آشنایی با انواع کفپوش صنعتی + مزایا و معایب
همه ساختمان ها از مسکونی و اداری و تجاری گرفته تا محیط های کارگاهی و صنعتی و … به خرید کفپوش نیاز دارند. در مورد انواع کفپوش خانگی مطالب زیادی گفته می شود اما آیا در مورد کفپوش صنعتی و ویژگی های آن، خریدران اطلاعات کمتری دارند. در محیط های صنعتی بهتر است از کفپوش هایی استفاده شود که به لحاظ کیفیت و طول عمر، بسیار بالاتر از کفپوش های معمولی باشند.
کفپوش صنعتی دارای ویژگی های منحصر به فردی است. این نوع از کفپوش ها از موادی تهیه می شوند که کاملا با حیطه کاری مکان مورد نظر، هماهنگی دارد. انواع مواد پلیمری در ساخت این نوع از کفپوش ها استفاده فراوانی دارد. به این ترتیب حوزه وسیعی از کسب و کارها در حوزه صنعت می توانند از انواع کفپوش صنعتی پلیمری استفاده کنند.
کفپوش صنعتی مناسب باید در برابر فشارهای مکانیکی و فیزیکی دارای مقاومت بالایی باشد. کفپوش هایی که به سادگی خط و خش بر می دارند به هیچ وجه مناسب، محیط های صنعتی نیستند. در برخی از این ساختمان ها مواد اسیدی، الکتریکی، ماشین آلات سنگین و …. وجود دارد. پوشش کف ساختمان باید بتواند در برابر موارد مشابه، دوام و ماندگاری خوبی داشته باشد.
به طور کلی انواع کفپوش صنعتی بعد از آماده سازی سطوح کف ساختمان، نصب و اجرا می شوند. در واقع این کفپوش ها برای محل مورد نظر و به صورت اختصاصی، اعمال می شوند و به صورت متراژ آماده به فروش نمی رسند.
انواع کفپوش صنعتی از نظر جنس
کفپوش هایی که در صنایع مختلف استفاده می شوند از لحاظ جنس در گروه مواد پلیمری قرار دارند اما از لحاظ ضخامت و کیفیت و ویژگی های ظاهری، بر اساس نیاز اختصاصی صنایع، طراحی و اجرا می شوند. کفپوش های اپوکسی و کفپوش پلی یورتان از شناخته شده ترین انواع کفپوش صنعتی در داخل کشور هستند. این محصولات قابلیت اجرا روی سطوح بتن را نیز دارند. از دیگر نمونه های کفپوش صنعتی می توان به کفپوش های پلی اوره و کامپوزیتی اشاره کرد.
گستردگی حوزه صنایع موجب شده تا تنوع در انتخاب کفپوش صنعتی برای محیط های خاص نیز، بیشتر باشد. در بسیاری از ساختمان ها و بخش صنایع کفپوش های ترمو پلاستیک پلی پروپیلن و پلی اتیلن نصب شده است. به طور کلی انواع کفپوش صنعتی را می توان در سه گروه، قرار داد:
- کفپوش صنعتی اپوکسی
- کفپوش صنعتی پلی یورتان
- کفپوش صنعتی پلی متیل متاآکریلات (MMA)
انواع کفپوش صنعتی به لحاظ کارایی
در این تقسیم بندی، ویژگی های مد نظر قرار گرفته که به خوبی، کارایی کفپوش را مشخص می شود. در این صورت خریدار می تواند از طیف کفپوش های ارائه شده، انتخاب آگاهانه تری داشته باشد. البته این تنها یک جنبه قضیه است و تقسیم بندی های دیگری نیز رایج است.
- کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
- کفپوش صنعتی ضد اسید
- کفپوش صنعتی سالن های تولید
- کفپوشصنعتی با کاربری سنگین
انواع کفپوش صنعتی بر اساس ضخامت
این ویژگی دقیق مشخص می کند که پرداخت نهایی سطح، تحمل چه وزنی را دارد. در این صورت با توجه نوع و میزان تردد می توان از نمونه های ارائه شده، کفپوش با کارایی متناسب را انتخاب کرد. از لحاظ ضخامت می توان تقسیم بندی زیر را برای انواع کفپوش ها در محیط های صنعتی، در نظر گرفت.
- کفپوش صنعتی با تردد بسیار سبک
- کفپوش صنعتی با تردد سبک
- کفپوش صنعتی با کاربری سنگین
- کفپوشصنعتی با کاربری بسیار سنگین
کفپوش صنعتی اپوکسی
کفپوش های اپوکسی پلی آمین و کفپوش های اپوکسی پلی آمید از پر مصرف ترین متریال در صنایع هستند. اپوکسی نوعی مواد پلیمری است که در شامل دو بخش رزین و هاردنر است. رزین نقش فعال سازی را دارد در حالی که هاردنر به عنوان سخت کننده، به کار می رود. این دو جزء به صورت یک سطح هماهنگ در ساختمان نصب می شود. پیوند شیمیایی بین اجزای رزین و هاردنر تحت تاثیر گرما، انجام می شود.
انواع کفپوش صنعتی اپوکسی به عنوان کفپوش های بدون درز شناخته می شود. امکان اجرای اپوکسی از ضخامت نیم تا 5 میلی متر وجود دارد. موقع اجرا مواد به حالت مایع داست و پس از خشک شده به صورت سخت و منسجم تغییر می کند. این مواد قابلیت اجرا روی سطوح سخت نظیر کفپوش بتونی، سیمان، سنگ و سرامیک و سطوح فلزی را دارند.
از لحاظ رنگ بندی، تنوع زیادی در کفپوش صنعتی اپوکسی دیده می شود که حتی توجه کاربران خانگی را نیز جلب کرده است. اما با توجه به مقاومت بالای اپوکسی در شرایط سخت، کارایی آن در محیط های صنعتی به مراتب بیشتر است.
مواد پلیمری مایع پس از ترکیب به صورت اختصاصی در محل اجرا می شود. جالب اینکه اپوکسی خود تراز است و پس از اعمال، حالت هموار و کاملا یک دستی دارد. در صورت اجرای صحیح، میزان چسبندگی اپوکسی به سطح بسیار بالاتر است و می تواند سالیان زیادی کارایی داشته باشد.
کفپوش اپوکسی صنعتی در برابر مواد شیمیایی، حرارت بالا و حریق مقاومت بسیار خوبی دارد. به این ترتیب در مکان هایی که احتمال آتش سوزی وجود دارد همیشه از کفپوش اپوکسی استفاده می شود.
کفپوش صنعتی پلی اورتان
این نوع کفپوش را در سالن ها و محوطه های صنعتی باز بیشتر می بینید. با توجه به ضریب بالاتر ضربه پذیری و مقاومت نوری بالاتر در کفپوش پلی یورتان، اجرای آن در انواع کفپوش فضای باز رایج تر است. پلی یورتان یا پلی اورتان نیز از مواد پلیمری محسوب می شود. این محصول شبیه به لایه های رنگ روی کف ساختمان عمال می شود و ساختاری منسجم دارد. به این ترتیب که ابتدا سطح بتن برای اجرای پلی یورتان آماده سازی می شود.
آماده سازی به معنای ساب سطح و اعمال پرایمر روی بتن است که پس از آن می توان ماده اصلی کفپوش صنعتی پلی اورتان را با ضخامت های مختلف، اجرا کرد. در حالت کلی ضخامت کفپوش پلی اورتان بین 3 تا 6 میلی متر است.
این کفپوش را در اغلب سالن های ورزشی می توانید نصب کنید. تنوع رنگی و مقاومت بالا در برابر خش و خراشیدگی از ویژگی های انواع کفپوش صنعتی پلی اورتان است. با افزودن برخی مواد به ترکیبات اولیه می توان مقاومت حرارتی کفپوش را افزایش داد. . کفپوش صنعتی پلی اورتان نیز همانند کفپوش اپوکسی، مقاوم به شعله است و به نوعی ضد حریق است.
بهترین کفپوش ورزشی برای باشگاه و استادیوم کدام است؟
-مقاومت نوری کفپوش پلی لورتان
کفپوش پلی اورتان در برابر تابش مستقیم نور خورشید دچار رنگ پریدگی و آسیب نمی شود. این ویژگی در کفپوش های اپوکسی وجود ندارد. ساختار اپوکسی در زیر نور خورشید حالت گچی گرفته و تخریب می شود. این ایراد در انواع کفپوش های پلی اورتان رفع شده است.
توجه داشته باشید اندکی تغییر رنگ در کفپوش های روشن پلی اورتان دیده می شود که نشان دهنده تخریب و فساد نیست. اپوکسی و پلی یورتان هر دو در زیر نور شدید به زردی تمایل دارند اما این موضوع ساختار کفپوش صنعتی پلی اورتان را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
-مقاومت ساختار کفپوش پلی یورتان
ضریب سایشی کفپوش بسیار بالاتر از موارد مشابه است و این ویژگی موجب شده تا در مکان های ورزشی و پر تردد بتوان از کفپوش پلی لورتان به خوبی استفاده کرد. سطح کفپوش نرمی قابل قبولی دارد و تا حدود زیادی جلوی ضربات ناشی از سقوط و کوفتگی ها را می گیرد. در چنین مکانی مقاومت سایشی بالا مد نظر نیست ولی بحث ایمنی در اولویت قرار دارد.
-انعطاف پذیری کفپوش صنعتی پلی اورتان
این ویژگی موجب می شود تا ضریب شکنندگی کفپوش به حد فوق العاده ای کاهش داشته باشد. در مقایسه با کفپوش اپوکسی، میزان شکنندگی کفپوش پلی اورتان بسیار کمتر است. به همین نسبت ضریب سایش پلی اورتان از اپوکسی کمتر است. به همین علت مکان نصب و اجرای کفپوش صنعتی بسیار مهم است. در برخی مکان ها کفپوش اپوکسی و در برخی دیگر کفپوش پلی یورتان کاربرد بهتری دارد.
کفپوش صنعتی در چه مکان هایی نصب می شود؟
این متریال ویژه محیط های صنعتی و با کاربری متنوع تولید شده است. بنابراین از خرید کفپوش باشگاه ورزشی گرفته تا صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی، الکتریکی و …. می توان از انواع کفپوش صنعتی استفاده کرد. با توجه به محیط نصب، برخی ویژگی ها به مواد اولیه افزوده می شود.
برای مثال در مکان هایی که با لوازم الکتریکی حساس در ارتباط هستند از کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک می توان بهترین نتیجه را گرفت. در پارکینگ های عمومی، دکوراسیون شهری( پیاده روها و ….) بیمارستان ها و طیف وسیعی از موارد، انواع کفپوش های پلیمری اجرا می شود.
مزایای کفپوش صنعتی پلیمری
این کفپوش ها از نظر وزن در رده سبک قرار دارند. همین ویژگی موجب سهولت اجرای کفپوش می شود. کار با مواد پلیمر مایع بسیار راحت است زیرا این مواد قابلیت شکل پذیری خوبی دارند و چسبندگی بالایی با سطوح به وجود می آورند. برخی از ویژگی های کفپوش صنعتی اینها هستند:
- در بیش از 400 رنگ مختلف
- عدم نفوذ آب و رطوبت به درون کفپوش
- قابلیت شستشو با مواد شوینده
- مقاوم در برابر لکه و کثیفی
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی(اسیدی و روغنی)
- افسانه رجب پور
- آبان 16, 1402
- 2381 بازدید
2 دیدگاه برای “آشنایی با انواع کفپوش صنعتی + مزایا و معایب”
با اجازتون بازنشر شد
زنده باشید خیلیم عالی ممنون میشم لینک صفحه رو هم بزارید.