استانداردهای پارکت لمینت

آشنایی با استانداردهای پارکت لمینت

پارکت لمینت از کفپوش های پر طرفدار با ظاهری فریبنده است. طرح های فوق العاده جذاب این محصول در نگاه اول، چوبی به نظر می رسد. اگرچه پارکت لمینت، شباهت زیادی به کفپوش های چوبی دارد ولی به لحاظ ساختار یک فراورده مصنوعی به حساب می آید. در ساخت این محصول از چند لایه متفاوت استفاده می شود. لایه های پارکت لمینت تحت فشار و حرارت، به هم اتصال داده شده اند به طوری که محصول نهایی کاملا یک دست و منسجم است. استانداردهای پارکت لمینت تعیین کننده کیفیت و دوام کفپوش است.

فهرست مطالب

    تقاضا برای نصب پارکت لمینت هر روز بیشتر می شود و بسیاری از خریداران نمی دانند کدامیک از محصولات، دارای کیفیت بهتری هستند. آیا استاندارد مشخصی برای تولید پارکت لمینت وجود دارد ؟

    مشخصات فنی و استانداردهای پارکت لمینت

    صرف نظر از برند و نام شرکت تولید کننده، همه محصولات از دو جنبه مورد بررسی قرار می گیرند:

    الف- مشخصات ظاهری پارکت لمینت

    این استانداردها، ویژگی های ظاهری محصول نهایی را تحت بررسی دارند. پارامترهای کنترل شده در این بخش، ارتباطی با طرح و رنگ کفپوش ندارد ولی همه جزئیات ظاهری در نظر گرفته می شود.

    1- کنترل ابعادی

    پارامترهایی نظیر طول و عرض، قطر، ضخامت و …. در حیطه کنترل ابعادی قرار دارند. استاندارد DIN EN 13329 به سنجش این پارامترها اشاره دارد. در مورد میزان خطا و مقادیر قابل قبول، اندازه و ابعاد پارکت لمینت نیز، استانداردهای مشخصی وجود دارد.

    2-تغییرات ابعادی مجاز

    دامنه تغییرات مجاز در ابعاد پارکت لمینت ها محدود بوده و نمی توان اندازه ها را در حد زیادی جابجا کرد. میزان خطای مجاز بر اساس استاندارد ISO 24339 مورد بررسی قرار می گیرد.

    3- نقص های جزئی ظاهری

    استانداردهای پارکت لمینت شامل نقص های احتمالی در ظاهر کفپوش نیز هست. چنانچه ایراد و اشکال زیادی در ظاهر پارکت لمینت باشد، محصول از رده خارج می شود. در استاندارد EN 438 به طور دقیق به مقادیر قابل قبول اشاره شده است.

    ویژگی های ظاهری پارکت لمینت

    ب- ویژگی های فنی و عملکردی پارکت لمینت

    کفپوش پارکت لمینت دارای لایه های مختلفی است که هر کدام به نوعی روی کیفیت محصول نهایی، تاثیر می گذارند. هر گونه نقص و ایراد در لایه ها منجر به از دست رفتن استانداردهای پارکت لمینت می شود. هدف از استانداردهای عملکردی، تعیین میزان مقاومت کفپوش به خش پذیری، لکه پذیری و ….. است. حداقل 3 لایه اصلی در همه محصولات تولید شده وجود دارد که هر کدام از این لایه ها به طور مجزا، سنجیده می شود.

    1- لایه رویه یا نهایی که خود از 2 لایه تکیل شده است (لایه پرینت شده و لایه محافظ).

    2- لایه مرکزی یا هسته که از جنس چوب فشرده شده می باشد.

    3- لایه زیرین که این لایه نیز می تواند ترکیبی از چند لایه مختلف باشد.

    مقاومت پارکت لمینت نسبت به ضربه

    سنجش مقاومت ضربه پذیری کفپوش از لحاظ ترافیک عبوری و محل نصب، اهمیت دارد. کفپوش تجاری دارای مقاومت بالاتری از کفپوش های خانگی است. بر اساس استاندارد DIN EN 13329 میزان مقاومت کفپوش در برابر ضربات ناشی از سقوط مورد بررسی قرار می گیرد.

    مقاومت کفپوش لمینت نسبت به لکه پذیری

    بر اساس استاندارد EN 438 مقاومت لکه پذیری کفپوش مورد سنجش قرار می گیرد. در این مورد حداقل استانداردهای پارکت لمینت باید در نظر گرفته می شود. به این ترتیب خریدار می تواند تصمیم گیری راحت تری داشته باشد.

    استاندارد کفپوش پارکت

    استاندارد مقاومت به سوختگی

    بر اساس استانداد EN 438 مقاومت پارکت لمینت به آتش بررسی می شود. سوختگی بر اثر سیگار، در کفپوش های تجاری یک مشکل جدی است. پارکت لمینت های استاندارد به نوعی ضد آتش هستند و شعله ور نمی شوند.

    استانداردهای پارکت لمینت به اثر جسم سنگین

    مقاومت کفپوش در برابر تحمل فشار ناشی از جسم سنگین نیز از مواردی است که تحت بررسی قرار می گیرد. بر اساس استاندارد EN 424 ضریب کوبیدگی کفپوش مورد سنجش قرار می گیرد. این استاندارد نشان می دهد که پایه های مبلمان تا چه حد روی پارکت لمینت رد به جای می گذارد. نسبت اثر صتدلی چرخدار نیز بر اساس استاندارد EN 425 مورد سنجش قرار می گیرد.

    مقاومت کفپوش به خش پذیری

    استاندارد AC یا درجه‌ی AC یکی از مهم ترین المان ها در تعیین طول عمر و ماندگاری پارکت لمینت است. استاندارد ((Abrasion Class، تعیین کننده میزان خش پذیری کفپوش است. محصولات متنوع و خوش نقش و نگاری که در بازار موجود است همگی به لحاظ ضریب سایشی و مقاومت در برابر خط و خش یکسان نیستند. قبل از خرید با توجه به این استاندارد تصمیم گیری کنید تا پارکت لمینت سال های بیشتری دوام داشته باشد.

    استاندارد AC پارکت لمینت درجه سایشی کفپوش را بررسی می کند و مقاومت کفپوش را می سنجد. به بیان ساده تر این استاندارد نشان می دهد که تایل های پارکت لمینت تا چه حد در برابر رفت و آمد، مقاوم هستند.

    استاندارد پارکت لمینت

    انواع درجه‌بندی AC پارکت لمینت

    استاندارد تولید و مقاومت کفپوش با درجه بندی 1 تا 5 مشخص می شود. اعداد از AC1 تا AC5 درجه بندی می شوند اعداد بزرگتر مرغوبیت بیشتری دارند.

    پارکت لمینت AC1 مقاومت کمتری دارد و برای مکان های کم تردد مناسب است. نصب این کفپوش در ساختمان های عمومی و پر رفت و آمد اصلا توصیه نمی شود. اما می توانید این محصول را برای پوشش کف منازل مسکونی، انتخاب کنید. کفپوش اتاق خواب دارای استاندارد AC1 است.

    کفپوش با درجه مقاومت AC2 نیز مناسب فضای داخل خانه است. این محصول را می توان در اتاق پذیرایی و ناهارخوری نصب کرد.

    پارکت لمینت با درجه مقاومت AC3 برای جلوی درب ورودی، پارکت لمینت آشپزخانه و کفپوش اتاق کودک مناسب است. در ساختمان های اداری کم تردد نیز می توان از این محصول استفاده کرد.

    پارکت لمینت AC4 برای مکان های پر تردد نظیر ساختمان های تجاری، کفپوش اداری، فروشگاه های کوچک و مکان های پر تردد کارایی خوبی دارد.

    کفپوش با استاندارد AC5 دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر ساییدگی و خراشیدگی است. جنس تایل ها سخت و مقاوم است به این ترتیب برای ساختمان های پر رفت و آمد و عمومی، این کفپوش ها عالی هستند. در مراکز تجاری بزرگ، ورودی و راهروی هتل ها، ساختمان های اداری پر تردد و …. بهترین مکان برای نصب پارکت لمینت با ضریب سایشی بالا هستند.

    سوالات متداول استانداردهای پارکت لمینت

    چه استانداردهای ظاهری در مورد پارکت لمینت وجود دارد؟

    استانداردهای ظاهری شامل کنترل ابعاد، تغییرات ابعادی مجاز، و نقص‌های جزئی ظاهری می‌شود. استانداردهای DIN EN 13329 و ISO 24339 برای این بخش مورد بررسی قرار می‌گیرند.

    لایه‌های اصلی پارکت لمینت چیست و چه استانداردهایی برای آن‌ها وجود دارد؟

    لایه رویه، لایه مرکزی، و لایه زیرین اجزای اصلی هستند. استانداردهای مختلف بر اساس جنس و عملکرد هر لایه، از جمله EN 438 برای لایه رویه، بررسی می‌شوند.

    چگونه مقاومت در برابر ضربه و لکه‌ پارکت لمینت اندازه‌گیری می‌شود؟

    مقاومت ضربه بر اساس استاندارد DIN EN 13329، و مقاومت لکه‌پذیری بر اساس EN 438 سنجیده می‌شود. این استانداردها تأثیر ترافیک و لکه‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

    چه استانداردهایی برای مقاومت به فشار ناشی از جسم سنگین در پارکت لمینت وجود دارد؟

    مقاومت به فشار بر اساس استاندارد EN 424 مورد سنجش قرار می‌گیرد. این استاندارد نشان می‌دهد چقدر پارکت لمینت مقاوم به تحمل فشار ناشی از جسم‌های سنگین است.

    چگونه انواع درجه‌بندی AC برای پارکت لمینت تفسیر می‌شود؟

    درجه های AC1 تا AC5 به ترتیب از مقاومت کمتر به بیشتر است. AC1 برای مکان های کم‌تردد، AC2 برای داخل خانه، AC3 برای مکان‌های با تردد متوسط، AC4 برای مکان‌های پرتردد، و AC5 برای مکان‌های پررفت‌وآمد مناسب است.

    • افسانه رجب پور
    • مهر 19, 1402
    • 3660 بازدید

    2 دیدگاه برای “آشنایی با استانداردهای پارکت لمینت”

    1. حمیده خیر آبادی گفت:

      سلام وقتتون بخیر باشه
      به طور کل توضیح میدین ابعاد استاندارد پارکت کف به چه صورت هست؟

      • پیام اسمی گفت:

        سلام بله حتما حدودا 20 در 120 هست ابعاد هر تایل

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جستجو در سایت

    سبد خرید

    درحال بارگذاری ...
    مقایسه محصولات
    لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!