گرفتن یک سری نکات نگهداری و نظافت این کفپوشها، طولعمر آنها را افزایش داد.
یکی از مهمترین نکات برای نگهداری از کفپوش بتنی، جلوگیری از لک شدن آنهاست. چرا که سطوح این کفپوسها تخلخل زیادی دارند و این موضوع اجازه نفوذ مواد مختلف را به داخل بتن و ایجاد لکههایی که به صورت دائمیهستند را میدهد. بنابراین، در صورت ریختن هر نوع مایع رنگی، خیلی سریع آن را تمیز کنید تا شاهد لکههای دائمیکه به راحتی تمیز نمیشوند، نباشید.
برای نظافت کفپوش بتنی، لازم است که از محصولات مناسب استفاده کنید تا طولعمر کفپوش افزایش پیدا کند. اگر کفپوش بتنی در مکانهای پر رفت و آمد مورد استفاده قرار گرفته است، بهتر است که به صورت مرتب تمیز گردد. وجود گرد و خاک، آلودگی و … روی محیط بتن، باعث جذب شدن سریع آنها میشود. پس تمیز کردن به موقع و سریع کفپوشهای بتنی اهمیت بسیار زیادی دارد. برای تمیز کردن کفپوش بتنی دو راهکار اصلی پیش روی شماست که عبارتند از:
راه و روش های نگهداری از کفپوش pvc چگونه است؟
الف- تمیز کردن دستی
برای نظافت دستی کفپوش بتنی، میتوان از جاروبرقی یا جارو دستی استفاده کرد. تمامیگرد و غبارها باید از روی سطوح پاک شوند. نکته مهم در هنگام استفاده از جارو این است که مراقبت خراشیدگی که جارو روی سطح بتن ایجاد میکند، باشید.
میتوانید پس از پاک کردن گرد و غبار، از تی مناسب و مقدار کمیآب استفاده کنید. نیازی نیست که از شوینده برای تمیز کردن کفپوش بتنی استفاده کنید. استفاده از مقداری آب برای تمیز کردن کفپوشهای بتنی کفایت میکند.
اما اگر کفپوش خیلی کثیف شده است، میتوانید از شویندههای غیر اسیدی و غیر قلیایی برای تمیز کردن آن استفاده کنید تا آسیبی به کفپوش بتنی وارد نشود.
ب- تجهیزات اتوماتیک
تمیز کردن دستی کفپوش بتنی مزیتهای خاص خودش را دارد؛ اما گاهی به دلیل بزرگ بودن فضا، امکان تمیز کردن دستی این کفپوشها نیست. در ساختمانهای تجاری و مراکز بزرگ، میتوان از تجهیزات اتوماتیک به منظور نظافت کفپوش بتنی استفاده کنید.
یکی از بهترین دستگاههای اتوماتیک برای تمیز کردن کفپوش بتنی، دستگاه اسکرابر است. این دستگاه روی کفپوش حرکت میکند و همزمان، آب و مواد شوینده هم روی زمین پاشیده خواهند شد. پدهایی که روی این دستگاه وجود دارند، میتوانند همه لکهها و کثیفیها را از بین ببرند. این در حالی است که تمامیآبهای کثیف توسط دستگاه پس از تمیز کردن جمعآوری میشوند.
آشنایی با کفپوش های دیگر ساختمانی
- افسانه رجب پور
- مهر 27, 1402
- 3953 بازدید
4 دیدگاه برای “انواع کفپوش بتنی در دکوراسیون داخلی و خارجی”
Awli bood
سلام جناب یزدانی وقت بخیر خیلی متشکرم از شما بابت نظرتون
سلام من کفپوش طرح بتنی میخواستم که ببینیم چطوری درمیاد قشنگ میشه؟
سلام وقتتون بخیر باشه بله محصولاتمون هست میتونید ببینید بخش کفپوش