آموزش نصب موکت روی بتن برای مبتدی
حتی اگر تجربه ای ندارید هم می توانید خودتان کارهای چسباندن موکت را انجام دهید. برخی افراد به اصطلاح دست به اچار هستند و می خواهند هر کاری را خودشان تجربه کنند. اگر از گروه آدم های خوش ذوق، با سلیقه و البته اهل فن هستید، این گوی و این میدان. در تعطیلات آخر هفته کار چسباندن موکت را شروع کنید در این مطلب زیر و بم نصب موکت روی بتن به صورت ساده و کاربردی آموزش داده شده است.
اجرای موکت روی کف ساختمان چندان هم دشوار نیست و فقط به کمی تجربه احتیاج دارد. این کار می تواند یک سرگرمی جالب هم باشد که مقدار زیادی در هزینه های جاری صرفه جویی می شود. در واقع هزینه های مربوط به نصب پرداخته نمی شود و تنها مبلغ پرداختی مربوط به خرید موکت است.
نحوه اجرا روی بتن
بتن سرما را انتقال می دهد. ساختمان هایی که با بتن کفسازی شده اند سردتر و البته بی روح تر هستند. در بسیاری از خانه های قدیمی یا کارگاه ها و … هنوز هم می توان کف های بتونی ساده را دید.. با نصب موکت در ساختمان یک روش سریع، مقرون به صرفه و هوشمندانه برای گرم کردن در اختیار دارید. انواع موکت در کاهش سرمای کف تاثیر زیادی دارند. به این ترتیب حتی در هزینه مصرف سوخت هم صرفه جویی خواهد شد.
از طرفی موکت کردن کف بتنی یک راه ساده و کم هزینه برای کاهش سر و صدا در خانه یا محل کار است. با این ترفند می توانید فضایی گرم و صمیمانه، آرامش بخش و جذاب تر را ایجاد کنید. اجرای موکت روی بتن ساده است ولی نیاز به برنامه ریزی، صبر و ابزار مناسب دارد.
پیشنهاد مطالعه:موکت لوپ نخرید اگر هنوز این مطلب را نخوانده اید
اولین مرحله انتخاب موکت مناسب است. موکت پرز بلند و فانتزی برای نصب بر روی بتن مناسب نیستند. بهترین ایده اینست که کل کف ساختمان را با موکت رولی بپوشانید. به این ترتیب رطوبت و سرمای کف به طرز شگفت انگیزی مهار خواهد شد.
برای مثال پوشاندن کف کارگاه با موکت نمدی پیشنهاد مقرون به صرفهای است با این انتخاب از مزایای اجرای موکت ها بهره مند می شوید پس نیازی به صرف هزینه اضافی برای خرید موکت های سفارشی نیست.
برای مکان های تجاری موکت های تراکم بالا را خریداری کنید زیرا این محصولات در برابر سایش، نظافت و اجسام سنگین دوام بیشتری دارند. اگر برای اولین بار در این مکان موکت چسبانده می شود لازم است تا از قبل سطح، آماده سازی شود.
آماده سازی کف برای اجرا
کف بتن شاید هنوز آماده قرارگیری موکت نباشد. اگر سطح ساختمان ناهموار است یا آثار شکستگی و شکاف در بتن دیده می شود، باید این مشکلات برطرف شود. زیرسازی قبل از نصب انواع کفپوش الزامی است. وقتی زیرسازی انجام می شود موکت به درستی روی بتن می نشیند و پس از چسباندن موکت به کف ساختمان، شکل کفپوش بهتر دیده می شود. حتی کوچکترین اشکالات کف نیز باید ترمیم شود زیرا پس از نصب، به خوبی دیده خواهد شد.
اتاق را کاملا خالی کنید. کف ساختمان را تمیز کنید. قبل از نصب موکت روی بتن را دقیق بررسی کنید. از نظر رطوبت، کپک، زهکشی و …. همه موارد باید برطرف شود. تا نصب راحت تر انجام بشود. برای تسطیح کف از ترکیب سیمان، پودر سنگ و چسب بتن استفاده کنید. پس از مخلط کردن، این مواد باید به حالت روان و شل باشد. با کمک کاردک ملات را روی قسمت های غیر مسطح پهن کنید.
پیشنهاد مطالعه :موکت کبریتی در دکوراسیون داخلی منازل
همه شکاف ها را پر کنید. اکنون زمان زیادی را برای خشک شدن کف ساختمان نیاز دارید. در هوای گرم سرعت خشک شدن ملات بیشتر است ولی در شرایط آب و هوایی مرطوب و سرد زمان بیشتری لازم است تا سیمان کامل خشک شود. در هر صورت هرگز نباید موکت را روی بتون خیس و مرطوب بچسبانید. رطوبت چسبندگی را کاهش می دهد.
طریقه چسباندن موکت روی بتن
بعد از آماده سازی کف و خشک شدن سطح بتون می توانید اجرای موکت را شروع کنید. برای چسباندن موکت از چسب مخصوص استفاده می شود که به چسب فوری معروف است. این ماده دارای ترکیبات تینر و بنزین است و به سرعت بخار می شود. بخارات حاصل از چسب موکت خطرات زیادی ایجاد می کند. اولین مشکل مربوط به تنفس گازهای مضر است اما خطر جدی آتش سوزی نیز در این محل وجود دارد.
بیشتر بدانید: نحوه اجرای کفپوش روی موکت
موقع قرارگیری موکت روی بتن یا هر سطح دیگری که از چسب فوری استفاده می شود حتما پنجره ها را باز بگذارید یا دستگاه تهویه هوا را روشن کنید. جریان هوا از خطرات احتمالی بخارات چسب جلوگیری می کند. در محیط های بسته و فاقد تهویه مناسب، خطر آتش سوزی بسیار بالاتر است.
برای چسباندن موکت با قلمو یا کاردک، کمی از چسب را برداشته و روی زمین بکشید. این مرحله نیاز به صبر و شکیبایی دارد. بلافاصله پس از چسب زدن، موکت را روی زمین پهن نکنید اجازه دهید تا چسب موکت کمی خشک شود. بعد از کی دو بار استفاده مقدار مناسب خشک شدن چسب، دست تان می آید.
نحوه صحیح برش زدن موکت
موکت سراسری و رول بدون درز است و نیازی به برش های زیاد ندارد. اما در کنار دیوار، کنج راه پله ها، محصل نسف رادیاتور و …. برش هایی ایجاد می شود. موکت به راحتی با کاتر برش می خورد پس از اندازه گیری قطعات موکت می توانید به سادگی ان را برش بزنید. در محل اتصال کف به دیوار به اندازه 10 تا 15 سانتی متر اضافه در نظر بگیرید. این مقدار پس از نصب با کاتر دور گیری شده و به اندازه مناسب بریده خواهد شد.
دقت کنید درزهای موکت کاملا کنار هم قرار بگیرد. حتی کوچکترین فاصله نیز پس از نصب به چشم می آید. موکت را از محل درز نچسبانید بلکه از 10 سانتیمتر پایین تر موکت را به بتن بچسبانید سپس با کمک انگشتان و با کمی فشار موکت را روی چسب و زمین فیکس کنید.
همیشه موکت را از پشت اندازه گیری کرده و برش بزنید زیرا کار به مراتب ساده تر است. در ضمن فراموش نکنید که جهت خواب همه قطعات موکت در یک سمت باشد. به این ترتیب بعد از نصب یک کار تر و تمیز و منظم را خواهید داشت که حاصل زحمت خودتان است. اگر وقت یا حوصله چسباندن موکت را ندارید از یک نصاب با تجربه کمک بگیرید.
پیشنهاد مطالعه :روشی شگفت انگیز برای تعمیر موکت سوخته
- افسانه رجب پور
- مهر 14, 1402
- 2772 بازدید